واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو شوراي مبارزه با مواد مخدر كردستان خبر دادفعاليت 67 مركز ترك اعتياد در كردستان
عضو شوراي مبارزه با مواد مخدر كردستان از فعاليت 67 مركز ترك اعتياد در اين استان خبر داد و گفت: امسال تا كنون يك مركز ترك اعتياد به علت تخلف تعطيل شده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از سنندج، محمد آريانژاد بعد از ظهر امروز در ميزگرد بررسي و نقد اقدامات كاهش تقاضاي مواد مخدر و روانگردانها در تالار فردوسي دانشگاه كردستان اظهار كرد: در حال حاضر 67 مركز ترك اعتياد در استان فعال است كه به صورت مرتب بر روند كاري آنها نظارت ميشود.
به گفته وي، از ابتداي سالجاري تاكنون 192 مورد بازديد از اين مراكز توسط بازرسان صورت گرفته كه طي اين بازرسيها يك مركز تعطيل شده، 10 مركز تذكر كتبي گرفتهاند و 5 مركز نيز ميانگين تعداد مريض و دوز متادولشان كم شده است.
عضو شوراي مبارزه با مواد مخدر كردستان تصريح كرد: نظارت بر عملكرد اين مراكز از لحاظ كادر و خدمات به صورت مداوم توسط بازرسان مديريت درمان انجام شده و در صورت مشاهده هرگونه تخلفي تذكرات لازم داده ميشود.
آريانژاد افزود: كوچكترين كمكاري از ديد بازرسان مخفي نميماند و به منظور ارائه خدمات هرچه بهتر به جامعه هدف، اگر مركزي نتواند برابر قوانين و مقررات تعريف شده حركت كند تعطيل ميشود.
وي از افزايش ناظران شهرستاني به منظور افزايش تعداد نظارتها خبر داد و بيان كرد: از ابتداي سالجاري تاكنون 46 مورد گزارش از مراكز ترك اعتياد شهرستانها توسط اين بازرسين به مركز استان ارسال شده است.
عضو شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كردستان خاطرنشان كرد: در صورت مشاهده تخلف در هر مركزي در مرحله نخست تعداد بيماران و داروها كاهش و در صورت تكرار تخلف حكم بسته شدن مركز در كميسيون داده ميشود.
آريانژاد با بيان اينكه نبايد اين نكته را فراموش كرد كه مراكز امامتي مراكز درماني نيستند، خاطرنشان كرد: اين مراكز تنها با هدف نگهداري معتادان و جلوگيري از گرايش آنان به سمت موادهاي ديگر به ويژه مواد مخدر صنعتي فعاليت ميكنند.
وي با ابراز اميدواري از كاهش روند ورود مواد مخدر صنعتي طي چند ماهه اخير به كشور، گفت: گسترش مواد مخدر گياهي افزايش يافته كه ترك و درمان آن به مراتب سخت و پيچيدهتر از مواد سنتي و حتي مواد مخدر صنعتي است.
عضو شوراي مبارزه با مواد مخدر كردستان توجه به بازآموزي پزشكان و روانشناسان فعال در مراكز ترك اعتياد را ضروري دانست و گفت: ارتقاي سطح آموزشي روانشناسان فعال در مراكز ترك اعتياد بايد در اولويت و دستور كار قرار گيرد.
به گفته آريانژاد، ايجاد بسترهاي لازم در داخل و يا خارج از استان به منظور ارائه آموزشهاي لازم به روانشناسان و پزشكان فعال در عرصه درمان مواد مخدر يك ضرورت است.
نماينده ادارهكل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كردستان نيز در اين جلسه با اشاره به كاهش ميزان اعتبارات دستگاههاي مختلف در بودجه سال جاري گفت: نبود اعتبارات كافي براي ورود به اين حوزه يكي از مهمترين چالشهاست.
كورش احمدي افزود: توليد فيلم جزو وظايف اصلي و ذاتي اين ادارهكل است، اما در زمينه برگزاري دورههاي آموزشي ناچار به عقد تفاهمنامه با برخي دستگاهها مانند معاونت پيشگيري بهزيستي استان است.
احمدي ايجاد يك سازمان با ساختار قانونمند در زمينه مبارزه با اعتياد را ضروري دانست و گفت: يك كاسه شدن فعاليتها و اعتبارات در اين سازمان نقش مهمي در پاسخگويي به نيازهاي جامعه در اين خصوص خواهد داشت.
به گفته وي، توزيع اعتبارات در نهادها و دستگاههاي و برگزاري جلسات و همايشهاي مختلف خروجي مثبت و مورد انتظار نخواهد داشت.
احمدي در پايان بر ارائه آمار به صورت شفاف و دقيق به منظور آگهي و اطلاعرساني به مردم را ضروري خواند و بيان كرد: آماري كه در مورد ميزان معتادين در كشور داده ميشود متناقض بوده و همين امر موجب بياثر بودن برنامهها و عدم اطلاع كافي مردم از شرايط است.
انتهاي پيام/79002/ش40
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]