واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در ميزگرد بررسي كاهش تقاضاي مواد مخدر مطرح شدآموزشهاي پيشگيرانه اعتياد به صورت حبابي ارائه ميشود
يكي از كارشناسان بهزيستي استان كردستان گفت: در بحث آموزشهاي پيشگيرانه اعتياد حبابي عمل ميشود به نحوي كه در طول سال تنها يكي دو مورد بمباران اطلاعاتي بدون استمرار صورت ميگيرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از سنندج، ميزگرد بررسي و نقد اقدامات كاهش تقاضاي مواد مخدر و روانگردانها در تالار فردوسي دانشگاه كردستان با حضور صاحبنظران اين حوزه برگزار شد.
مدير يكي از دبيرستانهاي سنندج در اين جلسه گفت: در بحث آموزشهاي پيشگيرانه چارچوب مشخصي تعيين نشده و تنها بر اساس سليقه صورت ميگيرد.
محمد بهرامي گفت: با توجه به اينكه دانشآموزان از اقشار آسيبپذير هستند، لذا بايد آموزش دانشآموزان و مدارس در اولويت شوراي پيشگيري قرار بگيرد.
وي تصريح كرد: عناوين مختلفي در آموزش و پرورش تدوين شده است، اما تنها اسمي است و برنامهاي متناسب با آن عنوان برگزار نميشود.
بهرامي اضافه كرد: حضور معتادان پاكشده در چنين جلساتي مثمرثمر است، چرا كه آنها ميزان اثرات منفي اعتياد و مصرف مواد مخدر را لمس كردهاند.
اين فرهنگي كردستاني تصريح كرد: يكي از مشكلات جامعه، اقدامات بعد از وقوع حادثه و اتفاق است به طور مثال در خصوص ايدز تا مبتلا شدن اطلاعرساني نميشود و اكنون بحث مواد مخدر نيز به چنين سرنوشتي دچار شده است.
وي گفت: بازكردن مباحث اينچنيني در بين دانشآموزان نياز جامعه است، چرا كه در اين سنين ميتوان آموزشهاي لازم را به اين افراد داد و اثرات مثبت اقدامات را به آنان القا كرد.
بهرامي تصريح كرد: بايد در بحث اعتياد و مصرف مواد مخدر روشنگري كرد تا دامنه مشكلات گسترش پيدا نكند.
كارشناس بهزيستي كردستان نيز در اين برنامه گفت: با توجه به تجربهام در اين حوزه، به جرأت ميتوانم بگويم كه آمار دروغ بزرگي در كشور است و اين در حالي است كه ما به عنوان فعال اين عرصه هم در داخل و هم در خارج اخبار خوبي در خصوص كاهش گرايش به مواد مخدر نميشنويم.
شبرنگ افزود: در بحث آموزشهاي پيشگيرانه اعتياد حبابي عمل ميشود به اين صورت كه در طول سال تنها يكي دو مورد بمباران اطلاعاتي در حوزه اعتياد ميشود اما عدم توالي آن بازخورد مثبتي ندارد.
وي خاطرنشان كرد: دورههاي آموزشي نيز به صورت سخنراني و پيام بازرگاني ارائه ميشود در صورتي كه برنامهها بايد محتوايي و قابل اثرگذاري باشد.
وي ارائه آموزشهاي پيشگيرانه را در پيشدبستاني اثرگذار خواند و گفت: در سال 83 فعاليت پيشگيرانه بهزيستي در سطح مهد كودكها آغاز شد، اما به دليل كمبود اعتبار تمامي مهدها زيرپوشش قرار نگرفتند و تنها معدود مهدهايي در سنندج زيرپوشش قرار گرفتند.
شبرنگ افزود: يكي ديگر از ايرادات اين طرح، نبود متن محتوايي آموزشي استاندارد است كه آموزشدهندگان از اين متون استفاده نمايند و اين موجب شده تا سليقهاي در خصوص ارائه آموزشها رفتار شود.
وي گفت: آموزش در محيطهاي كارگري الزامي است اما كارفرمايان در اوقات كاري اجازه چنين عملي نميدهند چرا كه آن را موجب كاهش بهرهوري كارگران ميدانند.
معاون درمان زندانهاي استان كردستان نيز گفت: اگر نگاه كلي به صدق آمار معتادين داشته باشيم و جمعيت زيرپوشش آنان را نيز بشمار آوريم با يك حساب سرانگشتي ميتوان گفت كه 8 ميليون نفر در كشور درگير بحث مواد مخدر هستند.
عزيزي افزود: بحث متادوندرماني در مراكز خصوصي تنها منجر به جلوگيري از ورود معتادان به ساير مواد است، اما درمان مصرفكنندگان ساير مواد مخدر نيست.
وي گفت: بايد نوع درمان متناسب با مصرف مواد مخدر تجويز شود به طور مثال هروئين و كراك را ميتوان تحت پوشش متادوندرماني قرار داد اما مصرف كنندگان مواد صنعتي را ننميتوان با اين روش بازداشت.
وي افزود: شيشه درمان خاصي ندارد پس نميتوان با روش متادوندرماني در انتظار درمان افراد مبتلا به اعتياد شيشه نشست.
مشاور آموزش و پرورش استان نيز گفت: بايد در بحث درمان كاري كرد كه تغيير رفتار موجب بازسازي شخصيت افراد معتاد شود.
سركوت تارين افزود: بدون شك معتادي كه بايد كاملا پاك شود چندين بار باز هم مبتلا ميشود، اما در مراكز ترك اعتياد بايد با اميد دادن به آنان اين افراد را به شخصيت اوليه خود برگردانند.
مسئول كميته اطلاعرساني انجمن معتادان گمنام سنندج نيز گفت: افرادي در اين انجمن فعاليت ميكنند كه خود زماني معتاد بودهاند و براي آنها مهم است كه تمامي توان خود را براي پاك شدن معتادان بكار گيرند.
شهريار اسكويي افزود: آغاز فعاليت انجمن معتادان گمنام در سطح جهان به 61 سال پيش بازميگردد و اين انجمن در ايران از سال 73 فعاليت خود را آغاز كرده است.
وي افزود: اكنون اين انجمن در 138 كشور فعاليت دارد كه تاكنون 60 عنوان كتاب و نشريه را به 48 زبان رسمي دنيا منتشر ميكند و تمامي فعاليتهاي آن به صورت رايگان انجام ميشود.
به گفته اسكويي، در حال حاضر اين انجمن دو تا دو و نيم نفر و در ايران نيز 450 هزار نفر را زيرپوشش قرار داده است.
وي در پايان گفت: اكنون بزرگترين مشكل ما در كردستان نبود فضاي فيزيكي است كه در آن جلسات و برنامههايي برگزار كرد.
انتهاي پيام/79002/ش40
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]