واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تنها يك سوم شركتهاي هوايي كسب و كار پايدار دارند/ دلايل عدم استفاده از كريدور هوايي ايران
رئيس سازمان هوانوردي با بيان اينكه تنها يك سوم از 150 شركت دانش بنيان فعال در حوزه هوافضا داراي كسب و كار پايدار هستند، گفت: در حال حاضر از كريدور هوايي ايران كمتر استفاده مي شود كه دليل آن عدم تجهيزات مورد نياز براي كنترل هواپيما بر روي زمين است.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر منوچهر منطقي روز چهارشنبه در حاشيه كنفرانس بين المللي مديريت فناوري با اشاره به ضرورت ايجاد ستاد توسعه صنايع هوايي و هوانوردي در كنار ستاد هوافضا افزود: با توجه به اينكه سازمان فضايي در حوزه فضايي كشور سياستگذاري مي كند ضرورت ايجاد سازمان فضايي در زمينه سياستگذاري در حوزه فضايي لازم بود تا تشكيلاتي براي سياستگذاري در حوزه هوانوردي نيز ايجاد شود از اين رو ستاد هوايي و هوانوردي در كنار ستاد فضايي ايجاد شد تا به صورت تخصصي به اين دو حوزه پرداخته شود.
رئيس ستاد هوايي و هوانوردي با اشاره به اولويت هاي اين ستاد يادآور شد: يكي از اولويت هاي اين ستاد تجاري سازي دستاوردهاي شركت هاي دانش بنيان در اين زمينه است به گونه اي كه بتوانيم فرآيند كسب و كار و تجاري سازي را براي اين نوع شركت ها ايجاد كنيم.
منطقي ادامه داد: در حال حاضر سفارش هايي از سوي صنايع كشور به شركت هاي فعال در حوزه هوايي ارائه مي شود كه در نهايت اين شركت ها با شكست مواجه مي شوند از اين رو تلاش مي شود نيازهاي جامعه تجميع شود و به هر يك از شركت ها چند نوع محصول و نياز كشور سفارش داده مي شود.
وي با تاكيد بر توجه به بخش صادرات محصولات دانش بنيان خاطر نشان كرد: در اين زمينه برنامه يك ساله براي صادرات كالاهاي دانش بنيان در حوزه هوانوردي و هوايي در نظر گرفته ايم.
منطقي ترويج و استفاده از دستاوردهاي محققان در مسابقات هوايي يادآور شد: در حال حاضر مسابقات مختلفي در حوزه هوايي در دانشگاههاي كشور برگزار مي شود ولي از دستاوردهاي آنها در بخش هاي مختلف بهره برداري نمي شود از اين رو ضمن برگزاري مسابقات ترويجي در حوزه هوايي و هوانوردي تلاش مي شود تا از نتايج مسابقات نيز بهره برداري شود.
رئيس ستاد هوايي و هوانوردي همچنين مشاركت دستگاههاي اجرايي در عملياتي كردن پروژه هاي كلان ملي را از ديگر اولويت هاي اين ستاد نام برد و گفت: در اين راستا تلاش مي شود تا با جلب مشاركت دستگاههاي اجرايي به پروژه هاي كلاني كه در سطح ملي اجرايي مي شود مانند هواپيماي 100 تا 150 نفره سرعت بيشتري بدهيم.
وي همچنين با اشاره به ضعف هاي صنعت هوانوردي كشور خاطر نشان كرد: در حال حاضر از كريدور هوايي ايران كمتر استفاده مي شود چون سيستم هاي مورد نياز براي كنترل و نظارت هواپيما بر روي زمين كمتر نصب شده است.
منطقي به بيان برخي از اين ضعف ها اشاره كرد و توضيح داد: در حال حاضر هواپيماها در كانال هايي با فاصله كمتري پرواز مي كنند مثلا اگر در گذشته در فاصله 1000 پايي زمين هواپيماها پرواز مي كردند امروز اين فاصله به 500 پا رسيده است از اين رو لازم است تا براي كنترل هواپيماها تجهيزاتي بر روي زمين نصب شود.
وي با بيان اينكه هر چقدر پيش مي رويم تجهيزات كنترل هواپيماها پيچيده تر و وسيع تر مي شود، اضافه كرد: علاوه بر اين در حوزه هوانوردي نيز نيازهايي در كشور وجود دارد كه لازم است از سوي محققان و شركت هاي دانش بنيان مطالعاتي انجام شود.
منطقي تعداد شركت هاي دانش بنيان موجود در كشور در حوزه هوايي و هوانوردي را 150 شركت ذكر كرد و در عين حال خاطرنشان كرد: تنها يك سوم از اين شركت ها داراي كسب و كار پايدار و داراي بازارهاي داخل و خارج هستند از اين رو لازم است تا با ايجاد زمينه هاي كسب و كار بيشتر و پايدار تعداد اين شركت ها را افزايش دهيم.
وي يادآور شد: در حال حاضر ما محصولاتي قابل عرضه نيز در اين حوزه داريم مانند انواع پهبادها و بالگردها كه مالكيت معنوي آنها از آن محققان ايراني است.
كد خبر: 2193691
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۱۵:۲۱
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]