واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير كشور: پديده شوم مواد مخدر در كمين همه خانوادهها است
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه پديده شوم مواد مخدر در كمين همه خانوادهها است، گفت: هيچكس از هر طبقه و گروه اجتماعي كه باشد از اين تهديد مبرا نيست.
به گزارش سرويس «اجتماعي» ايسنا، دكتر عبدالرضا رحماني فضلي در دومين جلسه كميته زنان و خانوادههاي آسيب پذير ستاد مبارزه با مواد مخدر كه در محل اين ستاد برگزار شد، با اشاره به به وجود يك ميليون و 325 هزار نفر معتاد در كل كشور گفت: اگر اين جمعيت را با بعد خانوار حساب كنيم، حدود شش ميليون ايراني به طور مستقيم درگير مواد مخدر هستند و همچينين 9.3 درصد از جمعيت معتادان را زنان تشكيل ميدهند.
وي با بيان اينكه خانواده معتادان مورد غفلت قرار گرفتهاند و متولي ندارند، اظهار كرد: برخي خانوادهها هستند كه به نوعي تحت پوشش نهادها، خيريهها يا تشكلهاي مردمي هستند اما متأسفانه برخي از نهادهايي كه وظيفه حمايتي دارند وقتي با يك خانواده معتاد روبهرو ميشوند به دليل اعتياد، اين خانواده را تحت پوشش قرار نميدهند و اين موجب ميشود كه خسارت زيادي به اين حوزه وارد شود.
دبيركل ستاد در ادامه، همسرآزاري، اعمال خشونت، ورود به كارهاي ناشايست و غيراخلاقي، انجام قاچاق و توزيع مواد مخدر و عدم تامين اسباب معيشتي زندگي را از جمله آسيبهاي وارد شده به خانوادههاي معتادان برشمرد.
رحمانيفضلي بيان كرد: شناسايي و برقراري ارتباط با يك ميليون و 325 هزار خانوادهاي كه معتاد دارند كار سختي نيست، لذا بايد روشهاي ارتباطي با اين خانواده شناسايي و سپس آنها را در امور پيشگيري، درمان و بهبودي ترغيب كرد.
وي در ادامه بر تشكيل خيريهها و تشكلهاي مردمي بهمنظور حمايت از خانوادههاي معتادان تاكيد كرد و گفت: محور اصلي اين كميته كمك به خانوادهها بهطور مستقيم و استفاده از ظرفيت آنان در ابعاد مختلف مبارزه همچون پيشگيري، درمان و گاهاً مقابله است كه اميدوارم با همفكري اعضاي كميته، فعاليتها و برنامهها مشخص و سپس نحوه حمايت، پشتيباني و هدايت خانوادهها تعيين شوند، چرا كه اگر بر روي نهاد خانواده تمركز شود، يقيناً تاثير روشها و برنامههاي پيشگيرانه در اين نهاد موفقتر خواهد بود.
وي اظهار كرد: پديده شوم مواد مخدر در كمين همه خانوادهها است و هيچكس از هر طبقه و گروه اجتماعي كه باشد نميتواند تصور كند كه از اين تهديد مبرا است، لذا با اين نگاه، حضور اعضا در اين كميته و كمك به خانوادهها بايد ابتدا از منظر انساني و سپس سازماني باشد تا به نتيجه مطلوب در اين حوزه برسيم.
دبيركل ستاد ادامه داد: بايد خانوادهها را به عرصه مبارزه با مواد وارد و رويكرد اجتماعي امر مبارزه در جامعه تقويت كرد و همچنين از ظرفيت خيريه ها، تشكل ها و رسانه ها در اين خصوص بهره برد.
رحماني فضلي گفت: دستگاههاي مختلف بايد متناسب با يكديگر برنامههاي اين كميته را اجرايي كنند تا با برنامهريزي درست و حمايت از خانوادههاي آسيبديده بتوانيم در امر پيشگيري و درمان به آنها كمك كنيم.
وي در پايان خاطر نشان ساخت: اميدوارم اين جلسه با توجه به نيت خيري كه به دنبال دارد بتواند در حوزه خانوادههاي معتادان و اشخاصي كه به هر نوعي در معرض تهديد مواد مخدر هستند، تاثيرگذار باشد.
گفتني است، در اين جلسه معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده، معاون حقوقي رييس جمهور و نمايندگاني از وزارتخانههاي بهداشت، تعاون، علوم، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش، شوراي فرهنگي اجتماعي زنان و خانواده، پليس اطلاعات و امنيت عمومي، نيروي انتظامي، سازمانهاي بهزيستي، زندانها، صدا و سيما، فني و حرفهاي، بسيج جامعه زنان كشور، جمعيت هلال احمر، كميته امداد و شهرداري حضور داشتند و در پايان مقرر شد پيشنويس آييننامه اين كميته مورد مطالعه شركتكنندگان واقع شود و در جلسه بعد كه دو هفته آبنده برگزار ميشود نظرات و پيشنهادات خود را مطرح كنند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]