واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي قزوين:سرطان روزانه بيش از يك نفر را در قزوين ميكشد
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان قزوين گفت: سرطان روزانه بيش از يك نفر از مردم اين استان را به كام مرگ ميكشاند.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، سيدسعيد صدقي اسكويي در همايش بزرگداشت روز جهاني داوطلبان سلامت كه در سالن اجتماعات فرهنگسراي بانو فاطمه زهرا(س) برگزار شد، اظهار كرد: سرطان دومين عامل مرگ و مير در استان است كه روزانه بيش از يك نفر از مردم قزوين را به كام مرگ ميكشاند.
وي با بيان اينكه نخستين علت اين مرگ و ميرها در استان بيماريهاي قلبي و عروقي است، افزود: سوانح و حوادث سومين دليل مرگ و مير است كه البته ميزان آن به نسبت سالهاي پيش كاهش يافته؛ به طوري كه چند سال قبل روزانه 1.5 نفر بر اثر حوادث و سوانح جان خود را از دست ميدادند و اينك اين آمار به 0.9 رسيده است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي قزوين برنامهريزي را راهحل بهبود اين آمار دانست و ادامه داد: در شرايط حال حاضر پزشك ميتواند با طرح پرسشهايي از فرد نظير سبك زندگي، فعاليت بدني، تغذيه و موارد مشابه حدود تقريبي طول عمر وي را تخمين بزند و همين موضوع لزوم داشتن برنامهريزي و كنترل مناسب شيوه زندگي افراد را ايجاب ميكند.
اسكويي با بيان اينكه انجام اين برنامهريزي همكاري بيش از پيش داوطلبان و رابطان سلامت را ميطلبد، تصريح كرد: سالهاي گذشته خدمات داوطلبان محدود به آموزش، جمعآوري آمار بيماريها و مرگ و مير بود كه اين خدمات امروزه گسترش يافته است.
وي خاطرنشان كرد: به عنوان مثال بدن انسان روزانه به سه تا پنج گرم نمك نياز دارد در حالي كه مردم استان 15 گرم نمك در طول روز مصرف ميكنند كه اين امر نياز به آموزش و اطلاعرساني به مردم دارد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي قزوين با بيان اينكه استاندارد مصرف ميوه و سبزيجات براي هر فرد روزانه 450 گرم است، بيان كرد: همچنين سرانه مصرف ماهي در استان قزوين 5.5 كيلوگرم در سال، در دنيا 15 كيلوگرم و در كشوري همچون ژاپن 90 كيلوگرم است كه دستيابي به استانداردهاي سلامت در حوزههايي مشابه اين موارد، نيازمند كنترل و برنامهريزي است.
اسكويي با اشاره به اجراي برنامههاي محلات از سوي شهرداري عنوان كرد: دانشگاه علوم پزشكي نيز ميكوشد با استفاده از اين برنامهها از ظرفيت داوطلبان سلامت براي نزديكتر شدن به محلات و انتقال آسانتر اطلاعات به مردم بهره بگيرد.
وي داشتن شهر و جامعهاي سالمتر را نيازمند تغيير سبك زندگي و تغذيه مردم دانست و اذعان كرد: هرچند اين كار آسان نيست؛ اما با تدوين راهحلها و برنامههاي مناسب امكانپذير است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي قزوين بيان كرد: نيازهاي مردم در حوزه سلامت با 10 تا 15 سال پيش تفاوت دارد و به همين دليل رفع آن نيز در گرو ارائه رويكردها و راهحلهاي جديد است.
اسكويي با بيان اينكه اميد به زندگي در ايران در ميان زنان 74 سال و براي مردان 72 سال است، عنوان كرد: اميد است تا پنج سال آينده ميزان اميد به زندگي در استان يك سال افزايش يابد و اين امر نيز همچون بهبود ديگر شاخصهاي سلامت، با ورود به برنامه محلات شهرداري و تغيير رويه برنامههاي دانشگاه علوم پزشكي دست يافتني است.
در اين مراسم محمدرضا مدبر رئيس مركز بهداشت شهيد بلنديان شهرستان قزوين، سعيد وزيرينژاد مديرعامل سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري، سيدكاظم مجابي رئيس كميسيون سلامت و حسين صلحجوي منفرد رئيس كميسيون فرهنگي شوراي اسلامي شهر قزوين نيز حضور داشتند.
انتهاي پيام/77011/ب30
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]