واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: رييس كميسيون ملي اخلاق زيستي يونسكو؛ سقط جنين غير قانوني، باروري را به خطر مياندازد
وقوع ميزان چشمگير سقطهاي القايي و غيربهداشتي در سراسر جهان به ويژه در جوامع در حال توسعه كه بسياري از آنها منجر به مرگ مادران در سنين باروري ميشود، برجاي گذاردن صدها هزار ناتواني جسمي و جنسي، از مشكلات عمده سلامت باروري زنان است كه ضرورت بررسي جامع ابعاد مختلف سقط جنين را آشكار ميسازد. رييس كميسيون ملي اخلاق زيستي يونسكو؛ سقط جنين غير قانوني، باروري را به خطر مياندازد
ايلنا: رئيس كميسيون ملي اخلاق زيستي يونسكو با اشاره به اينكه مسئله سقط جنين يكي از مهمترين معضلاتي است كه بايد اخلاق زيستي بتواند پاسخ قانع كنندهاي براي آن بيابد، گفت: ساليانه زندگي و سلامت ميليونها انسان به علت پايان بخشيدن به حاملگيهاي ناخواسته در معرض خطر جدي قرار ميگيرد.
به گزارش ايلنا، محمد مهدي آخوندي افزود: وقوع ميزان چشمگير سقطهاي القايي و غيربهداشتي در سراسر جهان به ويژه در جوامع در حال توسعه كه بسياري از آنها منجر به مرگ مادران در سنين باروري ميشود، برجاي گذاردن صدها هزار ناتواني جسمي و جنسي، از مشكلات عمده سلامت باروري زنان است كه ضرورت بررسي جامع ابعاد مختلف سقط جنين را آشكار ميسازد.
رئيس پژوهشگاه فن آوريهاي نوين علوم زيستي جهاد دانشگاهي با اشاره به افزايش انجام سقطهاي غير قانوني در جامعه گفت: تغيير و تمايل زنان جوان در داشتن خانواده كوچك، تأخير در ازدواج به دليل مشكلات مربوط به اشتغال و مسكن، تحولات فرهنگي و گذار از جامعه سنتي به جامعه مدرن، بلوغ زودرس و نيز بالا رفتن متوسط سن استقلال شغلي و ازدواج، نبود هر دو والدين در خانواده، تأثير رسانههاي جهاني (ماهواره و اينترنت)، افزايش فعاليت جنسي خارج از ازدواج مسائل پر تنش و متزلزلي را ايجاد كرده است كه بررسي بيشتر مسأله سقط جنين و سقطهاي غيربهداشتي و جنايي را ضروري ميسازد.
وي تاكيد كرد: سازمان بهداشتي جهاني (WHO) دلايل اصلي سقطهاي القايي را مواردي مانند تجاوز جنسي، نقايص جنيني، مشكلات اقتصادي- اجتماعي و همچنين درخواست والدين با هدف حفظ جان مادر، حفظ سلامت جسمي مادر يا جنين، حفظ سلامت روحي مادر بيان ميكند.
آخوندي با تاكيد بر اين نكته كه كشورهاي مختلف براساس فرهنگ، آداب و رسوم، باورها و اعتقادات مذهبي خود، قوانين متفاوتي را در ارتباط با سقط وضع كردهاند، خاطر نشان كرد: سياستهاي ملي و قانون گذاري در ارتباط با سقط جنين بسيار گسترده است.
رئيس كميسيون اخلاق زيستي يونسكو ممنوعيتهاي موجود شرعي، قانوني و فرهنگي را موجب افزايش ميزان سقط جنين به صورت سقطهاي القايي و غيربهداشتي دانست.
محمد مهدي آخوندي اضافه كرد: با توجه به جواني جمعيت ايران، تغيير نگرش زنان در خانواده، تأخير در ازدواج و تاثير محدوديتهاي قانوني بر روند شكل گيري سقط غيربهداشتي، براي جلوگيري از به مخاطره افتادن سلامت رواني – اجتماعي، جسمي و جنسي زنان و مردان لازم است تغييراتي در سياستهاي قانوني با بهره گيري از مفهوم سلامت از ديدگاه سازمان بهداشت جهاني صورت گيرد تا شاهد كاهش چشمگير سقطهاي غيربهداشتي باشيم.
گفتني است: بررسي جنبههاي مختلف سقط جنين از نظر پزشكي، حقوقي، اجتماعي و اخلاقي از جمله مسائلي است كه درهمايش بزرگداشت بيستمين سال فعاليت يونسكو در حوزة اخلاق زيستي كه يكشنبه ۲۴ آذر ماه كه در دانشكده حقوق دانشگاه شهيد بهشتي تهران برگزار ميشود، مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]