واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نينجاهايي كه در نيمه راه منصرف مي شوند/ زنان سياهپوش بدون امكانات ورزشي
اراك – خبرگزاري مهر: اعتلاي فكر و جسم از ديرباز هدف غايي ورزش بوده است، برخي ورزش ها در كنار تحرك و سلامت جسم ، بر تمركز و پرورش اخلاق و روح نيز تاثير مثبت دارد، ورزش هاي رزمي از جمله اين نوع ورزش هاست و ورزش نوپاي نينجا در اراك نيز يكي از اين رشته هاي رزمي است كه البته با وجود استقبال بسيار به علت بي مهري مسئولان، نينجوتسو كاران را از ادامه دادن اين راه منصرف مي كند.
به گزارش خبرنگار مهر، هميشه ورود شكل هاي جديد و نو با مقاومت روبرو مي شود اين شكل نوين مي تواند در هنر، سياست و ورزش باشد. مي تواند بومي آن منطقه باشد يا نه از سرزمين ديگري سوغات آمده باشد.
ورزش پرتحرك و جذاب نينجا چندسالي است كه در استان مركزي آموزش داده مي شود، ورزشي كه همه ما آن را با ياد لاك پشت هاي كارتوني نينجا مي شناسيم.
استقبال از اين رشته ورزشي در اراك بسيار گرم بوده است خصوصا بانوان اراكي علاقه زيادي به يادگرفتن نينجا دارند و تنها مربي نينجا بانوان اراكي دو سالي است كه مشغول آموزش دختران و زنان جواني است كه همزمان با پرورش جسم به پرورش روح و فكر خود نيز اهميت مي دهند. مربي اي كه به همراه شاگردانش در سالني بدون هيچ امكان ورزشي به تمرين مشغول هستند.
الهه كمندي مربي نينجا بانوان در گفتگو با خبرنگار مهر مي گويد: هم اكنون سالن 22 بهمن تنها محل تمرين براي بانوان است كه بدون هيچ امكاناتي از جمله تخته فنر، ميت و تشك است.
استقبال بانوان اراكي از رشته نينجا
وي با اشاره به اينكه استقبال از رشته نينجا از طرف بانوان اراك بسيار بوده است، مي افزايد: مشكل عدم استقبال نيست، مشكل نبود سالن مجهز و فضاي مناسب و كافي است كه باعث مي شود بسياري از شاگردان در نيمه راه از ادامه آن منصرف شوند.
كمندي با بيان اينكه سالن تمرينِ قبلي كه فضاي مناسب داشت، توسط باشگاه تخريب شد، بيان مي كند: تا قبل از اين ما در سالني كه فضاي بزرگ تري داشت تمرين مي كرديم، ولي مديريت باشگاه 22 بهمن آن سالن را كه در اختيار ما و چند رشته ورزشي ديگري بود را به بهانه تبديل كردن به پاركينگ گرفت.
سِن سي نينجاي اراك ادامه مي دهد: پس از پيگيري هاي صورت گرفته، سالن فعلي با برداشتن ديوار بين دو اتاق در اختيار ما قرار دادند.
وي مي گويد: البته ما چندين بار به كوچك بودن و نامناسب بودن اين سالن انتقاد كرده ايم و پيگيري هايي انجام داده ايم ولي نتيجه اي نگرفتيم.
وي مي افزايد: مشكل ديگر اين است كه مشخص نيست مديريت اين سالن با تربيت بدني است يا با آموزش و پرورش يا در دست شخص است.
براي سالن قبلي با هزينه هاي شخصي علاقمندان ميت و تخته فنر تهيه شد
كمندي مي افزايد: نبود ميت، تاتمي مناسب، تخته فنر و ... از كمبودهاي خاص اين رشته در اراك است؛ البته براي سالن قبلي با هزينه هاي شخصي علاقمندان ميت و تخته فنر تهيه شد كه به دليل سهل انگاري در حراست سالن ناپديد شدند.
وي مي گويد: هم اكنون سالن نينجا در اراك بعنوان تنها محل آموزش اين رشته براي بانوان اراكي از داشتن تشك، تخته فنرف رختكن، آبسردكن و... محروم است و فقط علاقه است كه من و شاگردانم را كنار هم نگه داشته است، البته مطمئنم كه بودجه براي تامين اين بخش ها هست ولي تعلق نمي گيرد.
نماينده بانوان رشته نينجا در استان مركزي با اشاره به بي اهميت بودن برخي رشته ها براي مسئولان مي افزايد: مسئولان هيچ توجهي به ورزش هاي نوپا ندارند و رشته اي مانند نينجا در برابر كاراته و تكواندو خيلي برايشان مهم نيست، اين در حالي است كه هر رشته اي جايگاه و كاركرد خود را دارد.
هيئت نيز بودجه اي براي اختصاص دادن به اين رشته ندارد
كمندي با بيان اينكه رشته نينجا زيرنظر هيئت ورزش هاي رزمي است، مي گويد: متاسفانه هيئت نيز بودجه اي براي اختصاص دادن به اين رشته ندارد.
وي كمبود بودجه و اعتبار را دليل اصلي شركت نكردن بانوان اراكي در مسابقات اين رشته مي داند و بيان مي كند: سال گذشته براي شركت در يك دوره مسابقه با مشكلاتي روبرو بوديم، اما تربيت بدني حتي يك ماشين در اختيار گروه اعزامي ما قرار نداند و ما مجبور شديم با هزينه هاي خود در اين مسابقات شركت كنيم.
كمندي تاكيد مي كند: با اين وضعيت قطعا ديگر در هيچ مسابقه اي شركت نخواهيم كرد زيرا تامين هزينه هايش به تنهايي برايمان مقدور نيست.
كمندي مي گويد: ورزش نينجا در كشور با استقبال خوبي روبرو شده است و تقريبا تمام كشور به آموزش آن مي پردازند و حمايت خوبي از اين رشته مي شود ولي استان مركزي خصوصا اراك بعنوان يك كلان شهر در حد استان هاي محروم نمي تواند اين رشته را حمايت كند، به حدي كه نماينده آقايان اين رشته اقدام به تاسيس يك سالن با هزينه هاي خود كرده است كه البته در مراحل مجوز است.
اين ورزش با فرهنگ ما هيچ مغايرتي ندارد
وي ادامه مي دهد: ورزش نينجا، ورزشي است كه در سال 69 از ژاپن وارد ايران شده است و استاد اكبر فرجي بنيانگذار آن در ايران بوده است. اين ورزش با فرهنگ ما هيچ مغايرتي ندارد زيرا از لحاظ پوشش، شكل لباسش طوري طراحي شده كه تمام بدن پوشيده مي شود و حركات آن نيز مشكل آفرين نيست.
مربي نينجاي بانوان مي گويد: به همين دليل در برخي روزها مي توان براي تمرين استتار و استقامت به فضاي باز همچون پارك و كوه رفت كه البته تعداد روزهاي آن كم است زيرا پارك ويژه ورزشكاران در اراك وجود ندارد.
وي ادامه داد: البته معرفي نكردن اين رشته و نمايش و ارائه محدود و ناچيز آن از سوي تربيت بدني و رسانه از جمله مواردي است كه كوتاهي در شناخت مردم نسبت به اين رشته را نشان مي دهد.
كمندي كه از سال 85 مشغول اين ورزش است مي گويد: نينجا ورزش جذاب و متفاوتي است كه هر روز يك آموزش و درس و حركاتش طوري طراحي شده كه فردي كه به آن مشغول است را دچار تكرار نمي كند بنابراين علاقمندان زيادي در بخش زن و مرد دارد .
وي تاكيد مي كند: سالن مناسب در مكان مناسب شرايط براي آموزش بهتر و بيشتر علاقمندان را فراهم مي آورد.
كمندي اضافه مي كند: يكي، دو سالن ورزشي ديگر در اراك وجود دارد ولي به دليل بدي مسير نسبت به سالن 22 بهمن براي رفت و آمد بچه ها مشكل ساز است و آموزش در آن ها باعث ريزش متقاضي مي شود.
آموزش اين رشته هيچ محدوديت سني ندارد
سِن سي كمندي در خصوص رشته نينجا مي افزايد: اين رشته تركيبي از دفاع شخصي، حركات آكروبات ، رزمي و مبارزه با سلاح است كه هر بخش آن از يك ورزش وام گرفته شده است مثلا اكروبات آن از ژيمناستيك و كاتاهايش از كاراته گرفته شده است.
وي با بيان اينكه آموزش اين رشته هيچ محدوديت سني ندارد، مي گويد: اين رشته خصوصا براي بانوان مزيت هايي چون بالا بردن اعتماد بنفس و افزايش قدرت بدني دارد و يكي از رشته هايي است كه در آن مردان بر زنان برتري خاصي ندارند.
كمندي با اشاره به اينكه اين ورزش بيشتر گروهي انجام مي شود، خاطرنشان مي كند: بغير از حركات آكروبات بقيه بخش ها چون دفاع شخصي و كاتاها به طور گروهي انجام مي شود.
وي ادامه مي دهد: آموزش اين رشته به صورت مرحله اي و از پايه است يعني در صورت ياد نگرفتن شاگرد نمي تواند به گام بعدي مرحله و آموزش برود.
كمندي مي افزايد: اين رشته 15 دان و سه كمربند سفيد، قرمز و مشكي دارد و در هر مرحله كمربند درجه هاي q بنام براي پيشرفت به ورزش آموزها داده مي شود كه به صورت ستاره بر روي لباسشان نشان داده مي شود.
قطعا تلاش براي معرفي رشته هايي كه در دنيا به شدت مورد علاقه است ، نياز به نگاه ويژه تري از سوي مسئولان دارد تا هم علاقمندان بهتر به ان بپردازند و هم شرايط براي نوآوري و بومي كردن آن فراهم آيد.
....
گزارش: سميه انصاري فر
كد خبر: 2193154
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۰۹:۰۷
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]