واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حق طلبي و استكبارستيزي شاخصه اصلي جنبش دانشجويي/ دانشجو بايد جريان ساز باشد
شاهرود - خبرگزاري مهر: رئيس دانشگاه پيام نور شاهرود آگاهي نسبت به وضعيت سياسي كشور براي دانشجويان را يك ضرورت دانست و گفت: دانشجو بايد جريان ساز باشد.
علي شاهيني در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تاكيد بر آگاهي سياسي دانشجويان تصريح كرد: دانشجو بايد احساس و درك سياسي داشته باشد تا بتواند ويژگيهاي آرمانگرايي و استكبارستيزي خود را با توجه به اخلاص، بينش و تفكر صحيص و با آگاهي از سياست داخلي و خارجي كشور به يك راهبرد و يك فرآيند مشخص تبديل كند.
وي با اشاره به اين كه دانشجو بايد جريان ساز باشد و خودش يك جنبش را براي جامعه بوجود بياورد و اين حركت نيز بايد بر اساس منطق و تفكر باشد و افرادي كه بدنبال تحصيل علم هستند و مي خواهند حقايق را پيدا كنند خاطرنشان كرد: دانشجويان بايد بر اساس منطق، تفكر و بينش صحيح و بر اساس مباني استدلالي و منطقي براي رسيدن به هدف خود تلاش كنند.
دانش، ورزش و اخلاق محور هاي اصلي كار دانشجويان
رئيس دانشگاه پيام نور شاهرود با يادآوري اين مطلب كه دانش، ورزش و اخلاق بايد محورهاي اصلي كار دانشجويان باشد تصريح كرد: دانشجويان ما در اين برهه از زمان بايد اهل منطق، بينش و تفكر صحيح باشند و دانشجويان نبايد احساسي باشند و اين يك پديده ذاتي در دانشگاه خواهد بود و با وجود منطق و تفكر صحيح دانشجو هيچ وقت ابزار جريانات سياسي نخواهد شد.
شاهيني با تاكيد بر اينكه در كنار مسائل سياسي دانشجو بايد براي رسيدن به مرجعيت علمي و دستيابي به توليد علم ديني و بومي تلاش كند عنوان كرد: دانشجويان بايد با كمك اساتيد خويش به بومي سازي علوم بويژه علوم انساني توجه داشته باشند و فعاليت خود را در حوزه اخلاق و معنويت بيشتر كنند و در مطالبات در زمينه هاي مختلف اخلاق و انصاف را اساس كار خود قرار دهند چرا كه اخلاق و معنويت زير بناي همه فضاهاي علمي، ورزشي، هنري و ... خواهد بود.
وي با اشاره به وحدت حوزه و دانشگاه و اهميت اين موضوع منظور از وحدت حوزه و دانشگاه را تعريف واحدي از انسان دانست و اذعان داشت: در ابتدا كه بحث وحدت حوزه و دانشگاه از طرف حضرت امام (ره) مطرح شد هدف ايجاد يك چشم انداز و راهبردي در جهت پيشرفت در زمينه هاي علمي و ديني بود.
با رويكردهاي غربي نمي توانيم مسير دانشگاه و حوزه اسلامي را طي كنيم
رئيس دانشگاه پيام نور با بيان اين مطلب كه در تعريفي كه غرب به آن اشاره داشته انسان را موجودي مادي و تك بعدي محسوب كرده كه به فكر لذت بردن در زندگي دنيوي است ابراز داشت: ما با تعريف واحد از انسان مي توانيم مبني علمي خودمان را با آن انجام دهيم.
شاهيني با اشاره به اينكه انسان موجودي دو بعدي است و هم بعد مادي و هم بعد معنوي دارد اظهار داشت: ما در توليد علوم ديني و بومي و ترويج علوم انساني اسلامي و در تمامي علوم با انساني سرو كار داريم كه فقط جسم نيست و در نتيجه ما با اقتصاد، روانشناسي و حقوق غربي نمي توانيم مسير يك دانشگاه و حوزه اسلامي را طي كنيم.
وي با تاكيد بر اينكه تبيين يك استراتژي و ترسيم يك راهبرد و برنامه مشترك كه هم جنبه ديني و هم جنبه ايراني و در عين حال جنبه علمي نيز داشته باشد لازمه حركت جهت وحدت حوزه و دانشگاه است بيان داشت: مسولان ما بايد به اين قشر توجه ويژه داشته باشند و به ميان دانشجويان بيايند و به حرف هاي آنها گوش بدهند و در عين حال نيز از تحمل بالايي برخوردار باشند و با انتقادات دانشجويان كه افرادي آرمانگرا هستند با تندي برخورد نكنند.
رئيس دانشگاه پيام نور حركت دانشجويان در روز 16 آذر سال 1332 را حركتي مهم دانست و گفت: دانشجويان آن زمان براي اعلام مواضع اصولي خود و مخالفت با حضور بيگانگان در كشور و به خاطر ورود نيكسون به ايران تظاهرات كردند و در اين تظاهرات نيز دانشجويان شريعت رضوي، قندچي و بزرگ نيا به شهادت رسيدند.
حق طلبي و استكبار ستيزي شاخصه هاي اصلي جنبش دانشجويي
شاهيني با اشاره به اينكه شهادت دانشجويان در آن زمان موجب بوجود آمدن يك حالت مبارزه به صورت رسمي و غير رسمي از طرف دانشگاه و دانشجويان با استكبار و در راس آنها آمريكا شد و اين حركت و جنبش استكبارستيزي و مبارزه باغرب و مبارزه آمريكا ادامه دارد افزود: امروز نيز ما شاهد هستيم كه دانشجويان ما در تمام صحنه ها بر اصول حاكم بر نظام اسلامي كه در راس آنها مبارزه با استكبار جهاني مي باشد پايبند هستند.
وي حق طلبي و استكبار ستيزي را شاخصه هاي اصلي جنبش دانشجويي دانست و خاطرنشان كرد: دانشجويان در تمامي ادوار گذشته تا حالا اين شاخصه و ويژگي مهم را دنبال كرده اند، قبل از انقلاب مبارزه با طاغوت و شاه مطرح بود و در بعد از انقلاب نيز جنبش دانشجويي وظايفي را برعهده داشت كه بايد آنها را به خوبي انجام مي داد.
رئيس دانشگاه پيام نور شاهرود با تاكيد بر اين كه جنش دانشجويي نبايد ابزار دست جريانات سياسي قرار بگيرد و دانشجو يك پتانسيل بالايي دارد و بايد از اين پتانسيل دانشجو به طور مناسب و مفيد استفاده شود تصريح كرد: يكي از وظايف دانشجويان اين است كه حالت آرمان گرايي را در برابر مصلحت گرايي تقويت كنند و اين خود نيز يكي از شاخصه هاي جنبش دانشجويي است.
شاهيني در خاتمه با اشاره به اينكه ايمان، تقوا، اخلاص و صداقت بايد در جريانات دانشجويي وجود داشته باشد عنوان كرد: با وجود اخلاص و ايمان بايد يك حالت جذابيتي در دانشگاه ها بوجود آيد تا اگر كسي از بيرون وارد دانشگاه مي شود احساس لذت كند.
كد خبر: 2193153
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۰۸:۵۳
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]