تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):برای انسان عیب نیست که حقش تاخیر افتد، عیب آن است که چیزی را که حقش نیست بگیرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813289099




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

20 آذر؛ سالروز شهادت آيت‌الله دستغيب سومين شهيد محراب


واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: 20 آذر؛ سالروز شهادت آيت‌الله دستغيب سومين شهيد محراب
شهيد محراب آيت‌الله سيد عبدالحسين دستغيب شيرازي، روحاني بزرگ اهل شيراز، امام جمعه شيراز و نماينده استان فارس در مجلس خبرگان قانون اساسي بود. دستغيب در سال 1288 شمسي در شيراز متولد شد و پدرش سيدمحمدتقي از مراجع مشهور فارس بود و چون ولادت فرزندش مقارن با شب عاشوراي سال 1332 قمري واقع شده بود، نام او را عبدالحسين نهاد.

عبدالحسين تحصيلات مقدماتي را به سرعت به اتمام رساند. در دوازده سالگي پدر را از دست داد و مسؤوليت خانواده برعهده او قرار گرفت. او پس از اتمام دروس سطح، امامت جماعت مسجد باقرخان را عهده‌دار شد و به دليل فعاليت‌هاي تبليغي مورد آزار دستگاه حاكمه قرار گرفت. پس از آن به نجف رفت و در نجف در كلاس درس حاج شيخ كاظم شيرازي، آيت‌الله اصفهاني، حاج سيدميرزا اصطهباناتي و حاج ميرزا علي آقا قاضي طباطبايي حضور يافت و بعد از طي مراحل حوزوي به درجه اجتهاد رسيد. اين شهيد بزرگوار، از سال 1321 شمسي در مسجد جامع عتيق شيراز با برپايي مرتب مراسم دعاي كميل، زيارت عاشورا و دعاي توسل و بيان دروس اصول عقايد، تفسير قرآن و اخلاق، اين مسجد را به محلي براي تربيت نسلي از جوانان مسلمان و مبارز تبديل كرد.همانگونه كه خود آيت‌الله در خاطراتش آورده، مبارزات سياسي مذهبي وي از دوران رضاخان و مشخصا از زمان كشف حجاب آغاز شد. تهديد‌ها و آزار رژيم اما او را از مبارزه منصرف نكرد، چنان كه وقتي آيت‌الله را ممنوع‌المنبر اعلام كردند، بر روي زمين نشست و مردم را موعظه مي‌كرد و در پاسخ به اعتراض ماموران حكومتي مي‌گفت كه او را از منبر رفتن منع كرده‌اند، نه از سخن گفتن بر روي زمين. وي در 15 خرداد 1342، بازداشت و به تهران تبعيد شد، هرچند پس از مدتي آزاد شد اما در سال 1343، براي دومين بار طعم بازداشت را چشيد، به تهران اعزام و زنداني و سپس تبعيد شد.

آيت‌الله دستغيب، پس از پيروزي انقلاب نيز در زمره افراد تاثيرگذار استان فارس بود. او بعد از چندي به نمايندگي از مردم استان فارس در اولين مجلس خبرگان انتخاب شد و در همين ايام بنا به درخواست مردم و به فرمان امام به سمت نماينده امام در استان و امام جمعه شيراز منصوب شد.

دستغيب سرانجام در روز جمعه 20 آذرماه 1360 در حالي كه مثل هر هفته راهي محل برگزاري نماز جمعه بود هدف يك حمله تروريستي قرار گرفت و به شهادت رسيد.سازمان مجاهدين خلق (منافقين) كوتاه زماني بعد مسئوليت انفجار در مسير حركت آيت‌الله دستغيب را برعهده گرفت. براساس اعلام سازمان، عامل اين عمليات تروريستي فردي به نام گوهر ادب‌آواز از اعضاي اين گروه بود كه خود حين عمليات كشته شد.

چهارشنبه 20 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن