واضح آرشیو وب فارسی:مهر: شوراي عالي انقلاب فرهنگي سرعت عمل ندارد/ شورا وارد مسائل روز مثل سبك زندگي شود
وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره عملكرد شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: گاه ماهها يك موضوع وقت جلسات شورا را مي گيرد و تعداد جلسات هم اندك است يعني در دو هفته يك جلسه و بدين جهت بعضي طرح ها و برنامه هاي مهم مدتها در نوبت مي مانند.
محمد حسيني در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به جايگاه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در اتخاذ و اعمال در حوزه فرهنگ، اظهارداشت: در سال 59 به خاطر ضرورت هاي انقلاب و لزوم ايجاد تحول در دانشگاه ها، ستاد انقلاب فرهنگي با فرمان (ره) امام شكل گرفت و در طول بيش از سه دهه منشاء خدماتي ارزنده شد.
وي افزود: اين نهاد به تدريج توسعه و ارتقاء پيدا كرد به گونه اي كه امروز از نهادهاي عالي و فراقوه اي كشور است كه حضور سران سه قوه و بعضي مسئولان اجرايي كشور و صاحب نظران در آن جايگاه رفيعي براي شورا فراهم كرده است. شايد تنها نهاد قابل مقايسه با آن شوراي عالي امنيت ملي باشد كه هم از نظر تركيب اعضا و هم اثر بخشي موقعيتي ممتاز در نظام جمهوري اسلامي ايران دارد.
وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي، با بيان اينكه مشاركت مسئولان تراز اول كشور و جمعي از دانشمندان موجب شده است كه تصميم گيري هاي شورا از پختگي و سنجيدگي و جامع نگري خاصي برخوردار باشد و نيز داراي پشتوانه قوي اجرايي باشد تصريح كرد: حضور افراد حقيقي در اين شورا كه در مقايسه با دولت ها از ثبات بيشتري برخوردار است موجب قوام بيشتر اين مجموعه شده است.
وي همچنين تغيير اعضاي شورا توسط رهبري معظم و اشراف و احاطه ايشان بر اين مجموعه را نقطه قوت ديگري براي شوراي عالي انقلاب فرهنگي دانست كه اعتبار و جايگاه شورا را مضاعف مي سازد.
عضو سابق شوراي عالي انقلاب فرهنگي، همچنين با اشاره به اولويت هاي شورا در حوزه فرهنگ ادامه داد: در شمار آخرين و مهمترين مصوبات شورا در پايان دولت دهم مي توان به "مهندسي فرهنگي"اشاره كرد كه بارها مورد تاكيد رهبر فرزانه انقلاب قرار گرفته است و پس از چند سال كار همه جانبه در دبيرخانه به نتيجه رسيد و در حال حاضر مي طلبد كه شورا در اجرايي شدن اين سند مهم اهتمام ورزد و دستگاه هاي مختلف در اين خصوص به وظيفه خود عمل نمايند.
وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي، بيان داشت: موضوع پيوست فرهنگي نيز از اولويت هاست كه لازم است با همكاري همه دستگاه ها و نهادها اجرايي شود كه بدون ترديد در اين صورت شاهد اقدامات ارزنده اي در حوزه فرهنگ و هنر خواهيم بود.
وي مسئله سبك زندگي را از موضوعات روز كشور نام برد و گفت: در سفر رهبر حكيم انقلاب به خراسان شمالي و طرح سوالات در اين باره سبك زندگي اين موضوع در كانون توجهات قرار گرفت و خوشبختانه كارهاي مطالعاتي و تحقيقاتي خوبي در سطح كشور و در دبيرخانه شورا انجام شده است كه لازم است در شورا مورد رسيدگي و تصويب قرار گيرد تا رسالت و وظايف نهادها مشخص و با بهره گيري از ابزارهاي مختلف از جمله هنري سبك زندگي ايراني و اسلامي تبيين و ترويج شود.
وي افزود: غرب با سرمايه گذاري و به كارگيري ابزارهاي مختلف از جمله شبكه هاي تلويزيوني ماهواره اي و فارسي زبان و ارائه ديگر محصولات فرهنگي و هنري درصدد تغيير ماهيت هويت مردم به ويژه جوانان است لذا عنايت به موضع رهبري را بايستي مغتنم شمرد و به جريان سازي فرهنگي گسترده پرداخت و با اتكا به منافع اصيل و آموزه هاي متقن سلوك زندگي سعادتمندانه را فرا ره مشتاقان قرار دارد.
حسيني در ادامه در پاسخ به اين سوال كه آيا شوراي انقلاب فرهنگي به اهداف خود از جمله ديني و انقلابي كردن محيطهاي فرهنگي است رسيده است، گفت: مسلما تا رسيدن به شرايط مطلوب و ايده آل در جامعه و تحول در محيط هاي فرهنگي و هنري كشور و غالب شدن گفتمان ديني و انقلابي فاصله زيادي داريم و نياز به اقدامات فراوان است اما به هر حال زحمات شوراي انقلاب فرهنگي نيز كارساز بوده است و اگر اين اقدامات نبود با هجمه گسترده فرهنگي دشمن معلوم نبود امروز چه وضعيتي داشتيم.
وي افزود: اگر ضعفها و اشكالاتي وجود دارد عوامل مختلف سهيم هستند شايد بخشي از آن متوجه شورا باشد ولي بدون ترديد بخشي از ايرادات هم به دستگاه هاي اجرايي بر مي گردد. بعد از انقلاب فراز و نشيب هاي گوناگوني را پشت سرگذرانده ايم.
وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: روزگاري سكاندار فرهنگ و هنر كشور كساني بودند كه برخي از آنان امروز همكار شبكه هاي تلويزيوني و رسانه هاي غربي و عربي هستند يا كساني كه تهاجم فرهنگي را توهم مي پنداشتند و يا اينگونه اعلام مي كردند. بر اين اساس نمي توان از چنين كساني توقع ترويج روحيه انقلابي گري و ديني در جامعه و فضاهاي فرهنگي و هنري داشت.
وي با اشاره به اثرگذاري شورا بر حركت كلان فرهنگي كشور گفت: شايد مهمترين مسئوليت شورا دنبال كردن سياست هاي كلان فرهنگي باشد كه به ياري خدا برخي اقدامات مناسب صورت گرفته است. تدوين و تصويب نقشه جامع علمي كشور، ضوابط نشر، مهندسي نظام جامع تعليم و تربيت فرهنگي و پرداختن به موضوع جمعيت از جمله اين فعاليت هاست كه البته نياز مبرم به تحقق اين مصوبات است و الا اين تلاش هاي موثر ابتر خواهد ماند.
عضو سابق شوراي عالي انقلاب فرهنگي، همچنين با انتقاد از سازوكار شورا در پيگيري مصوبات گفت: ساز و كار شورا در حال حاضر به گونه اي است كه سرعت عمل كافي وجود ندارد. گاه ماهها يك موضوع وقت جلسات شورا را مي گيرد و تعداد جلسات هم اندك است يعني در دو هفته يك جلسه و بدين جهت بعضي طرح ها و برنامه هاي مهم مدتها در نوبت مي مانند.
حسيني تصريح داشت: لازم است در اين خصوص اتخاذ تصميم شود و به شوراهاي اقماري و نيز كميسيون ها اختيارات بيشتري داده شود تا شورا بتواند همواره مباحث روز را دنبال كند نه اينكه پاره اي مطالبات و رهنمودهاي رهبري پس از سالها مورد توجه قرار گيرد.
وي مشاركت فعال روساي قوا در جلسات شورا را از اوجب واجبات دانست و گفت: اعضاي حقيقي شورا لازم است كه با انگيزه بيشتر و فعالانه تر در پيشبرد اهداف شورا كمك نمايند و كساني كه داراي مشاغل متعدد هستند و نمي توانند به خوبي اداي وظيفه كنند داوطلبانه عرصه را براي حضور چهره هاي بانشاط و مصمم و تازه نفس فراهم سازند.
وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي، ادامه داد: در بخش نظارت و پيگيري مصوبات اگر چه شاهد تلاش هايي هستيم ولي قطعا اين مقدار و نحوه كافي نيست و نياز به طرحي نو هستيم كه بهره گيري از توانمندي ديگر نهادهاي نظارتي از جمله مجلس شوراي اسلامي مي تواند مفيد فايده باشد.
حسيني در پايان با بيان اينكه توجه به شوراهايي مانند شوراي فرهنگ عمومي و شوراي اجتماعي زنان و نيز تحول علوم انساني از ضروريات است، خاطرنشان كرد: براي نمونه شوراي فرهنگ عمومي فراگيرترين شورا در سطوح كشور است كه قلمرو آن تا شهرستانها توسعه يافته است ولي متاسفانه در بودجه سالانه براي اجرايي شدن تصميمات شوراي فرهنگ عمومي كشور، استانها و شهرستانها اعتبار مناسب لحاظ نشده است كه اين مسئله موجبات دلسردي افراد را فراهم مي آورد.
كد خبر: 2192836
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۱۹ - ۱۵:۵۵
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]