تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اندكى حقّ، بسيارى باطل را نابود مى كند، همچنان كه اندكى آتش، هيزم هاى فراوانى را م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843395960




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماجراي حجاب و عفاف (9) مسئوليت شوراي عالي انقلاب فرهنگي


واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: ماجراي حجاب و عفاف (9) مسئوليت شوراي عالي انقلاب فرهنگي
محمدتقي رهبر
رهبر معظم انقلاب حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در ديدار رئيس و اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تبيين جايگاه حياتي مقوله فرهنگ و نقش اين شورا در سياستگذاري و هدايت و نظارت و پيگيري مسائل فرهنگي مطالب مهمي را بيان فرمودند از جمله اينكه: از اين شورا انتظار است اهتمام و تلاش بيشتري در برجسته كردن موضوع فرهنگ در جامعه داشته باشند.
معظم له در بخشي از سخنان خود حساس بودن و مقابله بامسائل مخرب فرهنگي را از وظائف نظارتي حكومت دانستند و افزودند: همه ما در قبال مسائل فرهنگي و فرهنگ عمومي كشور مسئوليت شرعي و قانوني داريم.
ايشان با تاكيد بر اينكه فرهنگ همواره متكي به حضور مردم است افزودند: سپردن مسائل فرهنگي به مردم نافي وظيفه نظارتي و هدايتي دولت نيست و حضور حكومت و دولت در عرصه فرهنگ نيز به معناي سلب حضور مردم نيست.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به برخي اظهارات غيرمسئولانه در خصوص آزادي‌هاي فرهنگي همچون غرب خاطرنشان كردند: چرا هنگامي كه غربي‌ها بر مسائل غيرمعقول و انحرافي همچون اختلاط زن و مرد با عنوان تساوي زن و مرد يا سبك زندگي خود با عنوان پيشرفت و تجدد لجاجت دارند ما بر ارزشهاي والاي فرهنگ خود اصرار نداشته باشيم.
جايگاه شوراي عالي انقلاب فرهنگي نكته ديگري بود كه رهبر معظم انقلاب به آن اشاره كردند وفرمودند: شوراي عالي انقلاب فرهنگي يكي از ابتكارات با بركت امام خميني(ره) بود كه عالي‌ترين و بهترين مركز فرهنگي كشور است و افزودند يكي از مسائل مهم در شوراي عالي انقلاب فرهنگي اين است كه اعضاي شورا جايگاه تأثيرگذاري را به عنوان مركز اصلي سياستگذاري فرهنگي كشور باور داشته باشند. معظم له درباره مصوبات اين شورا فرمودند: مصوبات شورا حتماً بايد اجرا شوند. حضور رئيس قوه مجريه، رئيس قوه مقننه و وزراء و مسئولان ضمانت اجراي مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي است.
رهبر انقلاب از تهاجم فرهنگي به عنوان يك واقعيت ياد كردند كه توجه اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي را مي‌طلبد.
* * *
همانگونه كه در بخش سابق مقاله گفتيم يكي از مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوبه اين شورا در راستاي گسترش فرهنگ حجاب و عفاف است كه موضوع بحث ما است و در گذشته به مواردي از آن پرداختيم و اينك به موارد ديگري از "راهبردهاي گسترش فرهنگ عفاف" (مصوبه 4/5/84) مي‌نگريم:
ماده 7 چنين است: ارتقاء سطح آگاهي جوانان در خصوص ارتباطات صحيح انساني و اخلاقي بين آنها و حفظ حدود عفاف و حجاب در جامعه و خانواده.
9 - تبيين ديدگاه اسلام در خصوص عفاف، پوشش، حجاب و ضرورت بيان فلسفه احكام و دست‌آورد‌هاي مثبت رعايت آن در جامعه متناسب با شرائط سني جوانان و نوجوانان باشيوه‌هاي جالب.
10 - توجه دادن به رعايت و نيز باور داشتن پوشش نه به عنوان يك اجبار اجتماعي بلكه به عنوان يك ارزش انساني، ديني و معنوي و يك باور قلبي جهت مصونيت از زشتي‌ها و آسيب‌هاي اجتماعي.
11 - افزايش آگاهي والدين نسبت به رعايت حجاب و عفاف خصوصاً در خانواده و نقش الگوئي آنان در اين امر.
12 - اهتمام جدي نهاد خانواده نسبت به تأمين نيازهاي عاطفي و شخصيتي فرزندان به ويژه دختران و تأثير آن در شكل‌گيري هويت ديني و اجتماعي آنان.
در شش ماده فوق مواردي مورد تأكيد مصوبه حجاب و عفاف است:
- ارتقاي سطح آگاهي جوانان در نحوه روابط از ديدگاه شرع و عرف كه در جامعه ما و در چارچوب سبك زندگي اسلامي كه محدود به حدود شرعي است و احكام فقهي آن از نظر نگاه به نامحرم و ضرورت حجاب، محدوده گفتگو و ساير موارد در فقه و رسائل عملي آمده و براي مردم مسلمان ما معلوم و مشهور است جامعه ما با يك جامعه غربي متفاوت است. غربي‌ها فرهنگ خاص خودشان را دارند مسئله محرم و نامحرم و حجاب و ضوابط اخلاقي براي آنها چندان مهم نيست و همان‌گونه كه در سخنان رهبر معظم انقلاب ديديم گاه "بر مسائل زشت و ضداخلاق پافشاري دارند" و آن را به پارلمان مي‌برند و به تصويب مي‌رسانند. غربي‌ها در منجلاب فساد غوطه‌ورند و تبعات و عواقب شوم آن را ديده‌اند و اصرار دارند كه آن فرهنگ منحط را به كشورهاي ديگر تحميل كنند اين درحالي است كه كشوري مانند ايران اسلامي كه به شرع مقدس آسماني خود پايبند است و براي حفظ و گسترش آن فداكاري‌ها كرده و مي‌كند و عزت و كرامت و سعادت خود را در آن ارزشها مي‌داند پايبندي به اصول و مباني ديني و ملي يك سياست راهبردي و التزام شرعي است. و از جمله آنها مسئله حجاب و عفاف و اصول اخلاق در روابط است كه به هيچ وجه از اين سنت و فرهنگ عدول نخواهد كرد و غربي‌ها را در اين توطئه (يعني تغيير فرهنگ جهان اسلام) ناكام خواهد گذاشت. حال سخن اينست كه چه كساني در ارتقاي سطح آگاهي جوانان پسر و دختر مسئولند؟ اگر بر اين باور باشيم كه كلاس‌هاي آموزشي و پرورشي از خانه تا مدرسه و از آنجا تا دانشگاه و عوامل رسانه‌اي و هنري و فرهنگي ادامه دارد و همه عوامل آموزشي و رفتاري بايد دست به دست يكديگر داده و فضا و محيط را سالم سازي كنند و باورهاي اخلاقي را در نهاد نسل جاري سازند.
بنابر اين پدر و مادر و رسانه‌هائي كه در خانه‌ها نفوذ كرده و از همه رنگ براي كودكان فرهنگ سازي مي‌كنند نقش مؤثر در شكل گيري بينش كودكان و جوانان دارند و اين محيط را بايد سالم ساخت و از آلودگي پاك نگاه داشت
و بعد از خانه، مدرسه است و دانشگاه كه فضاي آموزشي و تربيتي و آگاهي دادن است. در اين فضاي فرهنگي است كه بخشي از شخصيت جوانان شكل مي‌گيرد و معلم و استاد است كه مي‌تواند تأثيرگذار باشد بنابر اين سالم سازي فضاي تعل?م و تربيت عنصر سازنده ديگري است كه مصوبه شورا نيز در جاي ديگر بدان پرداخته و رهبر معظم نيز در ديدار با شوراي عالي انقلاب فرهنگي بر آن تاكيد فرمودند. اما حرف اينجاست كه كارگزاران فرهنگي چه اندازه اين مسئوليت را باور داشته و چه برنامه‌اي براي آن دارند؟...
از فضاي آموزش و پرورش به جامعه مي‌آئيم. آنچه در سطح جامعه مي‌گذرد از فضاي رسانه‌اي، هنري، سينمائي، فضاي مجازي، ارتباطات آزاد در پارك‌ها و خيابان‌ها و نوع پوشش برخي افراد و ابزارها و لباس‌هائي كه در معرض ديد ناظران قرار مي‌گيرد كه بسياري غير شرعي و ضد اخلاقي است و عوامل ديگر داخلي و خارجي اينها نبايد مديريت شود و مورد نظارت و هدايت قرار گيرد؟ همانگونه كه رهبر معظم دولت را مكلف به اين تكليف دانستند، اينكه برخي مسئولان مي‌گويند كارهاي فرهنگي را به دست مردم مي‌سپاريم و آنها هستند كه بايد انتخاب كنند! اين حرف درستي نيست. دولت موظف به نظارت و هدايت است. اگر قرار باشد عرضه فرهنگ و كالاي ديگري آزاد باشد و انتخاب با مردم، بنابر اين بايد مشروب فروشي هم آزاد باشد و انتخاب با مردم! آيا چنين چيزي در نظام اسلامي پذيرفتني است؟ مسئولين اجرائي و فرهنگي ما بايد بدانند جامعه اسلامي ما ليبراليسم فرهنگي را پذيرا نيست و ما حق نداريم خون‌هاي مقدسي را كه به پاي درخت انقلاب اسلامي و حكومت ديني ريخته شده به پاي ليبرال‌ها، خواه هنرمند يا سينماگر، يا نويسنده و ناشر و چه سياستمدار و فرصت طلب، قرباني كنيم. بويژه اينكه مسئولين ما از قشر ديندار جامعه‌اند و نبايد سياست زدگي آنها را از وظيفه اصلي خود باز دارد، چرا كه در چنين خواب و خيالي اگر باشند پشتوانه مردمي را از دست مي‌دهند و براي رضاي چند ليبرال و سكولار خدا را نيز از خود ناراضي مي‌كنند و اميدواريم چنين اتفاقي نيفتد.
موضوع ديگري كه در مصوبه شورا آمده توجيه جوانان به امر پوشش و روابط است.
حقيقت اين است كه اسلام آئين منطق و عقلانيت و مصلحت انديشي است. مسئله حجاب و عفاف نيز از اين قاعده مستثني نيست. پوشش براي همه درحد شرعي و براي دختران و بانوان همانگونه كه گفته‌اند مصونيت است نه محدوديت و اين فلسفه بايد براي اين نسل به هر طريق ممكن از قبيل مدرسه، دانشگاه، رسانه ملي و گفتگوها بيان شود تا جوانان بدانند شرع مقدس خير و مصلحت آنان را در نظر دارد نه اجبار واكراه را. اما نكته قابل ذكر اين است كه بسياري از ناهنجاري‌ها و پرده دري‌ها در جامعه با هدف نشر فساد و اباحيگري اتفاقي مي‌افتد كه حكومت اسلامي با مسئوليت قانوني و شرعي خود مكلف به برخورد مي‌باشد. همانگونه كه با مواد مخدر و مشروبات الكلي و سرقت برخورد مي‌كند.بنابر اين، توجيه كردن همزمان با نظارت و كنترل الزامي و غيرقابل اجتناب است.

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن