واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوين:داوريها در اعطاي نشان مرغوبيت صنايع دستي همگون باشد
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوين بر لزوم توجه به همگوني داوريها در اعطاي نشان مرغوبيت صنايع دستي در مسابقات ملي تأكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، حميدرضا قاسمي ظهر امروز در دومين مراسم داوري نشان ملي مرغوبيت صنايع دستي منطقه شمال كشور كه در سالن باغستان برگزار شد، اظهار كرد: اين مسابقه هر سال در مقياس ملي برگزار و آثار صنايع دستي كه داراي مؤلفههاي خاصي هستند، انتخاب ميشود.
وي افزود: آثار منتخب به دبيرخانه مسابقات واقع در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ارسال ميشود تا در مسابقه اصلي كه در سطح بينالمللي به اجرا در ميآيد شركت داده شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوين با بيان اينكه مسابقات مهر اصالت و نشان مرغوبيت كالا هر دو سال يك بار به ميزباني يكي از كشورهاي عضو برگزار ميشود، ادامه داد: مسابقات ملي نيز به منظور شركت كردن آثار استانهاي مختلف در سطح مناطق پنجگانه كشور به اجرا در ميآيد تا انتخابها در سطح ملي صورت پذيرد تا آثار جمعآوري شده براي شركت در مراسم اصلي و بينالمللي آماده شود.
قاسمي با تأكيد بر لزوم همگوني داوريها در اعطاي نشان مرغوبيت صنايع دستي اضافه كرد: ملاكها و عوامل تعيينكننده در داوري آثار در مسابقات ملي بايد در مناطق مختلف كشور يكسان و از همگوني برخوردار باشد تا عدالت در اختصاص اين نشان به افراد مختلف رعايت شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوين بيان كرد: انطباق استانداردهاي آثار و انتخاب ملاكهاي داوري در سطح ملي حتي اگر با ملاكهاي بينالمللي نيز فاصله داشته باشد، به بيراهه نرفتهايم؛ چراكه ملاكهاي سطح بينالمللي محدود است.
اين مسئول يادآور شد: به عنوان نمونه در سطح بينالمللي اصالت فقط به معناي اصيل بودن يا ديگر معاني اين واژه مورد توجه قرار ميگيرد؛ در حالي كه بايد آثار شركتكنندگان بومي نيز باشد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوين پيشنهاد كرد: به منظور ارتقاي بازدهي اين مسابقات، اين مسابقات به تنهايي ملاك انتخاب آثار براي حضور و راهيابي در مراسم بينالمللي نباشد.
وي تصريح كرد: همچنين مطلوب است دبيرخانه مسابقات با عضويت و فعاليت كميته خاصي به صورت دائمي تشكيل شود تا آثار هنرمندان و صنعتگران صنايع دستي در چند مرحله مورد رقابت و گزينش قرار گيرد و اين مراسم به صورت نقطهاي و با زمانبندي محدود برگزار نشود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوين خاطرنشان كرد: علت اين پيشنهاد آن است كه بسياري از افراد به دليل وجود معذوريتها و محدوديتهاي مختلف نميتوانند آثار خود را در محدوده زماني تعيين شده براي شركت در مسابقات آماده كنند.
قاسمي اضافه كرد: در اين صورت علاوه بر سلب فرصت از هنرمندان و صنعتگران براي شركت در مسابقات، تعداد آثاري كه در كشور ميتوانند مهر اصالت و مرغوبيت را دريافت كنند، كاهش مييابد.
اين مسئول با بيان اينكه تعدادي از ملاكهاي داوري و انتخاب آثار مورد پذيرش صنعتگران و هنرمندان نيست، اذعان كرد: بسياري از هنرمندان كشور ميتوانند از انتخاب آثار براي دريافت نشان مرغوبيت كالا دست كم در سطح ملي براي بازاريابي و به عنوان يك استاندارد براي عرضه آثار خود به بازار استفاده كنند؛ ضمن اينكه داشتن اين نشان ميتواند كابردهاي مثبت ديگري نيز براي آنان به همراه آورد.
انتهاي پيام/77011/خ40
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]