تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):در تفسير آيه «با مردم به زبان خوش سخن بگوييد» فرمود: يعنى با همه مردم، چه مؤمن و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826056810




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مديركل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري همدان:پژوهش روزنه اميد باستان‌شناسي است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري همدان:پژوهش روزنه اميد باستان‌شناسي است
مدير كل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان همدان با بيان اينكه پژوهش روزنه اميد باستان‌شناسي است، گفت: بايد نگاه وجبي از باستان‌شناسي برداشته شود.


به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، عليرضا ايزدي بعد از ظهر امروز در همايش باستان‌شناسي تپه هگمتانه با بيان اينكه باستان‌شناسي با داده‌ها و اطلاعاتي كه از كاوش‌ها به دست مي‌آيد بخشي از هويت‌هاي ما را زنده مي‌كند، افزود: حوزه باستان‌شناسي در واقع هويت‌شناسي بوده زيرا اين مقوله يكي از دردهاي مزمن جامعه به نام هويت‌شناسي را درمان مي‌كند.

مدير كل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان همدان با انتقاد از فراموش شدن پژوهش در حوزه باستان‌شناسي اذعان كرد: در حوزه باستان‌شناسي تحقيق و تفحص برداشته شده است كه همين يك معضل در اين حوزه به شمار مي‌رود.

وي با انتقاد از طولاني شدن فرآيند تعيين حريم در نقاط آثار باستاني بيان داشت: با وجود اينكه اين فرآيند بسيار طولاني است اما استان همدان در حفظ و نگهداري آثار باستاني كارهاي ارزشمندي انجام داده و از استان‌هاي درجه يك است.

ايزدي با اشاره به مجوز ندادن به دانشجويان در ورود به يك اثر باستاني و تحقيق و پژوهش در آن يادآور شد: به دانشجويان در مواقعي صرف اينكه دانشجو هستند اجازه پژوهش و باستان‌شناسي نمي‌دهند در حالي كه بايد پژوهش را روزنه اميد باستان‌شناسي دانست.

وي فاصله گرفتن نگاه علمي از باستان‌شناسي را ناشي از فقدان مجوز به دانشجويان دانست و گفت: بايد بتوانيم در رشته باستان‌‎‌شناسي با دانشگاه‌ها تعامل داشته باشيم چراكه هر چه از نگاه و حمايت‌هاي علمي فاصله بگيريم، دانشجويان را دلسرد كرده‌ايم.

مديركل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان همدان اعطا نكردن مجوز به دانشجويان براي حضور در عمليات‌هاي كاوش به طور مثال در تپه هگمتانه را تلخي حوزه كاري باستان‌شناسي عنوان كرد و افزود: دانشجويان حتي يك كاوش را نيز در سابقه علمي خود ندارند چرا كه مورد حمايت قرار نمي‌گيرند.

وي با اشاره تپه باستاني هگمتانه ابراز داشت: تپه هگمتانه طفل يتيمي است كه هنوز كسي دست نوازش بر سر آن نكشيده و هنوز خرابه است و كسي دلش براي آن نمي‌سوزد.

ايزدي با بيان اينكه نوع نگاه ما به كاوش‌هاي باستان‌شناسي وجبي است، تأكيد كرد: خواهش و التماس ما در اين است كه اساتيد دانشگاه كمك كنند كه نگاه وجبي از باستان‌شناسي برداشته شود زيرا اين موضوع مصيبتي براي باستان‌شناسي و كاوش است.

وي در ادامه از نبود يك طرح جامع در كاوش‌هاي باستان‌شناسي گله‌گذاري كرد و گفت: هر كاوشگري كه مي‌آيد بر نوع ترانشه قبلي آثار باستاني ايراد گرفته و يا آن را تغيير مي‌دهد در حالي كه ما هيچ طرحي براي آنها نداريم و اين عيب ماست.

مدير كل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان همدان با تأكيد بر اينكه بايد اين نوع نگاه از تپه‌هاي باستاني برداشته شود، افزود: در تپه نوشيجان نيز اتفاقي بسيار دردناك رخ داد و آن، اينكه يك شهرك صنعتي در كنار آن احداث شده است، هر چند اين شهرك در حريم اين تپه نبود اما اثر سوء خود را خواهد گذاشت.

وي با اشاره به اعتبارات كم اختصاصي به آثار باستاني تصريح كرد: با اين اعتبارات قطره‌چكاني كه به آثار باستاني تخصيص يافته، همين ترانشه‌اي كه در تپه هگمتانه زده شده نيز دو سال ديگر از بين خواهد رفت.

ايزدي با تأكيد بر اينكه گوش شنوايي براي شنيدن اين دغدغه‌ها نيست، يادآور شد: اتفاقات عجيبي در تيه‌هاي باستاني در حال رخ دادن است و معلوم نيست سليقه مهم است يا علم؟

وي ادامه داد: بايد بدانيم تخصص در باستان‌شناسي مهم است، در غير اين صورت صدمات جبران‌ناپذيري به اين حريم‌ها وارد مي‌‌شود.

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان يكي از مشكلات باستان‌شناسي را فاصله باستان‌شناسي از مردم دانست و گفت: بايد بتوانيم داده‌ها و اطلاعات باستان‌شناسي را وارد مردم كرده و انها را با اين امر آشنا سازيم.

وي در پايان اذعان كرد: مجموعه‌هاي آموزش و پرورش و رسانه ملي بايد ارتباط باستان‌شناسي و مردم را برقرار كنند تا باستان‌‎شناسي وارد منازل شود زيرا در اين صورت مشكلات كمتر خواهد شد.

انتهاي پيام/89003/ت40

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن