واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري: سهم ايران در جذب گردشگر خارجي قابل دفاع نيست
گردشگري در حال حاضر يكي از بزرگترين صنايع ارزآور دنياست، بر اساس آمارها در سال ۲۰۱۲، ۹ درصد از كل توليد ناخالص جهاني مربوط به گردشگري بوده است، همچنين از هر ۱۱ شغل در دنيا يك شغل در ارتباط با صنعت گردشگري است. رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري: سهم ايران در جذب گردشگر خارجي قابل دفاع نيست
ايلنا: رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: سهم كشور چين در گردشگري خارجي در سال گذشته ۱۰۰ ميليون نفر و سهم كشور ما ۴ ميليون نفر بود كه اين تعداد قابل دفاع نيست چرا كه برخي از اين افراد با نيت گردشگري وارد كشور نشدهاند.
به گزارش ايلنا به نقل از مركز روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، محمدعلي نجفي، معاون رئيس جمهوري گفت: جمهوري اسلامي ايران از نظر تاريخ و تمدن يكي از غنيترين كشورها است، وظيفه ما نگهداري، معرفي و شناساندن گنجينهاي است كه از گذشتگان به ما رسيده است.
معاون رئيس جمهوري در ادامه به نقش كشورمان در تاريخ تمدن بشري اشاره كرد و افزود: در كشوري مانند اتريش كه در برخي ادوار تاريخي اروپا نقشي تاثيرگذار داشته ۷۰۰ محوطه تاريخي شناسايي شده است در حالي كه محوطههاي شناسايي شده در كشور ما تاكنون بيش از۲۰۰ هزار مورد بوده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به مشكلات حوزه ميراث فرهنگي تصريح كرد: ما كشوري با سابقه تاريخي و تمدني بسيار غني هستيم كه شناساندن، حفظ و حراست از اين مواريث آن طور كه شايسته بوده انجام نشده است و با توجه به كمبود امكانات سازمان، بخشي از ميراث فرهنگي ما در معرض تخريب و گاهي تعدي قرار دارد.
نجفي ادامه داد: اين ميراث غني از لحاظ هويتي و سودآوري قابل استفاده است و ميتواند به منبع عظيم اقتصادي كشور تبديل شود.
معاون رئيس جمهوري گفت: ميراث فرهنگي به تعبيري ژن فرهنگي ماست چرا كه اگر كسي بخواهد مردم اين سرزمين را از نظر فرهنگي مورد بررسي قرار دهد به سابقه تاريخي كشور توجه ميكند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي افزود: در حوزه ميراث فرهنگي دو وظيفه و مسئوليت حائز اهميت وجود دارد، حفاظت، حراست و شناسايي از يكسو و بهرهبرداري مناسب كه موجب رشد و رونق اقتصادي ميشود.
وي با اشاره به اينكه بخش صنايع دستي در ۳ دهه گذشته دچار تلاطم و اضطرابهاي بسياري بوده است، تصريح كرد: از لحاظ صنايع دستي ايران يكي از برجستهترين كشورها است كه وجود ۳۲۰ نوع صنعت دستي متفاوت و متنوع مصداق درستي بر اين ادعا است.
نجفي ادامه داد: صنايع دستي كشور ما از انواع گليم، گبه، قالي و جاجيم گرفته تا صنايع چوبي، سفالي، فلزي و... همگي از ظرافت خاصي برخورداند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي گفت: با وجود اين تنوع بينظير در حوزه صنايع دستي وضعيت تجاري اين صنعت ضعيف است، بخش عمدهاي از بازارهاي داخلي ما آگاهانه يا ناآگاهانه صنايع دستي كشورهاي هند و چين را با كيفيت پايين عرضه ميكنند.
معاون رئيس جمهور با ابراز نگراني نسبت به تغيير سليقه مردم در رابطه با صنايع دستي، تصريح كرد: بايد نوآوري و خلاقيت نيروهاي جوان وارد اين حوزه شود، در برخي موارد اين اتفاق افتاده و با استقبال هم مواجه شده مثل توليد لباسهايي با طرحهاي سنتي كه استفاده از آنها رايج شده است و بايد ادامه پيدا كند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي در ادامه به حوزه ديگر مسئوليت سازمان اشاره كرد و گفت: گردشگري در حال حاضر يكي از بزرگترين صنايع ارزآور دنياست، بر اساس آمارها در سال ۲۰۱۲، ۹ درصد از كل توليد ناخالص جهاني مربوط به گردشگري بوده است، همچنين از هر ۱۱ شغل در دنيا يك شغل در ارتباط با صنعت گردشگري است.
نجفي با اشاره به آمار سازمان بينالمللي گردشگري در مورد گردشگران خارجي دنيا گفت: سال گذشته ميلادي يك ميليارد و ۳۵ ميليون نفر گردشگر خارجي در دنيا جابه جا شده است كه گردش مالي اين تعداد گردشگر به رقم ۱۰۰۰ ميليارد دلار ميرسد.
معاون رئيس جمهور تصريح كرد: از اين تعداد گردشگر خارجي سهم كشور چين ۱۰۰ ميليون نفر بوده است و سهم كشور ما ۴ ميليون نفر كه اين تعداد هم قابل دفاع نيست چراكه برخي از اين افراد با نيت گردشگري وارد كشور ما نشدهاند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي از مديران كل حوزههاي وزارتي و سازمانها خواست تا پيشنهادات خود را در رابطه با سه حوزه مأموريتي اين سازمان براي پيشبرد اهداف و برنامهها ارائه كنند.
وي ادامه داد: كمبود بودجه يكي از مهمترين معضلات ما در سازمان ميراث فرهنگي است، كل بودجه عمراني سازمان در سال جاري، ۱۲۰ ميليارد تومان بوده كه ۲۰ درصد از اين رقم اختصاص يافته است.
معاون رئيس جمهور با اشاره به مشكلات به جامانده از دوره قبل مديريت سازمان ادامه داد: مجموعهاي كه تحويل گرفتيم، مجموعهاي آماده براي كار نبود و نياز اساسي به بسترسازي داشت.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي تصريح كرد: با تكرار نقصهايي كه در گذشته وجود داشته كاري انجام نميشود، ما در ۴ ماه گذشته تلاش كرديم مشكلات انبوه به جا مانده را برطرف كنيم.
وي پروندههاي متعدد سازمان ميراث فرهنگي در محاكم قضايي را از ديگر معضلات اين دستگاه دانست و ادامه داد: در بسياري از پروندهها به دليل عدم وجود لايحه دفاعي قوي، راي به محكوميت سازمان داده ميشد.
معاون رئيس جمهور تصريح كرد: همه دستگاهها در ۴ ماه گذشته درگير مشكلات بسياري بودهايم اما نبايد در گذشته متوقف بمانيم، ۴ سال فرصت داريم تا كارهاي خوب و مثمرثمري را انجام دهيم.
نجفي با اشاره به وظيفه دشوار مديران كل حوزههاي وزارتي گفت: با توجه به حجم درخواستهاي ملاقات و برنامهها، شما در اينجايگاه ميتوانيد از ايجاد بروكراسي در دستگاهها جلوگيري كنيد.
معاون رئيس جمهور ادامه داد: با توجه به اينكه حجم بسياري از اين ملاقاتها بيحاصل است و افراد ردههاي دوم و سوم دستگاهها ميتوانند تاثير بيشتري در فرآيند رسيدگي به مراجعات داشته باشند، مديران كل حوزههاي وزارتي بايد با برنامهريزي مناسب از بروز اين مشكلات جلوگيري كنند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي تشكيل اتاق فكر در حوزه مديران كل دستگاهها را لازم دانست و تصريح كرد: با وجود مسائل و مشكلات بودجهاي و تحريمها، مردم به دولت يازدهم اميدوار هستند، امروز پس از ۴ ماه بستر لازم براي اقدامات اجرايي فراهم شده و ما بايد با تدبير براي بهبود وضعيت عمومي كشور تلاش كنيم.
وي ارتباط و هماهنگي بين دستگاهها را يكي از مهمترين راهكارها براي سرعت بخشيدن به اقدامات دانست و تصريح كرد: با توجه به اينكه موضوع گردشگري به عنوان يكي از مأموريتهاي سهگانه سازمان، مسئلهاي فرابخشي است، براي برطرف كردن مشكلات و مسائل در اين بخش نيازمند همكاري و مشاركت بسياري از دستگاهها و وزارتخانهها هستيم.
معاون رئيس جمهوري با اشاره به لزوم ايجاد عقبه اجتماعي براي حفاظت از ميراث فرهنگي كشور، گفت: دولت بايد يك عقبه اجتماعي و به دنبال آن سرمايه اجتماعي را براي پيشبرد آنچه در نظر دارد با اتكاء به مردم ايجاد كند.
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]