واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از مكاني فرهنگي اما تعطيلبيپولي سينما فلسطين را پير كرد
افتتاح مجدد سينما فلسطين به عنوان قديميترين سينماي همدان كه حالا قدمت آن به بيش از 80 سال رسيده است؛ تا امروز چندين بار به تعويق افتاده و اين بنا چشمانتظار تصميم مسئولان است.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، مقابل سينما فلسطين كه ميايستي اين طور به نظر ميرسد كه همه چيز عادي است، مردم ميآيند و ميروند و تنها چيزي هم كه دغدغهشان نيست، فرهنگ و مسائل فرهنگي است.
اما اين فقط ظاهر قضيه است. حقيقت آن است كه مردم به خوبي به خاطر دارند اينجا، در ميدان امام خميني(ره) همدان، سالهايي نه چندان دور سينمايي بود كه براي خودش برو و بيايي داشت!
اينجا سينمافلسطين است. سينمايي قديمي كه در ميدان اصلي شهر واقع شده و چند سال پيش به بهانه تعمير كركرههايش را پايين كشيدند؛ اما هنوز هم بعد از گذشت هشت سال اين سينما همچنان تعطيل است.
اين سينما جزء سينماهاي حوزه هنري محسوب ميشود و قرار بود بازسازي آن با همكاري مؤسسه سينما شهر، حوزه هنري مركز و استانداري همدان انجام شود.
افتتاح مجدد قديميترين سينماي همدان كه حالا قدمت آن به بيش از 80 سال رسيده است؛ تا امروز چندين و چند بار به تعويق افتاده و اين بناي تاريخي، فرهنگي و هنري باز هم چشمانتظار تصميم مسئولان است.
گودبرداري مجموعه تجاري پشت سينمافلسطين در زمستان 85 باعت تعطيلي اين مجموعه فرهنگي پررونق شد.
با اتمام گودبرداري و صدور مجوز كميسيون ماده 5 مبني بر استحكام ساختمان سينما، اين مكان آماده بازسازي و زيباسازي شد اما اتمام آن تاكنون هشت سال به طول انجاميده است.
تيرماه سال 88 بود كه رئيس حوزه هنري استان از بهرهبرداري اين سينما در آيندهاي نزديك و استفاده از ظرفيت آن در برگزاري بيست و سومين جشنواره بينالمللي فيلمهاي كودك و نوجوان خبر داد كه البته اين وعده به دلايلي محقق نشد و بعدها علت اين موضوع كمبود اعتبار عنوان شد.
يك سال بعد محمدباقر حسينيسير در مصاحبهاي ديگر اعلام كرد: افتتاح سينما تا امروز چندين بار به تعويق افتاد و علت اصلي آن هم كمبود اعتبارات بود، اما خوشبختانه اعتباري كه امسال به ما داده شد، باعث شده تا كار مرمت و بازسازي با سرعت بيشتر پيش برود.
وي با بيان اينكه مرحله مقاومسازي بناي سينما به اتمام رسيده، اظهار كرد: بازسازي سينما به صورت كلي انجام خواهد شد و سينمافلسطين همدان با دو سالن كاملاً مجزا و تفكيك شده مجهز به سيستم دالبي به بهرهبرداري خواهد رسيد.
اما و اگرهاي اتمام پروژه تعمير و تجهيز سينما فلسطين ادامه داشت تا اينكه رئيس حوزه هنري استان همدان، شهريورماه سال 90 در گفتوگويي به مناسبت روز سينما به فارس گفت: در حال حاضر در هر دو سالن، زيرسازي دكور صورت گرفته، سكوها بسته شده و آماده نصب صندلي و دكور است.
وي تأكيد كرد: زيرساخت تاسيسات با نصب كانالها و لولهكشي آتشنشاني و اطفاي حريق هم به پايان رسيده و قراردادهاي نصب دكور و تجهيزات بسته شده و در نهايت در انتظار بودجه تكميلي از سوي معاونت برنامهريزي و بودجه استانداري براي اتمام كار هستيم.
حالا اما با گذشت بيش از دو سال از اين گفتوگو؛ باز هم شاهد بسته بودن درهاي سينما فلسطين بر روي مردم هستيم.
به ميان مردم ميروم و ديدگاه آنان را هم در خصوص تعطيلي سينما فلسطين جويا ميشوم.
مصطفي جوان دانشجويي است كه مقابل پاساژ قائم ايستاده؛ به سراغش كه ميروم ميگويد: دقيقاً يادم نيست از چه سالي سينما فلسطين تعطيل شد؛ اما مسلم است كه شهري با پيشينه همدان حداقل بايد چهار سينما داشته باشد. مردم همدان واقعاً دوستدار فرهنگ و هنر هستند و فكر ميكنم تعطيلي يك سينما آن هم در پايتخت تاريخ، فرهنگ و تمدن ايران زمين كم لطفي بزرگي است.
ليلا غلامي ديگر شهروند همداني است كه به سراغش ميروم، با شنيدن موضوع گزارش سري تكان داده و با تأسف ميگويد: خيلي بد است! سينما فلسطين در يكي از بهترين و شلوغترين مناطق همدان واقع شده و در صورت تعمير و بازگشايي فوري، ميتواند به دوران اوج خود بازگردد.
او ميگويد: مردم همدان در مناسبتهاي مختلف از جمله زماني كه جشنواره بينالمللي فيلم كودك و نوجوان در همدان برگزار ميشد و يا زماني كه جشنواره بينالمللي فيلم فجر در سينماهاي شهر اكران ميشود، ذوق و علاقه خود را به هنر سينما نشان دادهاند.
شهروند ديگري هم معتقد است اگر به هنر هفتم در همدان بها داده شود، اين شهر ميتواند به يك قطب سينمايي در كشور تبديل شود.
محمد فيروزي ميگويد: تا جايي كه به خاطر دارم تاكنون چند فيلم سينمايي در همدان ساخته شده است و هنرمندان به نامي هم از استان براي ادامه فعاليت هنري خود به تهران رفتهاند. مسلماً اگر امكانات لازم در همدان فراهم بود به جاي اينكه هنرمندان ما مهاجرت كنند، همدان را شهري سينمايي ميكردند.
وي تأكيد ميكند: شهر سينمايي، در طول يك شب اتفاق نميافتد؛ مردم بايد با سينما آشتي كنند تا طالب آن باشند.
فيروزي ادامه ميدهد: برقراري رابطه بين مردم و سينما وظيفه متوليان فرهنگي است. اينكه سينمايي به بهانه تعمير و تجهيز چند سال تعطيل شود و هر بار هم به بهانه بودجه بازگشايي آن به تعويق بيافتد، نكته قابل تأملي است.
مدير امور سينماهاي حوزه هنري استان همدان در اين خصوص در گفتوگو با خبرنگار فارس مشكل بسته بودن درهاي سينما فلسطين را باز هم مشكل كمبود بودجه عنوان كرده و ميگويد: بودجههايي كه تاكنون از طريق استانداري، سينما شهر و حوزه هنري مركز به اين سينما اختصاص داده شده، براي مقاومسازي، زيرسازي دكور، تفكيك سالنها، تأسيسات سرمايشي و گرمايشي و... استفاده شده است.
سعيد شرفي با تأكيد بر اينكه بودجههايي كه براي تعمير و تجهيز اين سينما در نظر گرفته شده، در چند بخش بوده، خاطرنشان ميكند: اگر بودجه بخش پاياني هم تخصيص داده شود، دكوراسيون و تجهيزات داخلي سينما را تهيه خواهيم كرد.
با وجود اينكه شرفي از بازگشت دوباره اين سينما به چرخه اكران در آيندهاي نزديك خبر ميدهد؛ اما اين سئوال همچنان باقي است كه آيا فرهنگ و هنر در مادستان كه آن را پايتخت تاريخ، فرهنگ و تمدن ناميدهاند؛ در چنين جايگاهي قرار دارد كه مسئولان با گذشت هشت سال هنوز اندر خم كوچه تعمير و تجهيز يك سينما ماندهاند؟
======
زهرا اكبرنيا
======
انتهاي پيام/2499/
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]