واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: الشرق الاوسط : سال آينده سال شكوفايي اقتصاد آمريكا
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1392/09/19
الشرق الاوسط نوشت سال دو هزار و چهارده، سال بازگشت قدرتمندانه آمريكا به اقتصاد خواهد بود.
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در مقاله اي به قلم حسين شبكشي، نوشت: سال دوهزار و سيزده رو به اتمام است؛ آنهم بعد از حوادث بسياري كه برخي از آنها غافلگير كننده و برخي ديگر شوكه كننده بود. با توجه به برداشت هايي كه از ديدگاه هاي سياسي و اقتصادي ميشود، ميتوان مهمترين شاخص هاي احتمالي براي سال آينده را به صورت زير بر شمرد.
مهمترين شاخص كه به صورت آشكار و مستقيم بر جهان تاثير خواهد گذاشت، اين است كه آمريكا تصميم گرفته قدرت اقتصادي خود را نشان دهد. به اين ترتيب بايد منتظر بزرگترين تاثير گذاري آمريكا در سطح جهان باشيم؛ زيرا اين كشور به صورت كاملا آشكار، توجه خود را به مناطقي از قبيل خاورميانه، آمريكاي لاتين و اروپا كم كرده است تا صرفا به رويارويي سرد با چين مشغول شود؛ چيني كه روز به روز بزرگتر ميشود.
آمريكا ميداند رشد چين، حتمي است و رويارويي مستقيم با آن نيز سخت خواهد بود به همين سبب آمريكا به كنترل منابع انرژي روي خواهد آورد كه محرك رشد اقتصاد چين است.
همين مسئله تمايل آمريكا را براي روي آوردن به ايران تفسير ميكند. آمريكا به اين ترتيب ميخواهد سيطره خود را براي بخش بزرگي از كشورهاي توليد كننده نفت، تضمين كند. ايران روزانه چهار ميليون نفت بشكه نفت توليد ميكند و دومين كشور از نظر ذخيره نفتي است.
اما بازگشت صنعت آمريكا، به شيوه اي متفاوت خواهد بود. در اين شيوه به مزاياي رقابت فوق العاده و فناوري پيشرفته تكيه دارد. مانند چاپ سه بعدي كه همه هزينه ها باربري را كم ميكند.
علاوه بر اين، جهش هاي كيفي در زمينه فناوري و مهندسي ژنتيك، در آمريكا رخ خواهد داد كه به نوبه خود در زمينه بهداشت و بهبود زندگي موثر خواهد بود.
آمريكا، امروز به بازپس گرفتن ميراث اقتصادي خود چشم دوخته و به بهبود بحران جهاني اقتصاد اميدوار است. آمريكا به سياست خروج از تعهدات نظامي و تزريق مقدار زيادي دلار به بازارهاي جهان ادامه ميدهد تا اين ارز به عنوان ارزي بي رقيب در سطح جهان باقي بماند.
در پايان مقاله آمده است: آمريكا قدرت اقتصادي خود را نشان ميدهد و خواهيم ديد كه سال دو هزار و چهارده، سال بازگشت آمريكا به عنوان يك قدرت اقتصادي قابل توجه خواهد بود اما همه تلاش خود را به بازار آسيا معطوف خواهد كرد؛ بازاري كه تعداد افراد طبقه متوسط آن با آغاز سال دو هزار و بيست به يك ميليارد و ششصد ميليون نفر خواهد رسيد و اين رقم براي شركت هاي آمريكايي كه كالاهاي مصرفي توليد ميكنند، بسيار فربينده است. تبعات حضور قوي آمريكا در صحنه اقتصادي، در زمينه مسكن، ارزهاي خارجي، فلزات، مواد اوليه و بازارهاي سهام خود را نشان خواهد داد و بايد گفت سال دوهزار و چهارده، سال شكوفايي اقتصادي است.
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]