واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: كواكبيان در جمع دانشگاهيان شيراز: دوران اصلاحات اوج فعاليت جنبش دانشجويي بود
مصطفي كواكبيان و عباس سليمينمين شامگاه 17 آذر در تالار فجر دانشگاه شيراز و در مناظره با موضوع استقلال جنبش دانشجويي در گذر دولتها شركت كردند.
به گزارش ايلنا، دبيركل حزب مردمسالاري در ابتداي اين مناظره با بيمعني دانستن ستارهدار شدن دانشجويان گفت: جنبش دانشجويي در ساليان اخير نتوانسته در تصميمگيريهاي مهم اجتماعي و دولت تاثيرگذار باشد و دليل اين اتفاق ايجاد فضايي است كه در دانشگاهها بوجود آمده و دانشجو احساس امنيت در ابراز عقيده نميكند.
كواكبيان با اشاره به اين مطلب كه جنبش دانشجويي در ساليان اخير هزينه زيادي را براي فعاليتهاي سياسي پرداخته افزود: پس از انقلاب جنبش دانشجويي دچار فراز و نشيبهاي فراواني شده و در مقطعي اين تاثيرگذاري به حدي بود كه موجب جريان انقلاب فرهنگي شد و تا مدتي دانشگاهها را به تعطيلي كشاند. نماينده سابق مردم سمنان در مجلس با بيان اين مطلب كه احزاب سياسي نبايد در دانشگاهها شعبه داشته باشند، افزود: دانشجو بايد بيرون از دانشگاه به فعاليتهاي حزبي وارد شود. وي ادامه داد: جنبش دانشجويي در دوران و دولتهاي مختلف تحت تاثير سياستهاي دولتها دچار آسيبهايي شده است. كواكبيان وضعيت جنبش دانشجويي را در دوران سازندگي مثال زد و افزود: در آن دوران فضاي مناسبي براي فعاليت وجود نداشت. دبيركل حزب مردمسالاري اوج فعاليتهاي جنبش دانشجويي را دوران اصلاحات دانست و افزود: هرچند در سالهاي 76تا 84 افراطيگريهايي نيز رخ داد اماحركتهاي انجام شده لازمه حركت رو به جلو و روند رشد بود. كواكبيان؛ دوران رياست جمهوري احمدينژاد را دوران افول جنبش دانشجويي دانست و افزود: متاسفانه در دولت احمدينژاد فعاليتها در دانشگاه دچار ركود و افول شد و تشكلهاي اصلاحطلب بطور مشخص در تنگناهاي سختي قرار گرفتند. وي افزود: تا وقتي در دانشگاه ترس از ستارهدار شدن و به كميته انضباطي فرا خوانده شدن باشد؛ جنبش دانشجويي نميتواند موثر در امور سياسي و اجتماعي ايفاي نقش كند.
كواكبيان ضمن بيان اين مطلب كه فعاليتها در دانشگاه بايد در چارچوب قوانين باشد، گفت: دولت بايد با ايجاد اعتماد و فضاي باز در دانشگاه موجبات رشد جنبش دانشجويي را فراهم سازد تا تمام جريانات و افكار بتوانند به فعاليت بپردازند. در ادامه عباس سليمينمين در پاسخ به اظهارات كواكبيان بيشترين تعامل بين دولت و جنبش دانشجويي را در زمان دولت ميرحسين موسوي برشمرد و دوران دولت سازندگي را دوران تيرگي مجدد رابطه دانشگاه و دولت دانست. سليمينمين در ادامه سخنان خود با بيان اينكههاشمي باعث تكثر كاذب در جنبش دانشجويي شد، گفت: وي جامعه اسلامي دانشگاهيان را براي تضعيف دفتر تحكيم وحدت به راه انداخت و پس از آن شاهد جدايي در جنبش دانشجويي بوديم. مدير دفتر تاريخ مطالعات دفتر ايران با بيان اين مطلب كه انفعال با فشار و محدوديت ايجاد نميشود؛ گفت: البته محدوديت در دانشگاه خوب نيست ولي معتقدم بازگذاشتن و سهم دهي به دانشجويان نيز موجب رشد نميشود.
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]