واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: توسط محققان ايراني صورت گرفت؛" ساخت نانوترانزيستور تشخيص سرطان
اكونيوز:محققان دانشگاهي با استفاده از فناوري نانو موفق به توليد ترانزيستوري براي تشخيص سرطان شدند.
به گزارش خبرگزاري اقتصاد ايران(econews.ir)، محمد عبدالاحد، مجري طرح توليد نانوترانزيستور تشخيص سرطان تصريح كرد: در اين طرح تحقيقاتي ترانزيستوري بر پايه نانوسيمهاي سيليكون با كاربرد در حوزه پزشكي توليد كرديم.
اين محقق مازندراني تصريح كرد: بيوسنسور عرضه شده مبتني بر نانوسيمهاي سيليكوني، در فاز اول قادر به شناسايي سلولهاي سالم از سلولهاي سرطان روده و سينه است و در حال حاضر در تلاشيم با همكاري دو بيمارستان از اين بيوسنسور براي تشخيص و شناسايي سرطان خون بر روي بيماران نيز استفاده كنيم.
عبدالاحد با اشاره به تغييرات فاز سلولهاي سالم و سرطاني اظهار كرد: زماني كه سلول سالم از فاز سلامت وارد فاز سرطاني ميشود، تغييراتي در غشاي آن ايجاد خواهد شد كه اين تغييرات يكسري تصاوير و پس زمينههاي بيولوژيكي را به همراه دارد. اين تغييرات شامل تغييرات الكتريكي است كه در اين تغييرات كانالهاي يوني سلولي دچار اختلال و يا خواص دي الكتريكي غشاي سلولي كه حاوي فسفوليپيد است، مختل ميشود.
عبدالاحد تاكيد كرد: از نظر متخصصان الكترونيك در اين تغييرات اطلاعات مفيدي نهفته است و افزود: اگر بتوانيم ساختاري را بسازيم كه بتواند غشاي سلولي را از نظر الكترونيكي تحليل كند، قادر خواهيم بود اختلالات درون سلولها را شناسايي كنيم كه اين امر ما را به تشخيص سلولهاي سرطاني از سلولهاي سالم هدايت ميكند.
مجري طرح توليد نانوترانزيستور تشخيص سرطان، با اشاره به مطالعات انجام شده در اين زمينه يادآور شد: در اين تحقيقات بيوسنسوري را توليد كردهايم كه از روي سنجش تغييرات رزونانس الكتريكي تك سلولها قادر به شناسايي و تشخيص سلول سرطاني است.
وي تاكيد كرد: اين بيوسنسور بر بستر سيليكوني و نانولولههاي كربني توليد شده و پس از چكاندن محلولي بر روي آن از طريق كامپيوتر سيگنالهايي كه از طريق اين بيوسنسور دريافت ميشود، مورد تحليل قرار ميگيرد و پس از آن متوجه خواهيم شد كه چه اتفاقي در سلول رخ داده است.
عبدالاحد ادامه داد: ما توانستهايم با استفاده از نانولولههاي كربني عمودي كه از نظر الكترونيكي ساختارهاي فعالي هستند، اندوسكوپ تك سلولي را بسازيم و زماني كه در بر همكنش مستقيم با غشاي سلولها قرار ميدهيم، فركانسهاي مختلف سيگنالهاي الكترونيكي سلولها دريافت شده و مورد تحليل قرار ميگيرند.
وي افزود: تحليلها نشان ميدهد سلولهاي سالم در فركانسهاي مختلف داراي پيكهاي رزونانس الكتريكي هستند، اين در حالي است كه در سلولهاي سرطاني رزونانس الكتريكي هم از لحاظ تعداد و هم به لحاظ شدت دچار افت ميشوند.
وي با بيان اينكه از رزونانسهاي الكتريكي به دست آمده اسپكتروسكوپي (طيف نگاري) ميشود؛ گفت: اين روش نوين ما را در تشخيص سلولهاي سرطاني از سالم و همچنين شناسايي گريد پايين سلول سرطاني از گريد بالاي سرطاني ياري خواهد كرد.
عبدالاحد با بيان اينكه سلولهاي استفاده شده در اين تحقيقات سلولهاي استاندارد تهيه شده از انستيتو پاستور بودهاند، خاطرنشان كرد: در فاز اول مطالعات از سلولهاي سرطان سينه و روده استفاده شد كه نتايج خوبي به دست آمده است.
مجري طرح توليد نانوترانزيستور تشخيص سرطان با اشاره به اجرايي كردن فاز دوم اين تحقيقات يادآور شد: در فاز دوم با همكاري بيمارستانهاي مفيد و طالقاني و با هماهنگي سازمان انتقال خون با استفاده از اين سنسور اقدام به تحليل سلولهاي سرطان خون كردهايم.
وي افزود: در اين مطالعات درصدد هستيم كه آيا اين روش ميتواند به عنوان يك روش دقيق در تشخيص سيگنالهاي اوليه سرطان خون مورد استفاده قرار گيرد.
عبدالاحد يادآور شد: اين تحقيقات در آزمايشگاه نانوالكترونيك دانشگاه تهران و با همكاري مركز نانوتكنولوژي بيمارستان طالقاني اجرايي شده است.
انتهاي پيام//
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]