واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور خبر دادفقط ۴ دستگاه بودجه عملياتي ارائه كردند/ استفاده از تجارب بينالمللي و ملي در تدوين بودجه
معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور با بيان اينكه در بودجه 93 حدود 4 دستگاه مبناي بودجه عملياتي قرار گرفتهاند، گفت: در تدوين بودجه از تجارب بينالمللي و ملي استفاده شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، امروز نشست خبري محمدباقر نوبخت معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور در خصوص لايحه بودجه 93 كل كشور با حضور محمدرضا صادق مشاور رئيس جمهور در محل اين معاونت در حال برگزاري است.
در اين نشست محمدباقر نوبخت سخنان خود را با سه سؤال اساسي شروع كرد و اظهار داشت: اساساً بودجهاي كه تهيه شده و ديروز تقديم مجلس شد، اساساً بر چه مبنايي تهيه شده و مبناي بودجه 93 چيست؟ لايحه بودجه 93 پيامش چيست؟ تأثير بودجه بر اقتصاد كشور و زندگي مردم چگونه خواهد بود و اينكه چه نفع و ضرري براي مردم خواهد داشت؟
معاون نظارت راهبردي رئيس جمهور با اشاره به مبناي بودجهريزي گفت: از يك سو اين لايحه ملهم از اسناد فرادستي نظام است و از سوي ديگر از تجارب بينالمللي و ملي بهره گرفته است.
وي به مبناي نظري بودجه اشاره كرد و گفت: در ذيل سند چشمانداز 20 ساله چند نكته مشخص است كه در سند نبوده و رهبر معظم انقلاب به اين سند اضافه كرده است و در عنوان ملاحظه آن نوشته شده در تهيه و تدوين و تصويب بودجه سالانه كشور اين نكته مورد توجه باشد شاخص كمي كلان، نرخ سرمايهگذاري، درآمد سرانه، نرخ اشتغال، تورم، كاهش فاصله درآمدي، رشد، آموزش و فرهنگ، توانايي دفاعي و امنيتي متناسب با پيشرفت برنامهها اهداف توسعه چشمانداز تهيه و تدوين شود.
نوبخت با بيان اينكه حفظ سند چشمانداز 20 ساله كشور ايران بايد كشوري توسعه يافته شود تصريح كرد: نخستين برنامه 5 ساله براي رسيدن به اين اهداف در برنامه چهارم دنبال شد كه مورد توجه براي برنامهريزي بوده است و سال 93 سال چهارم برنامه پنجم است.
به گفته سخنگوي دولت سرمايهگذاري بر اساس چشمانداز بايد 12.2 درصد رشد كند و بهرهوري كه از محل رشد بايد 2.5 درصد باشد و اكنون 3 سال است برنامه پنجم گذشته و بايد در برنامهريزيها بدانيم عقبماندگيها كجاست و بر اساس آن چگونه بودجه بسته شود.
وي با اشاره به ماده 213 قانون برنامه پنجم بيان داشت: دولت موظف است همراه ارائه لايحه هر سال بگويد عملكرد قانون برنامه تا آن سال چه بوده است و گزارش دهد و در اين راستا گزارش ارائه شده در روز گذشته توسط رئيس جمهور واشكافي گذشته نبوده بلكه يك تكليف قانوني است.
نوبخت افزود: چند هزار صفحه گزارش عملكرد از بودجه ارائه شده است تصريح كرد: گزارش برنامه بودجه در سال 90 و 91 حدود 6 جلد شده كه تقديم مجلس شد، اما سال 90 مربوط به دولت يازدهم نبود و بر اساس تكليف اين كار را انجام داديم.
نوبخت با بيان اينكه براي برنامه بودجهريزي نياز است كه بخشنامه بنفش ميان دستگاههاي اجرايي توزيع شده و به صورت شفاف عنوان شده كه چه مباحثي ميخواهيم و با استفاده از تجارب بينالمللي و ملي مبناي عملكرد باشد.
وي تأكيد كرد: بودجهريزي بر مبناي عملكرد شفاف است و مبناي دولت در لايحه بودجه 93 چنين بوده و در اين راستا 4 دستگاه اجرايي انتخاب شدهاند و تكليف شد كه بودجه آنها بر اساس عملكرد باشد و به بقيه دستگاهها گفته شده كه پايهريزي و مقدمات بودجه عملياتي را براي لايحه سالهاي آينده عملياتي كنند و اگر دستگاهي نتواند بودجه آنها مبناي صفر است و دستگاههايي كه گزارش ارائه كردند عملكردها بازخواني و اعداد و ارقام در آمده است.
نوبخت به وزارت آموزش و پرورش اشاره كرد و گفت: در بخشهايي مثل اين وزارتخانه كه امكان توسعه دولتي آن وجود ندارد، سرانه آموزشي و هزينه در آورده شده و بخش خصوصي نيز حاضر است با اين سرانه بخشي از كار را بر عهده بگيرد كه اين موضوع بر اساس اصل 44 قانون اساسي موجب رقابتپذيري ميشود و در اين راستا نيز بر اساس قيمت تمام شده دستگاههاي دولتي لايحه تقديم مجلس شده است.
انتهاي پيام/ب
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]