واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: ديدار مسجدجامعى و اصغر فرهادى از نمايشگاه به روايت عكاسان معاصرايران
به روايت عكاسان معاصر ايران تا۲۲ آذرماه در گالري پرديس ملت داير است و علاقمندان مىتوانند همه روزه از ساعت ۱۱ تا ۲۱ از اين نمايشگاه ديدن كنند. ديدار مسجدجامعى و اصغر فرهادى از نمايشگاه به روايت عكاسان معاصرايران
ايلنا: احمدمسجدجامعى(رئيس شوراى شهر تهران) و اصغر فرهادى(فيلمساز) ازجمله چهرههايى هستند كه در چند روز اخير از نمايشگاه «به روايت عكاسان معاصر ايران» در گالرى پرديس ملت ديدن نمودند.
به گزارش ايلنا، مسجدجامعى و فرهادى به طور جداگانه از اين رويداد ديدن كردند اما نظرات آنها درباره كيفيت اين نمايشگاه و نيز آثار به نمايش درآمده، مشترك بود؛ آنها اين رويداد را بسيار مثبت و جالب توجه ارزيابى نمودند.
به روايت عكاسان معاصر با حضور ٣۶ عكاس و ٧٠ عكس در حالى از آبان ماه آغاز به كار كرده است.
محمد خوشرو(عكاس) كه با دو عكس از دو مجموعه متفاوتش در اين نمايشگاه حضور دارد، درباره «به روايت عكاسان معاصر ايران» گفت: پيداست چيدمان زاويه نگاه ٣۶ هنرمند در كنار هم، امكان يك ارزيابى كلى از روند جريان نوين عكاسى در ايران را به بيننده مىدهد كه امر بسيار مغتنمىست لذا جاى تقدير دارد و بايد به همت دستندركاران چنين اتفاق مهمى دستمريزاد گفت.
او افزود: وقتى نمايشگاههايى كيفى در اين سطح برپا مى شود، تعريف جامعه از برآيندها و موقعيت هاى هنرى هم در معرض بازآزمايى قرار مى گيرد، به لطف همنشينى آثار اين هنرمندان، جايگاه شاخص بين المللى عكس ايران يادآورى مى شود و ارتقاى كيفيت اين مديوم هنرى به نمايش در مى آيد؛ از آن سو اين نكته هم تاكيد مى شود كه هر اثر هنري ارزش افزودهاي براي هنرمندي كه آن را خلق كرده دارد، اين ارزش افزوده را ميتوان به لحاظ اقتصادي هم در نظر گرفت. امروزه عكاسان هنري ميتوانند از طريق فروش آثارشان امرار معاش كنند و عكسهايشان را به غير از بازارهاي جهاني كه با رونق خوبي همراه است در داخل با قيمتهاي مناسب به فروش برسانند. اين مطلب مشخص ميكند برخلاف پيشتر كه عكاسي را محدود به سه شاخه صنعتي، خبري و طبيعت (كه به نوعي جايگزين نقاشي رئال شده بود) تلقى مى كردند، در عصر معاصر عكاسى هنرى هويت مستقل و تثبيت شده اى يافته و اين اميدوارى كه عكاس هنرى با فروش آثارش بتواند گذران زندگى كند بيش از هميشه است.
او در مورد دو اثر سياه و سفيدي كه در اين نمايشگاه ارائه داده است گفت: سوژه اصلي اين دو عكس طبيعت است اما زاويه نگاههاي متفاوتي از هم دارند. اثر «سكوت» مربوط به زمستان سال ۸۳ و «ناكجا آباد» در سال ۸۸ ثبت شده است. در اثر «سكوت» طبيعت زمستان را به نمايش گذاشتهام اما در «ناكجا آباد» طبيعت از منظرى انتزاعى بازتاب يافته است؛ در اين نمايشگاه ترجيح دادم اين آثار كه به نوعى از مجموعه هاى قبلىام به شمار مى آيند را به تماشا بگذارم زيرا آثار تازهام كه مربوط به معماري اماكن متبركه از عتبات عاليات ميباشد را به تازگي در دو نمايشگاه به تماشا گذاشتهام كه اتفاقا يكى از آنها، برگزيده مجموعه سجده صاحبنظران، اين روزها در فرهنگسراي بهمن برپاست.
سيف الله صمديان(عكاس) كه او نيز با چهار قطعه عكس از مجموعه «احمد شاملو» در اين نمايشگاه حضور دارد، در مورد نمايشگاه «به روايت عكاسان معاصر ايران» گفت: در اين نمايشگاه برآيند خوبي ازهنر عكاسي امروز ايران را شاهد هستيم. اميدوارم هنرمندان حاضر در نمايشگاه اين روند را ادامه دهند و آثار ارزشمندي را خلق كنند.
او اضافه كرد: بسياري از مردم حاضرند براي پوسترهايي با سطح منزلت بصري پايين يا نقاشيهاي كپي ميليونها تومان پول خرج كنند اما عكس را در خانههايشان نميپذيرند. پس با بستر سازي مناسب در اين زمينه و با تعيين قيمتهاي مناسب براي آثار ميتوان كمك كرد كه اقتصاد هنر عكاسي رشد كند.
او در مورد آثاري كه دراين نمايشگاه ارائه داده است، گفت: چهار قطعه عكس سياه و سفيد اين نمايشگاه متعلق به مجموعه «احمد شاملو» براي ۲۰ سال پيش است. در آن زمان امكان زماني و شانس فرهنگي داشتم كه به منزل احمد شاملو روم و مجموعه عكسي از آن تهيه كنم.
آرمان استپانيان هنرمند عكاس كه حضورهاى موفقى در حراج هاى بين المللى دارد هم با دو اثر «حضرت مريم» و «شازده» در اين نمايشگاه شركت كرده است، او ضمن اشاره به سطح بالاي آثار در اين نمايشگاه گفت: در اين نمايشگاه شاهد آثار فوق العادهاي از لحاظ سطح كيفي از هنرمندان پيشكسوت و جوان در عرصه هنر عكاسي هستيم.
او اضافه كرد: در اين نمايشگاه دو اثرارائه دادهام. اثر «حضرت مريم» كه بر مبناي اثر «مادونا» رافائل است و اثر «شازده» كه مهر شازده خانم بر روي آن زده شده و چاپ ديجيتال بر روي بوم است، اين دو اثر مربوط به سال ۹۱ و ۹۲ ميباشد.
عليرضا فاني، كه ركوردهاى عكسش در كريستيز در چند سال اخير توجهات بسيارى را به سوى او جلب نموده هم با دو اثر از مجموعه «ياد بودي براي امروز» و «من آنم كه...» در اين نمايشگاه حضور پررنگى دارد، او در ارزيابى «به روايت عكاسان معاصر ايران» گفت: آثاري بسيار خوبي را از هنرمندان عكاس در اين نمايشگاه شاهد هستيم. فكر ميكنم مجموعهاي با سطح بالا از عكاسان پيشكسوت و جوان در اين نمايشگاه به تماشا گذاشته شده است.
او در مورد دو اثري كه در اين نمايشگاه ارائه داده است گفت: قطعه عكسي كه از مجموعه «يادبودي براي امروز» ارائه كردم متعلق به مجموعه آثاري است كه در سال ۹۰ در گالري خاك به نمايش گذاشتم و اثر ديگرم از مجموعه «من آنم كه...» ميباشد كه در سال ۹۱ در گالري راه ابريشم عرضه كردم. ترجيح دادم اين دو اثر را در اين نمايشگاه ارائه دهم چون هم جزء آخرين آثارم ميباشند و هم از لحاظ ديدگاهي به من نزديك هستند.
«به روايت عكاسان معاصر ايران» كه به دعوت گالري پرديس ملت با حضور ۳۶ هنرمند از سه نسل عكاسي معاصر ايران با نمايشگاه گرداني مهدي مقيمنژاد و حمايت موسسه تصوير شهر شهرداري تهران برپاشده است، حدود ۷۲ عكس از دورههاي مختلف عكاسي اين هنرمندان را به تماشا ميگذارد كه نوعي مرور و مطالعه تصويري در روند عكاسي امروز ايران به شمار ميآيد.
36 عكاس حاضر در اين رويداد به ترتيب حروف الفبا عبارتند از: آزاده اخلاقي، كورش اديم، آرمان استپانيان، مهرداد اسكويي، مهرداد افسري، جمشيد بايرامي، شهريار توكلي، صادق تير افكن، بهمن جلالي، رعنا جوادي، تورج خامنهزاده، محمد خوشرو، گوهر دشتي، جلال سپهر، محمد رضا شريفزاده، بهنام صديقي، سيف الله صمديان، كيارنگ علايي، سميرا عليخانزاده، شادي قديريان، عليرضا فاني، كتايون كرمي، محمود كلاري، مجيد كورنگ بهشتي، عباس كيارستمي، رضا كيانيان، رومين محتشم، مهدي مقيمنژاد، راميار منوچهرزاده، عليرضا ميرزايي، سروش ميلانيزاده، علي ناجيان، مهرداد نراقي، حامد نوري، داريوش نهداران، مهدي وثوق نيا.
به روايت عكاسان معاصر ايران تا۲۲ آذرماه در گالري پرديس ملت داير است و علاقمندان مى توانند همه روزه از ساعت ۱۱ تا ۲۱ از اين نمايشگاه واقع در خيابان وليعصر، بزرگراه نيايش، رو به روي كردستان سينما گالري پرديس ملت، طبقه ۲- ديدن نمايند.
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]