محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1825922780
دكتر محقق:استاد فروزانفر ادبيات فارسي را به عنوان يك علم عرضه كرد
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: دكتر محقق:استاد فروزانفر ادبيات فارسي را به عنوان يك علم عرضه كرد
دكتر مهدي محقق در نخستين جشنواره جايزه استاد بديعالزمان فروزانفر با عنوان از «قونيه به بشرويه»كه 12 آذرماه در موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار شد،گفت: استاد فروزانفر ادبيات فارسي را به عنوان يك علم عرضه كردو توانست دانشكده ادبيات را به مرحلهاي برساند كه بزرگترين دانشمندان دنيا علاقمند به ورود به اين دانشكده بودند. وي در ادامه افزود:مسرورم از اينكه اين مجلس نكوداشت استاد بزرگ، كمنظير، بلكه بينظير مرحوم بديعالزمان فروزانفر تشكيل شده است.
وي افزود: اگر خواسته باشيم در علم و دانش پيشرفت كنيم بايد محضر استادان بزرگ را گرامي بداريم، زيرا با اهانت به علم به هيچ جايي نميرسيم. مرحوم فروزانفر چند نسل را تربيت كرد.
محقق تصريح كرد: در سال 1355 بزرگداشت «جلالالدين همايي» در تالار فردوسي برگزار شد كه مرحوم همايي در آن دوران 4 يا 5 سالي بود كه از منزل خارج نميشد، اما خودش نيز باور نميكرد چنين مجلسي برايش برگزار كردند. ايشان وقتي وارد مراسم شدند، به اين طرف و آن طرف نگاه ميكرد و ميگفت، خدا خيرتان بدهد.
وي افزود: در همان مجلس رئيس دانشگاه دست استاد جلالالدين همايي را بوسيد و شاگردان دارالفنون نيز به دستان همايي بوسه ميزدند. خوشبختانه توفيق داشتم 10 سال رئيس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي باشم و طي اين مدت از 106 نفر از مفاخر كشور تكريم كنيم كه يكي از آنها مرحوم فروزانفر بود.
اين استاد برجسته با اشاره به كتاب زندگينامه و آثار بديعالزمان فروزانفر و همچنين بزرگداشت وي در بشرويه افزود: براي اين بزرگداشت از تهران به بشرويه رفتيم، نكته جالب اين بود كه اهالي بشرويه خانههاي خود را تخليه كرده بودند و به منزل خويشاوندانشان رفته بودند. منازل و اتومبيلهاي خود را در اختيار مردم قرار داده بودند. ما هم به منزل يكي از ساكنين بشرويه رفتيم.
وي افزود: مرحوم فروزانفر تحصيلات ابتدايي خود را در بشرويه با علوم حوزوي آغاز كرد و با حافظه قوياي كه داشت،در مدت كوتاهي به ادبيات فارسي، عربي و علوم اسلامي مسلط شد، اما او با اين حال همواره خود را دانشجو ميدانست. وقتي به مقام استادي نايل شد آموختن علم را متوقف نكرد. مرحوم فروزانفر در عين حال كه استاد دانشگاه تهران بود در خدمت ميرزا طاهر تنكابني قانون ابن سينا را ميخواند. اين نكته آموزنده است زيرا كمتر استادي را ميبينيم كه دانشجو است. اين مهم نشان ميدهد كه شوق علم در ذات او بود.
وي در پايان خاطرنشان كرد: مايه تاسف است كه در مملكت ما اگر كسي مثل فروزانفر از دنيا ميرود، عنوان ميكنند، جانشيني ندارد. اين اقرار به خفت يك جامعه است، در حالي كه سنت اسلامي كشورما اين بوده كه اگر استادي 30 سال زحمت كشيده و به درجهاي از علم رسيده بايد 20 سال را به شاگرد درس بدهد و 10 سال بعد را هم شاگرد در كنارش فعاليت كند.
غلامحسين مراقبي سخنگو و عضو هيات امناي آثار فروزانفر در اين مراسم اظهار داشت: آثار استاد فروزانفر و انتشار آن به حدود 40 يا 50 سال پيش از سوي دانشگاه تهران باز ميگردد، اما در حال حاضر شيوههاي نگارش دگرگون شده است، از اين رو بر آن شديم تا كنار هم آييم و از كارشناسان برجسته استفاده كرده و آثار را بررسي كنيم چرا كه متاسفانه كتابسازي بر اساس آثار ايشان بسيار است.
به گفته وي، در كنار وكيل خانوادگي و خانواده مرحوم فروزانفر و هيات امنا كار را آغاز كرديم و بنا شد سالانه 5 جايزه به برترينها اعطا كنيم.
مراقبي با تاكيد بر اينكه زبان فارسي در درازناي تاريخ مورد تعارض فرمانروايان بوده و مغفول مانده است و اجازه خودنمايي نداشت، بيان كرد: با تمام موارد يادشده، زبان فارسي رشد چشمگيري داشت و هيچ زباني ويژگيهاي زبان فارسي را ندارد.
توفيق سبحاني در اين مراسم اظهار داشت: جملهاي را از استاد مهدوي دامغاني شنيدهام و آن اينكه ايشان ميگفت: "فروزانفر مردي است كه هنوز آسمان دانشگاه تهران بر سر چون اويي سايه نينداخته است".
وي گفت: افتخارم اين است كه سالها در خدمت استاد مهدي محقق بودم و از ايشان و استاد شفيعي كدكني موارد بسياري را در مورد مرحوم فروزانفر شنيدهام.
وي به بزرگداشتي كه در بشرويه برگزار شده بود، اشاره و تصريح كرد: مرحوم دكتر زرينكوب به من گفت چيزي درباره فروزانفر بنويس و به ايشان عرض كردم «چشم»، اما تا سال 75 كه استاد زرينكوب در قيد حيات بود، توفيق نگارش نيافتم؛ اما اي كاش استاداني چون انوري، شفيعي و ديگراني كه محضر اين مرد بزرگ را درك كردهاند درباره ايشان مطلب بنويسند و خاطرات خود را از استاد فروزانفر مزين كنند و در فراز درهاي دانشگاه آويخته شود تا خداوند به بركت اين مرد بزرگ پژوهش را به دانشگاه برگرداند.
به گفته سبحاني، استاد مهدي محقق با مرحوم فروزانفر رابطه همشهري بودن، استاد و شاگردي و همراهي داشتند و تا لحظههايي بسيار همراه اين استاد بود. از اين رو بايد يادنامهاي از افراد در قيد حيات خواسته شود تا بزرگداشت علمي از آثار آن مرد تهيه و در اختيار علاقمندان قرار گيرد.
وي در پايان عنوان كرد: فكر ميكنم عنوان اين مراسم بايد از بشرويه تا قونيه باشد چون مولانا شمع ماجراست و بايد از بشرويه به قونيه برسيم.
ميرجلال الدين كزازي نويسنده، مترجم و پژوهشگر كه در مراسم جايزه فروزانفر حضور داشت، در سخناني گفت: وقت آن را نداشتم كه از ديدار استاد فروزانفر بهره ببرم و اين، گلهاي بزرگ براي من است، اما آنچه از تلخي اين موضوع ميكاهد، آن است كه به دو شيوه با آن استاد در پيوند بودم؛ اول اينكه از نوشتههاي ايشان بهره بردم و دوم اينكه از دانش شاگردانشان استفاده كردم.
وي با اشاره به سخنان استاد مهدي محقق و اينكه آنچه من ميتوانم به سخنان استاد محقق بيفزايم، اين است كه از ديد من استاد فروزانفر، از جمله سوختگان بود، تصريح كرد: همه مردم در سه رده جاي ميگيرند؛ اول، بسياري از خاماناند، يعني خام هستند و خام ميزيند و خام از جهان مي روند. دوم، اندكي از پختگاناند. سوم، گروهي كه بسيار كم شمارند، از سوختگاناند.
سخني ديگر كه نقض آن است كه پير هژير نيشابور هنگامي كه مولانا را پدرش ديد كه به آسياي كبير ميرفتند، گفت "اين كودك را گرامي بدار چراكه ديري نميپايد كه او در زمره سوختگان قرار ميگيرد؛ آتش در سوخته زدن كار خرد و خام و سوخته است.
وي بيان كرد: اين سه رده يعني خامي، پختگي و سوختگي، به راستي سه رده شناخت و آگاهي مردم است كه در سه مرتبه و رده نيز شناخته ميشود. قدم اول به ياري دانش است، شناختي كه با دانش به دست ميآيد سرآگاهي است. اما به راستي كم هستند افرادي كه به سومين رده شناخت ميرسند كه همانا شناخت از خداوند است.
به گفته كزازي، همه آموزهها، باورها و آزمونهاي درويشي روي به اين سو دارند و استاد فروزانفر نيز از سوختگان بود و ارج و ارزش او نيز به سوختگي او بر ميگشت و گرماي او هنوز پس از چندين دهه، در جان شاگردان و شاگردان شاگردانش وجود دارد. دلبستگي به فروزانفر دلبستگي به پاس دانش و بينش او نبود بلكه به پاس سوختگي وي بود.
اين استاد برجسته ادبيات تاكيد كرد: مولانا با خامان و پختگان كاري ندارد، او مرد ميدان سوختگي است؛ اگر سوختهايد ميتوانيد دست بر دامان مولانا بزنيد.
در اين مراسم كه به همت هيات امناي آثار مرحوم فروزانفر برگزار ميشد، از برگزيدگان آن در زمينههاي نويسندگي، شاعري، نقاشي، هنرهاي نمايشي و موسيقي قدر داني شد.
برگزيدگان جايزه فروزانفر نيز در زمينههاي مختلف اين حوزه فعاليت داشتند كه اسامي آنها به شرح زير است:
* در حوزه ادبيات؛ محمدرضا شفيعي كدكني، مير جلال الدين كزازي، بهاء الدين خرمشاهي، توفيق سبحاني، احمد مجاهد، كاظم محمدي، تقي پور نامداريان، ناصر صاحب زماني، علي اوجبي و عنايت الله مجيدي.
* در حوزه ترانه و موسيقي؛ شهرام ناظري، عبدالحسين مختاباد.
* در حوزه نقاشي و تجسمي؛ محمد ابراهيم جعفري ( وي پس از دريافت هديه سه بيت را قرائت كرد).
* تاليف؛ منيژه آرمين (نويسنده)
* نوازندگي؛ نوشين پاسدار و مهدي خمسه، فرزان افشار خانجاني (خواننده)، عليرضا پور رفعتي ، سيد روح الله فريدوني، مهدي سالاري نژاد
شنبه 16 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]
صفحات پیشنهادی
رئيس آموزش و پرورش ناحيه 2 زنجان:طرح معلم زنجاني به عنوان معلم پژوهنده كشوري معرفي شد
رئيس آموزش و پرورش ناحيه 2 زنجان طرح معلم زنجاني به عنوان معلم پژوهنده كشوري معرفي شد رئيس آموزش و پرورش ناحيه 2 زنجان گفت طرح سعيد احمدي به عنوان معلم پژوهنده كشوري معرفي شد به گزارش خبرگزاري فارس از زنجان فيروز بهلولي ظهر امروز در جلسه شوراي آموزش و پرورش شهرستان زنجان به مفراخوان جذب هيات علمي در وزارت بهداشت منتشر شد/ پذيرش يك هزار استاد جديد
فراخوان جذب هيات علمي در وزارت بهداشت منتشر شد پذيرش يك هزار استاد جديد رئيس هيات مركزي جذب و امور فرهنگي اعضاي هيات علمي وزارت بهداشت از انتشار فراخوان جذب هيات علمي در دانشگاه هاي علوم پزشكي خبر داد و گفت متقاضيان مي توانند از اول دي ماه تا اول بهمن ماه در فرايند جذب هيات علمعضو هيئت علمي دانشگاه گيلان به عنوان پژوهشگر برتر كشوري در حوزه هنر انتخاب شد
عضو هيئت علمي دانشگاه گيلان به عنوان پژوهشگر برتر كشوري در حوزه هنر انتخاب شد رشت – خبرگزاري مهر نادر زالي عضو هيئت علمي دانشگاه گيلان به عنوان پژوهشگر برتر كشوري در حوزه هنر انتخاب شد به گزارش خبرنگار مهر همزمان با هفته پژوهش و فناوري تورج محمدي پژوهشگر برتر گروه فني مهندستصويب دكتراي حرفهاي نظام مهارتي علمي كاربردي
تصويب دكتراي حرفهاي نظام مهارتي علمي كاربردي نظام كارشناسي حرفهاي خبره دكتراي حرفهاي هشتمين نظام از زير نظامهاي مهارتي در دويست و سي و دومين جلسه شوراي برنامهريزي آموزشي و كاربردي مورخ سوم آذر سال جاري به تصويب رسيد دكتر برزويي معاون آموزشي دانشگاه جامع علمي كابردي درارزش معلمی از دیدگاه استاد پرورش
ارزش معلمی از دیدگاه استاد پرورش استاد سید اکبر پرورش یک انسان دوبُعدی بود که کمتر کسی را میتوان یافت که اینقدر جامعالاطراف باشد در اوج مبارزه و از پیشگامان انقلاب باشد در علم و دانش از افاضل روزگار باشد در عرفان و معنویت اهل سیر و سلوک باشد در تربیت و تعلیم اسوه و نمونه بگزارش فارس از نشست ادبي «چله آه»از وضع نامطلوب شعر و ادبيات در فرهنگسراها تا نفسهاي آخر زبان فارسي در كشور هن
گزارش فارس از نشست ادبي چله آه از وضع نامطلوب شعر و ادبيات در فرهنگسراها تا نفسهاي آخر زبان فارسي در كشور هند در نشست ادبي چله آه كه شب گذشته به مناسبت اربعين حسيني در فرهنگسراي ارسباران برگزار شد يك شاعر هندي از وضع نامناسب زبان فارسي در اين كشور گلايه كرد و گفت زبان فارسيزادروز اولين استاد خط شكسته فارسي
زادروز اولين استاد خط شكسته فارسي پنجم دي ماه سالروز تولد يدالله كابلي خوانساري شكسته نويس و خوشنويس معاصر ايراني است كسي كه اولين گواهينامه و مدرك درجه يك هنري خط شكسته در ايران به نام اوست به گزارش خبرنگار بخش تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران ايسنا يدالله كابلي خوانساري دراستاد دانشگاه تبريز به عنوان پژوهشگر برتر كشور انتخاب شد
استاد دانشگاه تبريز به عنوان پژوهشگر برتر كشور انتخاب شد عليرضا ختائي دانشيار دانشكده شيمي دانشگاه تبريز در اين جشنواره ملي كه با حضور رئيس جمهور و وزير علوم تحقيقات و فناوري برگزار شد عنوان پژوهشگر برتر كشور در گروه علوم پايه را كسب و لوح خود را دريافت كرد استاد دانشگاه تبرئيس مركز تخصصي مهدويت حوزه علميه قم خبر دادگردآوري 10 هزار عنوان كتاب در كتابخانه تخصصي مهدويت
رئيس مركز تخصصي مهدويت حوزه علميه قم خبر دادگردآوري 10 هزار عنوان كتاب در كتابخانه تخصصي مهدويت رئيس مركز تخصصي مهدويت حوزه علميه قم از گردآوري بيش از 10 هزار عنوان كتاب در كتابخانه تخصصي مهدويت خبر داد حجتالاسلام مجتبي كلباسي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به«نكوداشت دكتر كاظم نجفي علمي برگزار ميشود
نكوداشت دكتر كاظم نجفي علمي برگزار ميشود مراسم نكوداشت دكتر كاظم نجفي علمي با حضور محمدباقر نوبخت و حجتالاسلام دري نجف آبادي برگزار ميشود نكوداشت دكتر كاظم نجفي علمي برگزار ميشود ايلنا مراسم نكوداشت دكتر كاظم نجفي علمي به همت سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران برگزار ميشودعرضه محصولات کسپراسکی با زبان فارسی
عرضه محصولات کسپراسکی با زبان فارسی مدیرعامل یک شرکت امنیتی به عنوان نمایندگی شرکت روسی کسپراسکی در ایران مطرح کرد سیاستهای شرکت کسپراسکی کنار گذاشتن ایران نیست به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز سینا بقایی - مدیر شرکت وارد کننده محصولات امنیتی - در رابطه با بستههای امنیتیاستاد حوزه علميه قم:نيروهاي مسلح مجموعهاي پراهميت و مقدس هستند
استاد حوزه علميه قم نيروهاي مسلح مجموعهاي پراهميت و مقدس هستند استاد حوزه علميه قم گفت تامين امنيت يكي از مفاخر نيروهاي مسلح بوده و اين قشر مجموعهاي پر اهميت و مقدس هستند به گزارش خبرگزاري فارس از بيرجند آيتالله حسين نوريهمداني صبح امروز در جمع نيروهاي مسلح خراسان جنوبي اظنكوداشت دكتر كاظم نجفي علمي برگزار ميشود
نكوداشت دكتر كاظم نجفي علمي برگزار ميشود سرويس سياسي - اجتماعي مراسم نكوداشت دكتر كاظم نجفي علمي به همت سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران امروز برگزار ميشود اين مراسم با حضور محمدباقر نوبخت معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهوري محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام آ-
گوناگون
پربازدیدترینها