واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رونمايي كتاب «امپرياليسم بشردوستانه»/۳ و پايانيايزدي: غربشناسي نياز به عزم ملي دارد
مترجم كتاب «امپرياليسم بشردوستانه» گفت: ما مانند بحث هستهاي به يك عزم ملي نياز داريم تا در حوزه مطالعات غرب سرمايهگذاري انجام شود. يكي از شاخصهاي قدرت كشورها اين است كه محيط بيرون خود را بشناسند و اين نگاه نياز به عزم ملي دارد.
به گزارش خبرنگار كتاب و ادبيات خبرگزاري فارس، سخنران پاياني مراسم رونمايي از كتاب «امپرياليسم بشردوستانه» مترجم اين كتاب يعني «فؤاد ايزدي» بود.
وي درباره دليل انتخاب اين كتاب براي ترجمه گفت: دو تفكر غالب در سياست خارجي آمريكا وجود دارد يكي تفكر نئومحافظهكارانه است كه در دوره بوش پسر غالب بود و نتيجه آن اشغال عراق افغانستان و ديگر جنايتها شد اما تفكر ديگر تفكر دموكراتهاست كه الآن در دوره اوباما غالب شده است و بهترين نام براي اين تفكر امپرياليسم بشردوستانه است.
وي افزود: اين گروه از سياستمداران با موضوع مقدس حقوق بشر كه مورد تأئيد اديان الهي است همان كاري را ميكند كه محافظهكاران عملاً انجام ميدادند. دليل انتخاب اين كتاب آشنايي جامعه اهل مطالعه كشور با اين حوزه بود. نويسنده كتاب هم از افراد شناخته شده در مسئله سياست خارجي در كشورهاي غربي است و اين كتاب ميتواند خلأيي را كه در اين حوزه در ادبيات پژوهشي ما وجود دارد پر كند و از سوي ديگر با توجه به اينكه ما با دولت دموكراتها تا چند سال ديگر مواجه هستيم اين كتاب به شناخت سياسي خارجي اين كشور كمك بسياري ميكند.
ايزدي اظهار داشت: بحث داغ ديگري كه امروز مورد توجه است بحث مذاكرات دولت آقاي روحاني در رابطه با مسئله هستهاي است. اتفاقي كه به نظر ميرسد براي كشور ما در حوزه مذاكرات ميافتد اين است كه به نظر من موضوع هستهاي رفته رفته بخشي از كاركرد خودش را از دست ميدهد و آمريكاييها گفتوگو را به سمت موضوع حقوق بشر خواهند برد و اين حركت از ماههاي پيش قابل رصد بود.
اين استاد دانشگاه اظهار داشت: من در اين ميان فقط به جلسه استماع سه اكتبر در كميسيون روابط خارجي آمريكا اشاره ميكنم كه يك سناتور از خانم شرمن كه معاون سياست خارجي آمريكاست پرسيد كه شما كه درباره بحث هستهاي با ايران صحبت ميكنيد به ايرانيها گفتهايد كه حتي اگر همه فعاليتهاي هستهيشان را تعطيل كنند با توجه با ادبيات تحريم ما تحريمها را لغو نميكنيم چون بحث تروريسم و حقوق بشر در ايران همچنان مطرح است و او نيز پاسخ داد كه بله ما تمام اين موارد را به ايرانيها گفتهايم و نتيجه اينكه بهانههاي غرب نسبت به ما به راحتي از دست نميرود حتي اگر ما همه فعاليتهايمان را متوقف كنيم بهانههاي ديگري نيز وجود دارد.
وي با اشاره به اينكه اين كتاب انديشههاي امپرياليسم بشردوستانه را نشان ميدهد گفت: براي اينكه دشمنشناسي واقعي اتفاق بيافتد ما و تمام افرادي كه در اين حوزه قلم ميزنند به همراه مراكز شناخت غرب بايد تقويت شوند و بايد مراكز تخصصي مطالعه غرب را داشته باشيم كه به خصوص غرب امروز را به صورت جدي مطالعه كنند. منتها يك نفر نميتواند اين بار را به دوش بكشد و ما مانند بحث هستهاي به يك عزم ملي نياز داريم تا درحوزه مطالعات غرب سرمايهگذاري انجام شود. يكي از شاخصهاي قدرت كشورها اين است كه محيط بيرون خود را بشناسند و اين نگاه نياز به عزم ملي دارد.
وي افزود: اين كار كار يك دانشگاه، يك مؤسسه يك خبرگزاري نيست و بايد فعاليتها در سطح كلان باشد و جاي تعجب دارد كه در اين 34 سال كارهاي منسجمي انجام نشده است البته كتابهاي خوبي خارج از كشورها منتشر ميشوند ولي رصد و ترجمه اين كتابها به يك ساختار منسجم نياز دارد.
ايزدي اظهار داشت: ناشراني هستند كه در اين حوزه كتابهاي خوبي منتشر ميكنند اما متأسفانه به نيازهاي ما براي دستيابي به اين كتابها به خوبي پاسخ داده نميشود و اگر اين ناشران در نمايشگاه كتاب تهران شركت كنند كتابهاي خوبشان را هم نميآورند. اگر وزارت ارشاد به خوبي كتابهاي منتشر شده در اين حوزه رصد كنند و كتابهاي خوب شناسايي و به داخل كشور آورده شوند بسيار به پژوهش در اين حوزه كمك خواهند كرد از سوي ديگر در خود غرب مستندهايي در همين حوزه ساخته ميشود كه اگر اين مستندها شناسايي شود و در شبكه مستند در شناساندن غرب به مردم نمايش داده شود اين شبكه به كاركرد اصلي خود ميرسد اما اين اتفاق نه در حوزه كتاب و نه در حوزه مستند نيفتاده است.
در پايان اين مراسم از كتاب امپرياليسم بشردوستانه با حضور سيدنظامالدين موسوي، فؤاد ايزدي، پرويز محمدي و سيدياسر جبرائيلي رونمايي شد.
انتهاي پيام/و
يکشنبه 10 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]