واضح آرشیو وب فارسی:فرارو: خطر افزايش سه برابري و دستهاي خالي از بودجه«سرطان» ما را با خود خواهد برد!
فرارو-زنگ هشدار بيماري سرطان تقريباً سالي چند بار در كشور نواخته ميشود. با اين كه سرطان سومين عامل مرگ و مير ايرانيهاست؛ اما تكراري شدن اين زنگ و اين هشدار يكي از دلايلي است كه سبب ميشود خطر افزايش 3 برابري اين بيماري در سالهاي آينده چندان كه بايد و شايد مورد توجه قرار نگيرد. بر اساس نظر متخصصان مبارزه با شيوع سرطان نياز به افزايش بودجه و اعتبار دارد، در حالي كه همه ميدانند وزارت بهداشت از جمله وزارتخانههايي است كه همواره در دريافت بودجه مصوب خود كسري فراوان داشته است؛ چه رسد به بودجه بيشتر و امكانات افزونتر.
به گزارش سرويس اجتماعي فرارو؛وزير بهداشت روز گذشته هشدار داد كه طي 10 سال آينده ميزان بروز اين بيماري 2 تا 3 برابر ميشود و حركت جمعيت كشور به سمت سالخوردگي قطعاً ميزان بروز اين بيماري نيز افزايش خواهد يافت.
اين در حالي است كه هماكنون نيز بيماري سرطان سالانه بيش از 75 هزار ايراني را مبتلا ميكند كه از اين ميان 30 هزار نفر نميتوانند به مبارزه با اين بيماري ادامه دهند و در نهايت به مرگ رضايت ميدهند.
به گفته دكتر ايرج خسرو نيا، رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلي، اين بيماري سومين عامل مرگ و مير در كشورمان است. افزايش سن، سالمندي، پيشرفت تكنولوژي، آلودگي هوا و وجود آلايندههاي سرطان زا در محيط از مهمترين عواملي است كه از آنها به عنوان عوامل شيوع سرطان در كشور نام برده ميشود.
اين چندمين بار در سال جاري است كه نسبت به گسترش و افزايش اين بيماري اعلام خطر ميشود. آغاز دومين ماه از فصل پاييز، با خبري ناخوشايند ديگري همراه بود؛ اينكه ايران روي كمربند سرطان مري قرار دارد. اين نوار فرضي استانهاي آذربايجان، كردستان، گيلان، مازندران و بخشي از نواحي تركمن صحرا و زنجان را در بر ميگيرد.
سرطان ريه نيز بسيار شايع شده و مردان و زنان ايراني را تهديد ميكند؛ به طوري كه امروز سردمدار سرطانها لقب گرفته و مرگبارترين سرطان در كشور شناخته ميشود.
فرهاد سميعي، دبير انجمن راديوتراپي و انكولوژي ايران نيز گفته است: «از هر سه نفر ايراني يك نفر سرطان ميگيرد و از هر چهار نفر هم يك نفر بر اثر سرطان جان خود را ازدست ميدهد.»
كمي پيشتر هم عنوان شد كه بيتوجهي بسيار به آلودگي زيست محيطي، آبياري سبزيجات با فاضلاب تصفيه نشده انساني و شهري و ميزان آلودگي هوا باعث شده، مردم پايتخت در ابتلا به بيماري سرطان از ديگر شهرها پيشي گيرند.
بر اساس آمار وزارت بهداشت، تهرانيها، ركورددار ابتلا به سرطان هستند و كودكان اين شهر نيز، از نظر ابتلا به سرطان جزو رتبههاي بالا در دنيا به حساب ميآيند.
نمايندگان مجلس نيز بارها تأكيد كردهاند گويا سلامتي شهروندان را جدي گرفته نشده است و به نتايج پايين آمدن سن ابتلا به سرطان در كشور به دليل آلودگي هوا بيتوجهي نشان داده ميشود.
حال مرضيه وحيد دستجردي از داروهاي ضد سرطان با فناوري بالا سخن گفته است كه از برخي از آنها در كشور به عنوان طرحهاي كلان مورد حمايت قرار گرفتهاند. اما در اين زمينه حركت گستردهتري نياز است و اين حركت گسترده نيازمند اختصاص بودجهها و امكانات مناسبتري است.
هشدار افزايش يك بيماري سخت در كشور توسط وزير بهداشت و اعلام نياز بيشتر به بودجه و امكانات، بار ديگر يادآوري ميكند كه بودجه مصوب وزارت بهداشت هيچ گاه به طور كامل پرداخت نشد و همواره با كسريهاي بسيار همراه بود.
تا جايي كه چندي پيش خانم وزير بهداشت با صراحت اعلام كرد كه با ادامه روند موجود كيفيت خدمات از اين هم پايينتر ميرود و اوضاع بهداشت و درمان رو به وخامت ميگذارد.
در شرايط موجود كه گراني دارو و افزايش هزينههاي خدمات درماني بر دوش جامعه سنگيني ميكند، كارشناسان پيش بيني ميكنند كه اگر مشكل بودجه و تخصيص بيشتر اعتبار به وزارت بهداشت حل نشود، سالهاي آتي در كشور ما سونامي سرطان به راه خواهد افتاد.
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرارو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]