تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيّت مؤمن بهتر از عمل او و نيت منافق بدتر از عمل اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819676867




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كودكان را با هم مقايسه نكنيد


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: كودكان را با هم مقايسه نكنيد
والدين بايد نكات مثبت فرزند اعم از رفتار، گفتار و تحصيل را تكرار كنند و از تاكيد بر جنبه هاي منفي كودك به شدت پرهيزكنند.
درمورد بايدهاي تربيتي به كودك بايد به چند نكته توجه داشت. احترام گذاشتن به كودك به معناي پذيرفتن گفتار صحيح، مشورت گرفتن از او درحد توان ذهني، نظرخواهي واحترام به فكر و نظر كودك و صحبت كردن با كودك با لحن مودبانه از نكات مثبت بايدهاي تربيتي است.
همچنين مسئوليت دادن به كودك مناسب با توان ذهني و بدني وي از برنامه هاي خانواده است. كارهاي شخصي كه كودك توان انجام آن را دارد نبايد توسط والدين انجام شود و بايد اجازه دهند كه خود كودك به انجام آنها مبادرت ورزد حتي اگر ناقص انجام دهد. بعد از اينكه امور توسط خود كودك انجام شد بايد به تاييد و تشويق والدين برسد.
والدين بايد نكات مثبت فرزند اعم از رفتار، گفتار و تحصيل را تكرار كنند و از تاكيد بر جنبه هاي منفي كودك به شدت پرهيز كنند. چرا كه تكرار نكات مثبت باعث رشد اعتماد به نفس وي و ايجاد رابطه عميق عاطفي و همچنين اعتمادسازي بين والدين و فرزند خواهد شد.
فرزندان ما همه با هم متفاوت هستند و والدين بايد به اين مهم توجه كنند كه توانمندي، استعدادها، يادگيري ها و رفتار كودكان با هم متفاوت است.
فرض كنيد در باغچه منزل شما هم درخت سيب وجود دارد و هم درخت گلابي، هر دو درخت نياز به نور، آب، زمين خوب و كود دارند اما در نهايت ميوه اي كه به دست مي آيد با هم متفاوت است. بنابراين فرزندان ما نياز به توجه. مراقبت و عدم تبعيض دارند اما در نهايت هر فرزندي با توجه به نياز رفتار خاص خود را دارد.
كريمي افشار روانشناس محبت كردن به كودكان را از مهم ترين بايدهاي تربيتي دانست و اضافه كرد: محبت بايد بدون افراط و تفريط، به موقع، به جا و به اندازه باشد.
محبت به معناي برآوردن نيازهاي مادي فرزند نيست بلكه به معناي درك احتياجات رواني فرزند و توجه به بهداشت روان كودك است.
وي از ايجاد امنيت رواني به عنوان يكي ديگر از بايدهاي تربيتي نام برد و تصريح كرد: كودك بايد احساس كند والدين عميقا وي را دوست دارند. هميشه از او حمايت مي كنند و هرگز او را ترك نمي كنند. والدين بايد از گفتن جملاتي مانند «من ديگر تو را دوست ندارم.» اگر اذيت كني مي گذارم مي روم» و «من به خاطر تو با پدر يا مادرت زندگي مي كنم» پرهيز كنند زيرا رفتار كودك را به مخاطره مي اندازد.
والدين بايد از پنجره نگاه كودك به موضوعات و مسايل نگاه كنند. چرا كه كودك نمي تواند مثل والدين فكر كند و موضوعات را درك كند زيرا او تجربه والدين، قدرت فكر و قدرت تميز آنها را ندارد. درنتيجه خانواده بهتر است براي درك صحيح رفتار كودك خودشان را ازنظر سني و تجربه پايين آورده و درجايگاه كودك تصور كنند نه اينكه بخواهند كودك را وارد دنياي خودشان كنند.
از ديگر بايدهاي تربيتي كه لازم است والدين به آن توجه داشته باشند، قاطعيت در گفتار آنها و يكي شدن پدر ومادر در تربيت فرزند است. كريمي افشار در مورد اين نكته اظهار داشت: قاطعيت درگفتار به اين معناست كه والدين درارتباط با تربيت فرزندشان حرف يكديگر را نقض نكنند. با هم درگفتار و رفتار اتحاد داشته باشند و به احترام يكديگر احترام بگذارند و جلوي فرزندان به ايراد گرفتن از هم نپردازند بلكه صحبت هاي انتقادي و تذكرات را براي مذاكرات دو نفره نگذارند.
اين مدرس دانشگاه نبايدهاي تربيتي كودكان را اين چنين توضيح داد: والدين نبايد فرزند را درهيچ شرايطي با فرزند ديگر خود يا فرزندان دوستان و آشنايان مقايسه كنند. مقايسه كردن سم روان است كه باعث ريزش اعتماد به نفس كودك مي شود و بين والدي كه كودك را مقايسه مي كند و كودك مقايسه شونده شكاف عاطفي پيش مي آيد و حسادت كودك تحريك شده و كودك درمقابل فردي كه با او مقايسه شده احساس حقارت و كوچكي مي كند.
كريمي افشار درپايان خاطرنشان كرد: والدين نبايد كودك را تحقير و سرزنش كنند حتي براي اشتباهات و خطاهاي او. بلكه بايد ملايم و با لحن درست به او تذكر دهند. اشتباهات كودك نبايد به رخ او كشيده شود و از تكرار اشتباهات براي كودك بايد پرهيز شود. نبايد از كودك انتظار بيش از حد داشت. چرا كه هر كودكي توانمندي خاصي را دارد. همانطور كه اثر انگشت دو فرزند با هم متفاوت است. سلول هاي مغز و پيچيدگي هاي مغز او هم با فرزند ديگر ما متفاوت خواهد بود. بنابراين نبايد انتظار داشته باشيم كه كودكان ما مثل هم باشند و يا بيشتر از توانشان خود را نشان بدهند.

پنجشنبه|ا|15|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن