تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تا ده ميل اطراف قبر حسين بن على عليه‏السلام بركت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820578887




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

13 درصد كودكان ايراني فقر آهن دارند


واضح آرشیو وب فارسی:موج: 13 درصد كودكان ايراني فقر آهن دارند
خبرگزاري موج - رييس چهارمين كنگره اورژانس ها و بيماري هاي شايع طب كودكان گفت: بر اساس آمارهاي موجود در كشور، 13 درصد كودكان هفت تا 12 سال در مناطق شهري و روستايي دچار كم خوني و فقر آهن هستند.
به گزارش موج، دكتر علي اكبر سياري در حاشيه برگزاري چهارمين كنگره اورژانس هاي كودكان با بيان اين مطلب اظهار داشت: در مورد كودكان سنين دو تا شش سال، 12 درصد كودكان در مناطق روستايي و 5/9 درصد كودكان در مناطق شهري مشكل كم خوني و فقر آهن دارند.
وي افزود: كم خوني يكي از مشكلات عمده خوني در كشورهاي در حال توسعه است و بر اساس گزارش ساليانه سازمان بهداشت جهاني به طور كل سه ميليارد نفر در سراسر جهان دچار فقر آهن هستند كه مي تواند به صورت كاهش ذخيره آهن تا كم خوني ظاهر شود.
عضو هيات مديره انجمن تغذيه ايران اظهار داشت: يك بررسي در كودكان 2 تا 6 ساله و 7 تا 12 ساله در ايران نشان مي دهد ميزان كم خوني در كودكان 2 تا 6 سال شهري حدود 5/9 درصد است و همچنين ميزان كم خوني در كودكان 2 تا 6 سال روستايي 12 درصد است.
سياري تصريح كرد: نتايج اين بررسي در كودكان 7 تا 12 سال نشان داد ميزان كم خوني و فقر آهن در كودكان مناطق شهري و روستايي حدود 13 درصد است.
وي گفت: كمبود آهن در كودكان باعث بروز مشكلاتي همچون اختلال در رشد، كاهش بهره هوشي، افت تحصيلي و كاهش مقاومت بدن در برابر بيماري هاي مختلف مي شود.
مدير گروه اطفال دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در خصوص پيشگيري از فقر آهن و كم خوني گفت: تمام كودكاني كه به طور طبيعي متولد مي شوند از شش ماهگي تا دو سالگي بايد روزانه 15 قطره آهن مصرف كنند، مادران باردار از ماه ششم حاملگي تا چهار ماه بعد از زايمان و دختران در سنين نوجواني به مدت 16 هفته در سال بايد از قرص و يا كپسول آهن استفاده كنند.
رييس چهارمين كنگره اورژانس ها و بيماري هاي شايع طب كودكان تصريح كرد: در نوزاداني كه به صورت نارس متولد مي شوند زماني كه وزنشان به دو برابر وزن زمان تولد رسيد به ازاي هر دو كيلوگرم وزن كودك دو قطره در روز استفاده كنند و از شش ماهگي نيز به طور روزانه 15 قطره آهن دريافت نمايند.
وي گفت: بدن براي ساخت گلبول قرمز نياز به آهن دارد كه طول عمر گلبولهاي قرمز 90 روز است و بعد از اين مدت از بين مي رود كه براي ماندن گلبول قرمز در بدن بايد آهن مورد نياز بدن تامين شود.
عضو هيات مديره انجمن تغذيه ايران با بيان اينكه كمبود آهن بدن را مي توان با مصرف مواد حاوي پروتئين هاي گوشتي و پروتئين هاي گياهي رفع كرد گفت: پروتئين موجود در مواد گوشتي بهتر جذب مي شود، اما پروتئين موجود در سبزيجات و مواد گياهي به خوبي جذب بدن نمي شود.
رييس چهارمين كنگره اورژانس ها و بيماري هاي شايع طب كودكان يادآور شد: در ايران اضافه كردن جوش شيرين به آرد نان ، مانع جذب آهن مي شود كه همين امر كم خوني و فقر آهن در كودكان را تشديد مي كند.
وي افزود: هم اكنون در بسياري از مناطق ايران استفاده از جوش شيرين ممنوع شده، اما در تهران همچنان از جوش شيرين در نانوايي ها استفاده مي شود و به همين علت همچنان مشكل كم خوني و فقر آهن در كشور وجود دارد.
مدير گروه اطفال دانشگاه شهيد بهشتي اظهار داشت: كمبود آهن شايعترين علت كم خوني است كه با يك آزمايش خون ساده تشخيص داده مي شود و علاوه بر اين از روي رنگ ظاهر كودك نيز مي توان پي به كم خوني كودك برد.
سياري با بيان اينكه يكي از مشكلات استفاده از قطره آهن سياه شدن دندان است، گفت: هم اكنون قطره هاي زيادي وارد بازار شده است با اين تبليغ كه باعث سياهي دندان نمي شوند، ولي بايد گفت تنها قطره استاندارد همين قطره هاي معمولي مورد استفاده است.
رييس چهارمين كنگره اورژانس ها و بيماري هاي شايع طب كودكان با بيان اينكه يكي از موضوعات مورد بررسي در اين كنگره كم خوني و فقر آهن در كودكان است، گفت: موضوع كم خوني كودكان به صورت يك ميزگرد علمي در كنگره اورژانس هاي طب اطفال مورد بررسي قرار مي گيرد و به مواردي همچون با كودك مبتلا به فقر آهن چه بايد كرد و به نحوه استفاده از قطره آهن و سياه شدن دندان بر اثر استفاده از قطره آهن و ساير مسايل تشخيصي و درماني در موضوع كم خوني كودكان پرداخته مي شود.
چهارمين كنگره اورژانس ها و بيماري هاي شايع طب كودكان از نهم تا سيزدهم اسفند ماه در دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برپا است.

دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن