تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819665451




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وقتي كنسروها خطرناك مي‌شوند


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: وقتي كنسروها خطرناك مي‌شوند
جام جم آنلاين: ‌با پيشرفت صنايع غذايي، طيف گسترده‌اي از غذاهاي كنسروي ظهور كرد و راهي آسان براي استفاده از موادغذايي گوناگون به ارمغان آورد.


اين روزها مصرف كنسرو به دليل در دسترس بودن و استفاده آسان روز به روز افزايش يافته و اين در حالي است كه بتازگي شاهد نسل جديدي از اين كنسروها كه حاوي غذاهاي سنتي ايراني هستند نيز هستيم، اما بايد در نظر داشت با وجود تمام اين مزايا در صورت عدم رعايت اصول بهداشتي در تهيه، اين گونه محصولات مي‌توانند فوق‌العاده خطرناك باشند.

ميكروب كلستريديوم بوتولينوم يا همان بوتوليسم در شرايطي كه اكسيژن وجود نداشته باشد مانند داخل قوطي كنسروهاي موادغذايي چون سبزيجات، گوشت و غذاهاي دريايي مي‌تواند سمي كشنده ترشح كند كه مقدار كمتر از 2/0 ميكروگرم آن قادر به از بين بردن يك فرد بالغ است.

علائم مسموميت كه ممكن است بعد از 12 تا 36 ساعت بعد از خوردن سم ظاهر شوند، شامل سستي، خستگي، سردرد، گيجي، اشكال در بلع و تكلم، اختلال بينايي (دوبيني)‌ و يبوست هستند كه نهايتا به مرگ بر اثر فلج شدن عضلات دستگاه تنفسي منجر خواهند شد و چنانچه بيمار با تشخيص بموقع مورد درمان قرار گيرد، بهبود به كندي اتفاق خواهد افتاد.

مهم‌ترين مشكل، تشخيص وجود اين ميكروب و سم آن در كنسرو است زيرا وجود آن هيچ تغييري در طعم، مزه و شكل ظاهري ماده غذايي كنسرو شده ايجاد نمي‌كند. بنابراين، دقت در هنگام خريد كنسرو و رعايت اصول بهداشتي بعد از خريد مي‌تواند از بروز اين مسموميت جلوگيري كند.

چه بايد كرد؟

- اين ميكروب و سم آن با جوشاندن كنسرو به مدت 15 تا 20 دقيقه از بين مي‌رود. قوطي كنسرو را در ظرف محتوي آب قرار دهيد؛ به طوري كه آب كاملا قوطي را احاطه كند. (بايد توجه داشت كه زمان 20 دقيقه از شروع جوشيدن آب محاسبه مي‌شود.)

- هرگز قوطي را مستقيم روي شعله اجاق گاز قرار ندهيد؛ زيرا ميكروب به طور كامل از بين نمي‌رود و حرارت مستقيم منجر به تركيدن آن مي‌شود.

- قبل از جوشاندن قوطي كنسرو، در آن نبايد متورم باشد. تورم نشان‌دهنده وجود ميكروب است. (البته قوطي بعد از جوشاندن متورم مي‌شود.)

- قوطي كنسرو بايد كاملا سالم و فاقد هرگونه نشتي بوده و از مصرف كنسروهايي كه لعاب داخلي قوطي آن خورده شده، خودداري كنيد.

- از نگهداري قوطي كنسرو در يخچال‌ و محيط‌هاي مشابه اجتناب كنيد؛ چراكه رطوبت موجود در يخچال مي‌تواند منجر به زنگ‌زدگي و ايجاد آلودگي ميكروبي و فساد باكتريايي در كنسرو گردد. همچنين باقيمانده محتوي كنسرو را در ظروف شيشه‌اي و در يخچال نگهداري كنيد.

- از مصرف كنسروهايي كه تغيير رنگ، طعم و بو داده‌اند، خودداري كنيد و از خريد كنسروهايي كه فاقد تاريخ و شماره پروانه بهداشتي هستند، اجتناب كنيد.

- اگر در مسافرت يا ماموريت‌هاي كاري، قصد استفاده از محصولات كنسروي را داريد، قبل از عزيمت به تعداد مورد نياز آنها را خريداري كرده و بجوشانيد تا در مسافرت با مشكل جوشاندن مواجه نشويد.

نكته: برخي افراد به تصور آن كه اين سم تنها در كنسرو ماهي وجود دارد، از جوشاندن كنسروهاي ديگر خودداري مي‌كنند. قابل ذكر است اين سم در كنسرو سبزيجات، گوشت، خاويار، غذاهاي مختلف دريايي و... وجود دارد. تنها ميوه‌جات كه به صورت شربت كنسرو مي‌شوند، جزو اين دسته نيستند. ناگفته نماند اين سم بسيار خطرناك بوده و بسياري از افراد در نتيجه مزه كردن غذاهاي آلوده و فاسد جان سپرده‌اند.
 دوشنبه 30 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن