واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون پژوهشي وزير علوم: مشغله زياد در مدارس، مانع تفكر پژوهشي در دانش آموزان ميشود نااميدي از رسيدن به كشورهاي پيشرفته علمي، سمي خطرناك براي نسل جوان است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: پژوهشي
معاون پژوهشي وزير علوم نااميدي از رسيدن به كشورهاي علمي و صنعتي جهان در جوانان را در مسير توسعه علمي كشور بسيار خطرناك خواند و گفت: برخي ميگويند كه سرعت اين كشورها آنقدر زياد است كه ما به آنها نخواهيم رسيد كه اين موضوع بزرگترين سم در كشورهاي شرق به شمار ميرود و در مقابل، اميد بزرگترين قدرت در پيمودن اين مسير است.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر منصور كبگانيان كه در آغاز هفته پژوهش و در مراسم نواختن زنگ پژوهش در مدرسه راهنمايي شهيد پاكزادنيا در منطقه 7 تهران سخن ميگفت، با تبريك اين هفته گفت: حل ريشهيي مسائل فرهنگي مرتبط با پژوهش در كشور آغاز شده اما براي اوج بيشتر آن بايد تلاش كرد.
وي با ابراز اين عقيده كه در حال حاضر دانش آموزان ايراني به لحاظ علمي و آموزشي جزو برترينهاي جهان هستند، اظهار كرد: اين موضوع افتخار ماست و بنده در اكثر كشورهاي دنيا در كنار تحصيل و تدريس و با مقايسهاي كه صورت دادهام دريافتهام كه به هيچ عنوان قابل مقايسه نيستند و پتانسيل علمي جوانان ايراني به غير از هوشي كه ذاتا در ايرانيان است بي سابقه ميباشد.
كبگانيان در عين حال اضافه كرد: اما در اين بعد، چنانچه افراط صورت گرفته و مطالعه مطالب درسي بيش از حد انجام شود برخي آفات را به دنبال خواهد داشت و ميتواند فرصت تفكر رسيدن به مسائل پژوهشي را از جوانان بگيرد.
وي با اشاره به چند نكته نگران كننده براي جوانان قبل از ورود به دانشگاه تصريح كرد: در حال حاضر جواناني كه خروجي دبيرستانها بوده و وارد دانشگاه ميشوند به لحاظ اطلاعات و محفوظات چيزي كم ندارند و حتي اطلاعات يكي، دو سال دانشگاه را نيز مطالعه كرده و آشنا هستند اما نكته بسيار مهم روحيه و جسم خسته آنهاست كه ناشي از افراط در آموزش است.
به گزارش ايسنا، وي با بيان اينكه جوانان در سالهاي اول و دوم دانشگاه با خستگي نسبي روبرو هستند، تصريح كرد: تنها راه شناختن و مقابله با آفات اين موضوع، فعاليت پژوهشي در دوران دانش آموزي است كه البته آفاتي كه براي جوانان اين نسل وجود دارد با آفات دوران ما متفاوت است.
كبگانيان ادامه داد: وجود اطلاعات بيش از حد يكي از اين آفات است كه اگر افراط در اين موضوع صورت گيرد بسيار مضر است.
معاون پژوهشي وزير علوم با بيان اين كه در گذشته دست يافتن به اطلاعات بسيار سخت بود، اذعان داشت: اين در حالي است كه امروز جوانان وقتي اينترنت را روشن مي كنند آنقدر اطلاعات زياد است كه نميدانند چگونه از آنها استفاده كنند اما در دوران ما شايد ماهها بايد براي دست يافتن به اطلاعات تلاش ميشد؛ بنابراين امروزه بايد به سمتي برويم كه فرصتي براي تعمق در اطلاعات وجود داشته باشد و بهتر است گاهي فرصتي براي فكر كردن نيز بگذاريم.
وي با بيان اينكه نداشتن وقت آزاد از ديگر آفات دانش آموزان و دانشجويان امروز است، افزود: وجود مشغلههاي زياد در مدارس مانع تفكر پژوهشي در دانش آموزان ميشود و نااميدي از رسيدن به كشورهاي علمي و صنعتي جهان در جوانان بسيار خطرناك است. اين موضوع ناشي از نگاه به اطراف است كه نوعي غرب زدگي محسوب ميشود.
كبگانيان ادامه داد: البته ما خيلي هم از ساير كشورها عقب نيستيم و نبايد نااميد بود كه پدران ما عقب ماندند و ما ديگر نميتوانيم اين عقب ماندگي را جبران كنيم زيرا كشور ما داراي چند هزار سال سابقه فرهنگي و علمي است و چنانچه بتوانيم به خوبي از خواب زمستاني بيدار شويم ميتوان به سالهاي اوج بازگشت؛ البته نسل جوان در اين رابطه وظيفه پركردن خلا هاي موجود را دارد.
وي خاطر نشان كرد: كشور ما كشوري نيست كه مانند برخي كشورهاي غربي تازه متولد شده باشد و تنها بايد جوانان اين نسل قصد بازسازي آن را بگيرند. بهترين مكان براي شروع اين تحول، مدارس است كه امسال نيز در حركتي ابتكاري، هفته پژوهش را از مدارس كشور آغاز كرديم.
انتهاي پيام
شنبه 23 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]