تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا زمانى كه مردم، امر به معروف و نهى از منكر نمايند و در كارهاى نيك و تقوا به ي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820605709




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هاشمي رفسنجاني: *مظلوم‌ترين مردم دنيا درغزه زندگي مي‌كنند *اوباما حرف بوش رابا ادبيات متفاوت تكرارمي‌كند *بايد باهماهنگي‌ومشورت ازبحران اقتصاد جهان عبوركنيم


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: هاشمي رفسنجاني: *مظلوم‌ترين مردم دنيا درغزه زندگي مي‌كنند *اوباما حرف بوش رابا ادبيات متفاوت تكرارمي‌كند *بايد باهماهنگي‌ومشورت ازبحران اقتصاد جهان عبوركنيم


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي

رييس مجلس خبرگان رهبري، بحران اقتصادي جهاني را از مهمترين مسائل روز خواند و گفت:« اين مسئله حقيقتا شرايط سختي را براي دنيا پيش مي‌آورد و براي من روشن است كه بيش از همه دودش در چشم كشورهاي ضعيف و فقرا مي‌رود؛ زيرا در چنين شرايطي قدرتمندان و ثروتمندان سعي مي‌كنند گليم خود را از آب در بياورند و سر كشورها و مردم نيازمند بي‌كلاه مي‌ماند.»

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، در خطبه‌هاي دوم نماز عيد سعيد قربان، اظهار كرد:« ما هم گرچه با توجه به امكانات‌مان تا حدودي نسبت به ديگران مصونيت داريم، اما همين حالا هم آثار اين موضوع در كشور ما قابل مشاهده است و اين شرايط به ما حكم مي‌كند كه همه‌ي مسوولان، شخصيت‌ها و صاحب‌نظران در مجلس و دولت هماهنگي و مشورت كنند.»

وي در بخش ديگري از سخنانش گفت:« در مجمع تشخيص مصلحت نظام به عنوان ناظر سعي مي‌كنيم از اين ظرفيتي كه تفسير جديد از اصل 44 به وجود آورده و راه را براي حضور بخش خصوصي به وسعت در ميدان اقتصادي، عمران و آبادي باز كرده استفاده كنيم كه همه‌ي شرايطش آماده است و مجلس هم قانون اجراي آن را تصويب و به دولت ابلاغ كرده است. با ظرفيت‌هايي كه وجود دارد ما مي‌توانيم براي ايران در درجه‌ي اول و براي جاهايي كه فكر مي‌كنيم احتياج به كمك دارند و مي‌توانيم به آنها كمك كنيم در درجه‌ي بعد كاري كنيم و اين كار حتما نياز به وحدت، همدلي و همراهي و مشورت دارد.»

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، تصريح كرد: « با عجله و اقدامات نسنجيده و شتاب‌زده نمي‌شود به آساني از اين چيزي كه كله‌گنده‌هاي كشورهاي بزرگ را به ستوه آورده، گذشت. ولي بحمدالله با اتكاء به اسلام، مردم و امكانات كشورمان اين اميد هست كه بتوانيم خيلي خوب از اين بحراني كه جهان را گرفته عبور كنيم و ان‌شاءالله هم اينطور خواهد شد.»

هاشمي رفسنجاني با اشاره به مسئله‌ي محاصره‌ي غزه نيز گفت:« در غزه حدود يك ميليون و نيم جمعيت زندگي مي‌كنند. آنجا فضاي بسيار تنگي است و در شرايط عادي همه چيز در حد يك زندگي با رياضت است. اگر محاصره به اين اضافه شود آب، برق، سوخت، راه تجارت، دارو و امكانات را بر آنها ببندند كه همه‌ي اينها را اسرائيل به اضافه‌ي بمباران‌ها و گلوله‌باران‌ها - كه معمولا هفته‌اي چند بار تكرار مي‌شود - مرتكب مي‌شود، روزهاي سختي را بر مردم غزه رقم مي‌زند.»

رييس مجلس خبرگان رهبري، خاطر نشان كرد:« وقتي انسان يك لحظه فكر مي‌كند مي‌بيند يك عده محصورند، مرزهايشان بسته است، نه مي‌توانند بيرون بروند و نه مي‌توانند به داخل چيزي بياورند، به دريا راه دارند اما نمي‌توانند از آن استفاده كنند، فرودگاه دارند اما نمي‌توانند بهره‌اي از آن ببرند، حتي مصر و اردن مرزشان را بر اينها بسته‌اند. مظلوم‌ترين منطقه و مظلوم‌ترين مردم دنيا آنجا زندگي مي‌كنند.»

وي تاكيد كرد:« چقدر وجدان دنيا كور شده و چقدر قدرتمندان حامي اسرائيل بي‌وجدانند كه اين منظره‌هاي واقعا تاسف‌بار و مصيبت‌بار را مي‌بينند، بيمارستان‌هاي تاريك، بچه‌هايي كه روي تخت بيمارستان خوابيده‌اند و داروها به آنها نمي‌رسد و برق هم قطع مي‌شود آنجا خيلي مصيبت جدي است. اين نشان بزرگي است از بي‌وجداني قدرت‌هاي بشري و مخصوصا كشورهاي اسلامي كه اگر بخواهند ذره‌اي از احكام اخوت اسلامي را مراعات كنند نمي‌توانند اينطور در برابر مصيبت‌هاي مردم غزه تحمل كنند.»

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، ادامه داد:« نمي‌دانم مصري‌ها كه اين سوابق طولاني را در تمدن و اسلام دارند، چطور تحمل مي‌كنند كه مرز خود را بر اين مردم ببندند و حتي تونل‌هايي كه زير زمين حفر مي‌كنند براي اينكه گاهي عبور كنند آنها را منفجر مي‌كنند. واقعا وجدان بشر بسيار بد نشان داده مي‌شود و حقيقتا براي مسلمان‌ها عار و ننگ است.»

رييس مجلس خبرگان رهبري در ادامه سخنان خود با اشاره به ناامني‌ها در پاكستان، افغانستان، كشمير و هند، يادآور شد: « اين منطقه درحال تبديل شدن به محيط خطرناكي است و مثل اينكه كنترل آن از دست دولت‌ها بيرون مي‌رود. اشغالگراني هم كه آنجا آمده‌اند كاري جز تشديد اين ناامني‌ها ندارند. آنها خود عامل ناامني هستند. مي‌گويند كه براي امن كردن منطقه آمده‌اند اما خود تروريست‌پرور شده‌اند. از روزي كه آنها آمده‌اند قدرت تروريست‌ها بالا رفته و بيشتر شده و شرايط هم ناامن‌تر شده است. دائما جنگ، درگيري و برخورد اتفاق مي‌افتد.»

وي ادامه داد:« علاوه بر اينكه شرق ما ناامن است از لحاظ انساني، بشري، اسلامي و منطقه‌اي هم براي ما مايه‌ي نگراني است. كار زيادي هم از ما ساخته نيست البته آن مقداري كه بتوانيم مساعدت مي‌كنيم ولي بالاخره اينها در اوضاع نادرستي كه معلول حضور استكباري در منطقه است ريشه دارد. سال‌ها شوروي منطقه را ناامن كرده بود. آنها رفتند، خودشان هم متلاشي شدند، جاي آنها ناتو آمده و همان صحنه تكرار مي‌شود كه اميدواريم با آگاهي مردم مسلئه حل شود.»

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با اشاره به مسئله‌ي هسته‌يي كشورمان نيز، گفت:« رييس جمهور منتخب آمريكا در اين دو – سه روز حرف زده و همان حرف‌هايي را كه آقاي بوش قبلا مي‌گفت با ادبيات كمي متفاوت تكرار مي‌كند. باز ايران را دنبال بمب هسته‌يي و حامي تروريسم عنوان مي‌كند. تروريسمي هم كه اينها مي‌گويند حزب‌الله و حماس هستند. حزب‌الله نيروي مقاومت لبنان است و كشورشان را از شر اشغال اسرائيل نجات داده است. حماس هم نماينده‌ي مظلوم‌ترين مردم امروز دنيا است و اينگونه كه گفتم در غزه زندگي مي‌كند و دفاع مي‌كند.»

هاشمي رفسنجاني تصريح كرد:« آيا اينها تروريست هستند يا تروريست كساني هستند كه از آن طرف درياها مي‌آيند و مردم را به اين روز سياه مي‌اندازند؟ اسرائيلي كه اصلا با ترور خلق شد، به وجود آمد و هنوز هم با اينكه ظاهرا يك دولت است، باز با ترور و كارهايي از اين قبيل مي‌خواهد خود را حفاظت كند. آن وقت شخصي از آن طرف درياها مي‌گويد كه ايران حامي تروريسم است و شرط مي‌كند كه شما تعليق كند تا ما با شما حرف بزنيم.»

رييس مجلس خبرگان رهبري، در ادامه گفت: « ببينيد كه چقدر اين حرف بي‌معناست. در اين 30 سال هم هميشه شما مي‌خواستيد با ما حرف بزنيد و ما نمي‌زديم حالا شما شرط سنگين مي‌گذاريد و مي‌گوييد تعليق كنيد تا ما با شما حرف بزنيم؟! يادتان رفته زماني كه گروگان‌ها در ايران بودند و نماينده‌هاي شما مي‌آمدند امام از قم فرمودند كه برگردند و آنها برگشتند. يادتان رفته كه آقاي مك فارلين با تذكره ايرلندي اينجا آمد و مسوولان ما حاضر نشدند با او حرف بزنند و مديران سطح دوم و سوم با وي حرف زدند.»

وي همچنين گفت:« اين ما هستيم كه تقاضاي حرف زدن با شما داريم كه شما براي حرف زدن و نه حل مسئله شرط مي‌گذاريد؟! انصافا خوب نيست و من انتظار ندارم كسي كه خود را از قاره‌ي آفريقا و نژاد سياه‌پوست مظلوم در آمريكا مي‌بيند حرف‌هايي را كه امثال بوش بايد بزنند را تكرار كند. من نصيحت مي‌كنم ما نمي‌خواهيم با آمريكا دعوا و جنگ كنيم و با آن درگير شويم. ما مي‌خواهيم حق خودمان را در استفاده از علوم و فنون دنيا داشته باشيم و روي پاي خود بايستيم.»

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام خطاب به غرب، گفت:« از شما هم انتظاري نداريم. شما باز صحبت تشويق و تنبيه مي‌كنيد. ما نه تشويق شما را مي‌خواهيم و نه تنبيه‌تان مي‌تواند ما را از راه باز بدارد. بنابراين بهتر است راه عاقلانه‌اي در پيش بگيريد. به حق ايران اعتراف كنيد و مانع احقاق حق ايراني‌ها نشويد، بگذاريد ايران به عنوان يك نمونه‌ي كشور مستقل مسلمان بتواند روي پاي خود بايستد و براي كشورهاي ديگر الگوي استقلال و آزادي باشد.»

هاشمي رفسنجاني، ادامه داد:« ما مي‌دانيم كه اصل مسئله اين است كه شما با تفكر انقلاب اسلامي ما كه مخالف دخالت قدرت‌هاي بيگانه در سرنوشت دولت‌ها و ملت‌هاي ديگر است، موافق نيستيد. اصل مسئله‌ي شما اين است. مسئله‌ي هسته‌يي، تروريسم و حقوق بشر بهانه و يك پوشش است. شما هر چه بيشتر به اين منطقه‌ي اسلامي و ايران فشار بياوريد اين منطقه مشعشع‌تر مي‌شود زيرا اين منطقه خدايي است.»

رييس مجلس خبرگان رهبري، تاكيد كرد:« حقوق بشر اين است كه ما از تعرض به حقوق كشورهاي ضعيف و افراد مظلوم متنفريم و از حقوق آنها دفاع مي‌كنيم. ما قدرتي هم نداريم كه درميدان به نفع آنها بجنگيم اما زبان كه داريم و فكرمان را مطرح مي‌كنيم. اين حرف ماست و اين قابل اين همه غوغا نيست.»

وي همچنين با تسليت شهادت امام محمدباقر(ع)، وي را ذخيره‌ي عظيمي خواند و افزود: « ايشان در اواخر دوران بني‌اميه فرصتي پيدا كردند كه بخشي از علوم‌شان را به جامعه منتقل كنند و باقرالعلوم به اين دليل به ايشان گفته شده و حقيقتا امروز معارف اسلامي و اهل بيت ما تا حدود زيادي مرهون مجاهدات علمي امام باقر(ع) است.»

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با اشاره به شهادت مسلم بن عقيل نيز، گفت:« مسلم بن عقيل پيشتاز شهداي عاشورا بود كه به سفارت از طرف امام حسين (ع) براي آماده كردن كوفه جهت قدوم مبارك امام حسين (ع) به كوفه آمد و به خوبي وظيفه‌ي سفارتش را انجام داد و همه چيز را آماده كرد اما توطئه‌ي يزديان و ابن‌زياد نگذاشت كه اين ماموريت به نتيجه‌ي كامل برسد و ايشان را به شهادت رساندند و آن مقام بزرگي كه خداوند براي بهترين اولياي خودش در نظر گرفته پيشاپيش حادثه‌ي عاشورا نصيب حضرت مسلم شد.»

وي با تشكر از حضور نمازگزاران در دانشگاه تهران، افزود:« از شما مردم متشكريم كه با اين روحيه‌هاي ديني امروز مساجد همه‌ي ايران را با حضور در نماز اين عيد معطر كرده‌ايد و ان‌شاءالله با قرباني‌هايتان سهمي از امكانات‌تان را به نيازمندان منتقل خواهيد كرد.»

رييس مجلس خبرگان رهبري در خطبه اول نماز عيد سعيد قربان در دانشگاه تهران نيز گفت:« روز عيد قربان روز بزرگي است و آرزوي ما اين بود كه همين لحظه در سراسر دنياي دنيا نماز عيد قربان به صورت يكنواخت همراه و همزمان برگزار شود، اما متاسفانه هنوز از اين وحدت و هماهنگي كه سياست اعياد اسلامي است فاصله داريم.»

به گزارش ايسنا، آيت‌الله هاشمي رفسنجاني اظهار كرد:« بايد اظهار تاسف و تقصير كنيم كه نتوانستيم اين كار بزرگ را سامان بدهيم. اميدواريم كساني بيايند و اين موهبت عظيم عيد را كه مظهر شكوه و جلال و عظمت حضور امت اسلامي است را آنطور كه خدا خواسته به منصه‌ي ظهور بگذارند.»

وي افزود:« در عين حال با همين اختلافاتي كه در زمان برگزاري عيد قربان است آثار و عظمت اين عيد دنيا را تحت‌الشعاع خود قرار مي‌دهد و دنيا توجهش به نقاط تجمع مسلمين كاملا جلب شده و فكر مي‌كنم پيام اسلام را از اين اجتماعات مي‌گيرند.»

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد:« اهميت اعياد اسلامي در بعد عبادي و سياسي آن است. سياست را با عبادت توامان عرضه مي‌كند. اسلام براي اداره‌ي كل جهان و بشريت و همه‌ي زمان‌ها تا قيامت آمده است و نمي‌شود كه سياست را به ديگران واگذار كرد و صرفا به عبادت اكتفا كرد. ان‌شاءالله كه به اين مرحله از آگاهي در كل دنياي اسلام برسيم.»

هاشمي رفسنجاني عيد قربان و مراسم حج را از يادگارهاي حضرت ابراهيم خواند و افزود:« گرچه اسلام اين مراسم را تقويت كرده و آن را به‌روز آورده است، اما اصل اين حركت از زمان حضرت ابراهيم است. البته قبل از حضرت ابراهيم هم از زمان حضرت آدم، خانه خدا بوده است و حضرت ابراهيم آن را تجديد بنا كرده است.»

رييس مجلس خبرگان رهبري با اشاره به وجود 100 آيه در قرآن در توصيف حضرت ابراهيم، تصريح كرد: « حضرت ابراهيم شخصيتي است كه قدرت حاكم بر زمان آن روز از طريق منجم‌ها و پيشگويي‌ها از وجودش مطلع شده بودند. ابراهيم در سن 13 سالگي كار بزرگ خود را آغاز كرد. سه نقطه مهم در زندگي وي وجود دارد. يكي مبارزه با پت‌پرستي و برقرار كردن فرهنگ توحيد، در جهان بود.حضرت ابراهيم موفق شد با برنامه‌اي درست در جواني شايد هم نوجواني آن حادثه‌ي عجيب را با شكستن بت‌ها به وجود بياورد كه همه‌ي منطقه را متوجه عمل خود كرد و بعد محكوم به سوختن در آتش شد اما خداوند آتش را بر او گلستان كرد. نقطه‌اي كه اكنون معروف است كه حضرت ابراهيم به آتش افكنده شده در تركيه است. دره‌اي است كه كمي درخت و آب دارد. مي‌گويند از آنجا با منجنيق ايشان را در آتش انداخته بودند. البته اينها تاريخ روشني ندارد اما تا حدودي حفظ شده است.»

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطر نشان كرد:« كار دوم حضرت ابراهيم درگيري با استبداد و نمرود بود كه بسيار سخت بود. اثبات اينكه نمرود يك بنده‌ي ضعيف خداست كار سختي بود اما حضرت ابراهيم قدرت خدا را در مقابل نمرود بزرگ نشان داد و حقيقتا نمرود را شكست داد.»

هاشمي رفسنجاني بنيانگذاري مجدد كعبه، مسجدالاحرام و حج را نقطه‌ي بزرگ ديگري در زندگي ابراهيم خواند و گفت:« اين مراسم باشكوه امروز نقطه‌ي پرگار دايره‌هاي متعدد اجتماعات امت اسلامي است كه همه متوجه به قبله و نقطه‌اي است كه ابراهيم و اسماعيل آنجا را در تاريخ تعبيه كرده‌اند.»

رييس مجلس خبرگان رهبري با اشاره به حركت حضرت ابراهيم به همراه همسر و فرزندش از شام به سرزميني كه هيچ نشانه‌اي از آبادي در آنجا نبود، اظهار كرد:« ابراهيم در چنان شرايطي همسر و فرزندش را در آنجا گذاشت و به محل ماموريت خود براي ترويج توحيد بازگشت كه اين خود تفسير و تحليل خاص خود را مي‌طلبد.»

وي ادامه داد:« كم كم با جوشيدن چشمه‌ي زمزم براي نجات اسماعيل اين منطقه نقطه‌ي مسكوني شد و ابراهيم كه براي آخرين بار با ماموريت ويژه به مكه آمده بود حماسه‌ي عظيمي را خلق كرد كه درس‌هاي ايثار، فداكاري، گذشت و تسليم خدا بودن را براي بشر دارد. ايشان در اين حماسه درس پايدار جاويدان تا قيامت را به ما داده و مكه هم از اينجا عظمت و معنا گرفته است.»

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به خواب حضرت ابراهيم براي قرباني كردن فرزندش، گفت: « اين ماموريت بسيار سختي بود كه خداوند به او داده بود و بيش از ابراهيم هاجر به اين فرزند وابسته بود؛ اما همه‌ي امور به صورت مدبرانه‌اي انجام شد. حضرت ابراهيم فرزندش را به نقطه‌ي موعود برد و آنچه ديده بود را به او گفت اما پاسخ حضرت اسماعيل بسيار معنادارتر است و به پدرش گفت كه شما ماموريتت را انجام بده، من هم ان‌شاءالله تسليم مي‌شوم.»

هاشمي رفسنجاني ادامه داد:« پدر و پسر تسليم امر خدا شدند. اين حالت عجيبي است كه نشاني از تسليم مطلق، عشق به خدا، عرفان بالا و آشنايي به حقيقت جهان، دنيا، آخرت و رسالت دارد. وقتي تا اين نقطه رسيدند فريادي در فضاي مكه پيچيد و به او گفت كه تو ماموريتت را خوب انجام دادي، كافي است. صدايي از جبرئيل با نداي الله اكبر فضا را پر كرد. حالا اين عبارت با همين لفظ يا شكل ديگري بوده اما معنايش همين بوده است. بعد از آن هم اسماعيل اين تكبير را با عبارت لا اله الا الله همراه كرد. پس از آن هم ابراهيم الله اكبر و لله الحمد سر داد. اين سه جمله‌ي جبرئيل، اسماعيل و ابراهيم تابلوي توحيد جهان تا قيامت است.»

رييس مجلس خبرگان رهبري، خاطر نشان كرد:« توحيد ابتدا با آدم، نوح و انبياء گذشته آمده بود اما ابراهيم پايه‌گذار مجدد توحيد شد و آن را كاربردي كرد تا آن را به صورت مراسم حج شاهد باشيم كه همه‌ي پليدي‌ها را از وجود انسان پاك مي‌كند و شيطان را براي هميشه از انسان مايوس مي‌كند. اين كار بزرگ حضرت ابراهيم بود كه ما با كمي تفاوت آن را در دستور ديني و سياسي و عبادات‌مان داريم. امروز ميليون‌ها انسان پروانه‌وار و عاشق‌وار دور خانه‌ي خدا مي‌گردند، سعي صفا و مروه به جا مي‌آورند،‌ به شيطان سنگ مي‌زنند و زمزمه‌ي عرفاني خود را در عرفات بلند مي‌كنند.»

وي گفت: « ما چقدر از اين سفره‌ي عظيم و پر نعمت خداوند استفاده مي‌كنيم؟ به هر حال اسلام زنده و رو به توسعه است و دشمنان اسلام مي‌ترسند و ابهت اسلام دل آنها را مي‌لرزاند. اين كنگره‌ي عظيم الهي با نقشه‌ي خدا بر روي طراحي و اجرا مي‌شود و همانجايي است كه وقتي امام زمان بيايد از همان نقطه‌ي پرگار دايره‌هاي امت اسلامي را به خود دعوت مي‌كند و همان جايي است كه بايد براي هميشه تا قيامت مركز توحيد و اشاعه‌ي نور الهي باشد.»

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پايان گفت:« وقت آن رسيده كه از همين معارف حج، دنيا را به راهي كه خدا آن را مورد توجه قرار مي‌دهد دعوت كنيم. اعلان حج و دعوت مردم به آن بارگاه مقدس و پيشگاه خانه‌ي خدا برنامه‌ي بسيار با ارزشي است كه اميدواريم بتوانيم با آگاهي بيشتر در اين وادي قدم بگذاريم.»

انتهاي پيام
 سه شنبه 19 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن