تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى مؤمن! به تحقيق اين دانش و ادب بهاى جان توست پس در آموختن آن دو بكوش كه هر چه بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820472000




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ماه آبی می شود


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ماه آبی می شود


ماه آبی می شود؟


در آخرین روز از سال 2009، ماه به حالت بدر کامل در آسمان می.درخشد. دسامبر امسال شاهد 2 بار وقوع ماه بدر کامل در آسمان بود و به همین دلیل، این ماه بدر دوم را بلومون نامیده.اند.


امروز درحال گشت و گذار در خبرهای فارسی دانش و فناوری بودم که چشمم به خبری از خبرگزاری مهر افتاد. البته خبر مهمی نبود، اما چون هر 2-3 سال یک.بار اتفاق می.افتد و معمولا هم به اشتباه تفسیر می.شود؛ گفتم توضیحی درمورد آن ارایه دهم. اما نخست، موضوع بحث به نقل از مهر:

ماه در آخرین شب سال میلادی آبی می.شود!

آسمان آخرین شب سال میلادی میزبان پدیده ای به نام "ماه آبی" خواهد بود. پدیده ای که به واسطه نادر بودن و دیده شدن ماه در کامل.ترین شکل ممکن به این نام خوانده می شود.

وقوع پدیده "ماه آبی" در آخرین روز سال 2009 میلادی از نظر بسیاری از افراد خوشایند به حساب می آید. طی این پدیده که به دلیل نادر بودن به این نام خوانده می شود ( نه به دلیل تغییر رنگ ماه ) در روز 31 دسامبر سال 2009 رخ خواهد داد و می توان ماه را در کاملترین شکل ممکن مشاهده کرد.
در قرن بیستم پدیده ماه آبی در حدود 41 بار رخ داده است. این رویداد هر 2.7 سال یک بار رخ داده و ناشی از ناهمخوانی میان تقویم زمینی و چرخه قمری است. این چرخه مدت زمانی است که ماه طی 29 روز و 12 ساعت و 44 دقیقه به دور زمین حرکت می کند.

بر اساس گزارش یونیورس تودی، ماه آبی زمانی که در آخرین ماه سال رخ دهد به نام "ماه کهن" نیز شناخته می شود. پدیده ای که در روز آخر سال 2009 برای برخی از ناظران خوش اقبال در اروپا، آفریقا، آسیا و استرالیا به شکل خسوف جزئی دیده خواهد شد.
آسمان آخرین شب سال میلادی میزبان پدیده ای به نام "ماه آبی" خواهد بود. پدیده ای که به واسطه نادر بودن و دیده شدن ماه در کامل.ترین شکل ممکن به این نام خوانده می شود.
اصل ماجرا چیست؟ می.دانید که دوره هلالی ماه 29.53 روز است، یعنی اندکی بیش از 29 روز و 12 ساعت و 43 دقیقه طول می.کشد که ماه دوباره به همان وضعیت دیده شود، مثلا از حالت بدر به بدر دیگر برسد. این درحالی است که تقویم شمسی که استفاده از آن بخصوص در دنیای مدرن رواج یافته است، برپایه ماه.های 30 یا 31 روزه تدوین شده است. این اختلاف، سبب می.شود که بعضی وقت.ها، یک ماه شمسی شاهد دو ماه بدر کامل باشد. چنین اتفاقی را BlueMoonمی.نامند.

بلومون امسال براساس تقویم میلادی است، بدین.شکل که ماه بدر قبلی در شامگاه 1 دسامبر اتفاق افتاد و ماه بدر بعدی در بامداد 31 دسامبر روی می.دهد. بدیهی است که در بلومون، رنگ ماه تغییری نمی.کند و تنها تفاوت دو ماه بدر، در اندازه و روشنایی آنها است که آن.هم به دلیل تغییر بسیار ناچیز فاصله این دو ماه از زمین است! البته از آنجا که تقویم میلادی با تقویم هجری شمسی متفاوت است، بلومون امسال تقویم میلادی با تقویم شمسی سازگار نیست.
اگر خیلی تمایل دارید ماه آبی واقعی ببینید، روزهای اول یا آخر ماه قمری سعی کنید هلال باریک ماه را ببینید. اگر دقت کنید، می.بینید که بقیه قرص ماه که علی.الاصول باید تاریک باشد، به سادگی قابل تشخیص است و اگر بیشتر دقت کنید، می.بینید که با نور آبی ملایمی روشن شده است. این پدیده که زمین.تاب نامیده می.شود، وقتی اتفاق می.افتد که نور خورشید از سطح دریاهای زمین بازتاب می.شود و به ماه می.تابد. در شب.های اول یا آخر ماه قمری که هلال ماه بسیار نازک است، روشنایی ماه آن.قدر نیست که این زمین.تاب کم.نور را محو کند و می.توان منظره.ای بسیار زیبا را در آسمان دید.
در حالت کلی، رنگ ماه در آسمان، سفید با اندکی زمینه خاکستری است؛ مثل تصویر بالا که ماه بدر را برفراز لایه های جو زمین به تصویر کشیده است؛ و هر تغییر رنگی که در ماه دیده شود، ناشی از تاثیرات جوی مانند وجود ابر، گرد و غبار یا آلاینده.های دیگر است.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن