تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وجود یک عالم برای ابلیس سخت تر از هزار عابد است زیرا عابد در فکر خود است و عالم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820472114




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي لنگرود خبر داد برگزاري كارگاه آموزشي‌‌ ـ پژوهشي آيين‌هاي باستاني گيلان


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي لنگرود خبر داد برگزاري كارگاه آموزشي‌‌ ـ پژوهشي آيين‌هاي باستاني گيلان
خبرگزاري فارس: رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي لنگرود گفت: نخستين كارگاه آموزشي و پژوهشي آيين‌هاي باستاني گيلان با عنوان جشن «تيرما سيزه» در لنگرود برگزار مي‌شود.


محمدتقي جاده‌كناري امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در لنگرود افزود: اين مراسم فردا يكشنبه در سالن شهيد بهشتي اداره ارشاد لنگرود با حضور جمعي از مسئولان محلي و پژوهشگران گيلاني برگزار مي‌شود.
وي با اشاره به تاريخچه برگزاري جشن باستاني تيرما سيزه اظهار داشت: جشن يك هزار ساله تيرما سيزه بعد از ورود دين مبين اسلام همسويي قابل توجهي پيدا كرده است.
جاده‌كناري ادامه داد: امير پازواري از عارفان نامي قرن هشتم طبرستان (مازندران كنوني) با ارادتي كه به حضرت علي (ع) و خاندان عصمت و طهارت داشته است، بناي ماندگاري ارتباط و تعامل بين شيعه را برپايي جشن تيرما سيزه گذاشت.
وي تصريح كرد: اغلب اشعار مورد استفاده در مازندران و مرز اشكورات رودسر نام مقدس ائمه اطهار (ع) به‌ويژه حضرت علي (ع) لحاظ شده است بنابراين هدف از برگزاري جشن تيرما سيزه تعامل و ارج نهادن به آيين‌ها و بازسازي جشن‌هاي كهن و گذشته در گيلان است.
يكي از پژوهشگران فرهنگي گيلان نيز در گفتگو با خبرنگار فارس در خصوص جشن مذكور گفت: جشن تيرما سيزه، جشن تيرگان ديلمي است و از آنجا كه تير ماه در تقويم ديلمي از نيمه دم آبان ماه جلالي آغاز مي‌شود، سيزدهم تير مصادف با 26 آبان خواهد بود و تيرگان روز بزرگداشت حماسه آرش كمانگير است.
افشين پرتو با اشاره به چگونگي برپايي تيرما سيزه افزود: در روز برگزاري اين مراسم در برنامه صرف شام فقط حبوبات مصرف مي‌شود و ضمن برپايي جشن، براي آگاهي از آينده فال مي‌گيرند.
وي اضافه كرد: فال گرفتن در مراسم اينگونه است كه ظرفي از آب بسيار پاك به ميان مجلس آورده مي‌شود و هر كس كه نيتي دارد قطعه فلزي مانند حلقه انگشتر يا سكه به درون آن مي‌اندازد و يك دختر نا‌بالغ دست در آب كرده و قطعه را بيرون مي‌آورد و به دنبال آن خوانندگان حاضر در مجلس چند بيت از اشعار امير پازواري مي‌خوانند كه جواب نيت فرد فال گيرنده است.
به گفته پرتو اين جشن در مناطق كوهستاني گيلان مانند ديلمان و اشكورات برگزار مي‌شود و تاريخچه آن به قبل از اسلام مي‌رسد.
انتهاي پيام/ر20
 شنبه 25 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن