تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند ، پشمیان نگردد : 1 - اجتناب از عجله ، 2 - مشورت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820604712




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انواع سنسور ها


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: حسگر یک وسیله الکتریکی است که تغییرات فیزیکی یا شیمیایی را اندازه..گیری می.کند و آنرا به سیگنال الکتریکی تبدیل می.نماید.
حسگرها در واقع ابزار ارتباط ربات با دنیای خارج و کسب اطلاعات محیطی و نیز داخلی میباشند. انتخاب درست حسگرها تأثیر بسیار زیادی در میزان کارایی ربات دارد. بسته به نوع اطلاعاتی که ربات نیاز دارد از حسگرهای مختلفی میتوان استفاده نمود:
فاصله رنگ نور صدا حرکت و لرزش دما دود و...




اما چرا از حسگرها استفاده میکنیم؟ همانطور که در ابتدای این گفتار اشاره شدحسگرها اطلاعات مورد نیاز ربات را در اختیار آن قرار میدهند و کمیتهای فیزیکی یا شیمیایی موردنظر را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکنند.مزایای سیگنالهای الکتریکی را میتوان بصورت زیر دسته بندی کرد:

– پردازش راحتتر و ارزانتر – انتقال آسان – دقت بالا – سرعت بالا – و... حسگرهای مورد استفاده در رباتیک:
در یک دسته بندی کلی حسگرهای مورد استفاده در رباتها را میتوان در یک دسته خلاصه کرد:
– حسگرهای تماسی (Contact)
مهمترین کاربردهای این حسگرها به این شرح میباشد:
– آشکارسازی تماس دو جسم – اندازه.گیری نیروها و گشتاورهایی که حین حرکت ربات بین اجزای مختلف آن ایجاد می.شود .


در شکل یک میکرو سوئیچ یا حسگر تماسی نشان داده شده است. در صورت برخورد تیغه فلزی به مانع و فشرده شدن کلید زیر تیغه همانند قطع و وصل شدن یک کلید ولتاژ خروجی سوئیچ تغییر می کند.

– حسگرهای هم جواری (Proximity)
آشکارسازی اشیا نزدیک به روبات مهمترین کاربرد این حسگرها میباشد. انواع مختلفی از حسگرهای همجواری در بازار موجود است از جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

– القایی – اثرهال – خازنی – اولتراسونیک – نوری


– حسگرهای دوربرد ( Far away)
کاربرد اصلی این حسگرها به شرح زیر میباشد:
– فاصله سنج (لیزو و اولتراسونیک) – بینایی (دوربینCCD)


در شکل یک زوج گیرنده و فرستنده اولتراسونیک (ماورا صوت) نشان داده شده است. اساس کار این حسگرها بر مبنای پدیده داپلر میباشد.
حسگر نوری (گیرنده-فرستنده)
یکی از پرکاربردترین حسگرهای مورد استفاده در ساخت رباتها حسگرهای نوری هستند. حسگر نوری گیرنده- فرستنده از یک دیود نورانی (فرستنده) و یک ترانزیستور نوری (گیرنده) تشکیل شده است.
خروجی این حسگر در صورتیکه مقابل سطح سفید قرار بگیرد 5 ولت و در صورتی که در مقابل یک سطح تیره قرار گیرد صفر ولت می باشد. البته این وضعیت می تواند در مدلهای مختلف حسگر برعکس باشد. در هر حال این حسگر در مواجهه با دو سطح نوری مختلف ولتاژ متفاوتی تولید می کند.



در زیر یک نمونه مدار راهانداز زوج حسگر نوری گیرنده فرستنده نشان داده شده است. مقادیر مقاوتهای نشان داده شده در مدلهای متفاوت متغییر است و با مطالعه دیتا شیت آنها میتوان مقدار بهینه مقاومت را بدست آورد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 284]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن