تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حقّ فرزند بر پدر ، آن است كه نام خوب بر او بگذارد و او را خوب تربيت كند و قرآن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819647579




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نشست قرآن‌پژوهي با موضوع «قرآن و سياست» در حوزه علميه برگزار شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نشست قرآن‌پژوهي با موضوع «قرآن و سياست» در حوزه علميه برگزار شد
گروه خبرنگاران افتخاري / ميترا توسلي: نشست سلسله مباحث قرآن‌پژوهي با موضوع «قرآن و سياست» روز گذشته 16 شهريورماه در سالن اجتماعات انجمن‌هاي علمي حوزه برگزار ‌شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) به نقل از مركز خبر حوزه، حجت‌الاسلام «مهاجرنيا» مدير انجمن مطالعات سياسي حوزه علميه قم در نشست سلسله مباحث قرآن پژوهي با موضوع «قرآن و سياست» كه در سالن اجتماعات انجمن‌هاي علمي حوزه برگزار ‌شد، اظهار كرد: برخي اعتقاد دارند آياتي كه در مكه نازل شده با مسائل حكومتي كاري نداشته بلكه مسايل اعتقادي را بيان كرده و قرآن در مدينه، سياسي شده اما اين نظريه پايه و اساس ندارد.

وي تصريح كرد: قرآن يك حكومت تمام عيار را براي مسلمانان ترسيم كرده است.

حجت‌الاسلام مهاجرنيا گفت: معجزه جاويد پيامبر در صدر اسلام آئين زندگي سياسي و اجتماعي بود، ولي امروز در زندگي مسلمانان مهجور واقع شده است.

وي افزود: قرآن كريم درمكه و مدينه دين سياسي بوده و به دنبال تشكيل حكومت و به دست گرفتن حاكميت بوده است.

حجت‌الاسلام مهاجرنيا اظهار كرد: با تأمل در آياتي كه در مدينه نازل شده يك حكومت تمام عيار را براي ما ترسيم مي‌كند و آياتي كه در مكه نازل شده تجربه سياسي انبياء گذشته را براي عبرت و الگوگيري منتقل كرده است.

وي افزود: قرآن به سياست، حكومت، قدرت و روابط انساني يك نگاه نظام وار دارد و همه چيز را با هم مي‌بيند و حكومت را براي انساني كه‌ در تلقي قرآن تفسير مي‌شود مي‌خواهد.

مدير انجمن مطالعات سياسي حوزه گفت: قرآن كريم از حكومت انبياء و پيامبر اسلام به صورت صريح سخن گفته و مرز خودي، غيرخودي، و جامعه مومنان از كافران، شيوه برخورد با مخالفين و متخلفين را بيان كرده و حتي در بعد روابط خارجي دستور داده است.

وي افزود: مسئله ولايت با همه ابعاد و زوايايش در قرآن مطرح شده است كه اين مباحث نياز به پژوهشگراني دارد كه آن را از قرآن به دست بياورند.

در ادامه اين نشست، حجت‌الاسلام «بهروز لك» عضو هيئت علمي دانشگاه باقرالعلوم (ع) با ارائه ديدگاه‌هاي پژوهشگران قرآني در بحث قرآن و سياست گفت: پژوهشگران و مفسران قرآني، اخيراً رويكرد جديد گرايش سياسي در تفسير قرآن را به طور جدي مطرح كرده و پي گيري مي‌‌كنند

وي با اشاره به اينكه سياست به عنوان يك كنش اجتماعي چگونه مطرح شده است افزود: قرآن در باب سياست به صورت جدي وارد شده كه بيش از تقابل‌هاي حق و باطل، قانون‌مندي‌ها، سنت‌هاي اجتماعي و سياسي و سرانجام حكومت‌ها در روي زمين سخن گفته است.

حجت‌الاسلام بهروز لك گفت: قرآن رويكرد مردم‌سالارانه به شكلي كه در دنياي كنوني غرب وجود دارد را نمي‌پذيرد بلكه در قرآن دعوت به حق محوري شده است.

اين استاد حوزه آياتي كه در قرآن كريم درباره مهدويت آمده را مصاديقي از الگوي آرماني اسلام بيان كرد و گفت: از ديدگاه قرآن مهم‌ترين كار كه در حكومت آرماني ارايه خواهد شد، اقامه ياد خدا، دعوت به توحيد و سنت‌هاي الهي و زمينه‌سازي حكومت صالحين است.
 يکشنبه 17 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن