تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819903017




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نکات مهم برای سلامتی دهان و دندان : تغذیه و سلامتی


واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: نان سفید، عامل پوسیدگی دندان!!

همه ما شنیده ایم که مواد قندی و شکلات باعث پوسیدگی دندان می شود هرچند که این نکته صحیح است اما نان سفید چطور؟
باید بدانیم کلیه موادی که دارای کربوهیدرات هستند قابلیت ایجاد پوسیدگی دندانی را دارد از جمله این مواد چیپس و نان سفید می باشند .

این مواد در صورتی که به خوبی از حفره دهان پاک نگردند میتواند تخمیر شده و باعث بروز پوسیدگی دندانی حتی به میزانی بیشتر از قندهای ساده شوند در خصوص مواد غذایی پوسیدگی زا ۲ نکته حایز اهمیت است اول آنکه هرچه مواد چسبندگی بیشتری به ساختار دندان داشته باشد باعث بروز پوسیدگی بیشتری می شود

دوم آنکه هرچه تکرر دفعات مصرف مواد قندی و کربوهیدرات بیشتر باشد خطر ایجاد پوسیدگی نیز بیشتر است لذا باید تعداد دفعات مصرف این گونه مواد محدود گردد در واقع در خصوص پوسیدگی دندانی تعداد دفعات مصرف مواد پوسیدگی زا بسیار مهم تر از حجم مواد مصرفی است.
منبع:سیمرغ



غذاهایی که از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کنند



دندانپزشکان اغلب به بیماران خود توصیه می‌کنند که از خوردن مواد غذایی شیرین تا حد امکان پرهیز کنند تا میزان پوسیدگی دندان‌های آن‌ها کاهش پیدا کند ،اما گروهی از متخصصان آمریکایی معتقدند مواد غذایی وجود دارند که برای سلامت دندان‌ها مفید هستند.

دکتر لوئیس آمندولا ـ رییس بخش دندانپزشکی و ستون دنتال ـ در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد: باکتری‌های که موجب پوسیدگی دندانها می‌شوند از نوع باکتری‌های استرپتوکک هستند که از قند ساکارز تغذیه می‌کنند، ساکارز قند معمولی است که ما اغلب می‌خوریم. این باکتری‌ها در حین تکثیر شدن از خود اسیدهای تولید و آزاد می‌کنند که این اسیدها موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند.


به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، کارشناسان مرکز خدمات دندانپزشکی وستون دنتال در کالیفرنیا در این مقاله چندین ماده غذایی را معرفی ‌کرده‌اند که از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کنند و در نتیجه لبخندی زیبا و سلامت را به شما هدیه می‌دهند. یکی از این مواد آدامس‌های بدون قند هستند، اگر چه بیشتر آدامس‌های حاوی مواد قندی چسبنده هستند، اما انواع بدون قند آن‌ها حاوی یک شیرین کننده طبیعی به نام «زایلیتول » هستند که می‌توانند سلامت دندان ها را بهبود بخشند.
همچنین نوشیدن چای سبز یا سیاه که مواد طبیعی فلوراید را وارد دهان می‌کنند،‌ برای این منظور مفید هستند. برای مثال محققان دانشگاه ایلینویز در شیکاگو دریافته‌اند ترکیبات شیمیایی موجود در چای سیاه مانع از رشد نوعی آنزیم در دهان می‌شوند که نقش این آنزیم کمک به چسبیدن پلاک‌ها به مینای دندان است. نوشیدن آب لوله کشی حاوی فلوراید نیز برای این منظور کاربرد دارد.
همچنین خوردن پنیر به عنوان دسر بعد از غذا از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کرده و به ترمیم سطح دندان‌ها نیز کمک می‌کند، چون پنیر میزان تخریب مواد معدنی در مینای دندان را کاهش می‌دهد و اسیدهای تشکیل دهنده پلاک‌ها را خنثی می‌کند و در عین حال بزاق دهان را افزایش می‌دهد که برای پاکسازی قند داخل فضای دهان مفید است.
به علاوه میوه‌ها و سبزیجات تازه مثل هویج، سیب و خیار نیز به تمیز شدن دندان‌ها و تقویت تولید بزاق و حفاظت از لثه‌ها و تمیز کردن آن‌ها کمک می‌کنند.
منبع : isna.ir

15 نکته برای برطرف کردن بوی بد دهان


از کجا میتوانید بفهمید که دهانتان بوی بدی دارد؟…یا یکی از دوستان شجاعتان به شما واقعیت را میگوید، یا اینکه خودتان میتوانید در مورد خوش بو بودن یا بدبو بودن دهانتان از طریق انجام روش زیر قضاوت کنید:
ابتدا انگشت تمیز خود را داخل دهانتان کرده و به آب دهان انتهای زبانتان بزنید. سپس آنرا روی پشت دستتان بمالید بعد از یک دقیقه که خشک شد آنرا بو کنید آیا آنقدر خوشبو هست که دلتان بخواهد آنرا ببوسید؟ اگر نه پس میتوانید با به کار بردن ۱۵ نکته زیر از شر بوی بد دهانتان خلاص شوید.
۱-باکتریها یکی از مقصران بوی بد دهان شما هستند. آنها در میان دندانهایتان و روی زبانتان در حال رشد بوده و در اثر تکثیرشان تولید توکسین بدبویی میکنند.
۲-در قسمتی از لوزه های شما حفراتی وجود دارد که معمولا داخلشان مقداری از مواد غذایی که میخورید باقی میماند مخصوصا اگر لوزه شما پهن و بزرگ باشد. در اثر ماندن این مواد بوی شبیه پنیر ایجاد میشود.
۳-غذاهایی با بوی تند و زننده مثل  پیاز، سیر و ماهی حتی چند ساعت بعد از مسواک زدن میتوانند عامل بوی بد دهان باشند.
۴-عادات بد مثل سیگار کشیدن زیاد یا جویدن تنباکو هم دهان را بدبو میکند.
۵-مشکلات گوارشی مانند برگشتن اسید معده یا رژیم غذایی کم کربو هیدرات هم میتواند عامل بوی بد دهان باشد.
۶-دندان و زبانتان را روزی ۲ بار مسواک بزنید. وقتی دندانها را با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک میکنید رو و پشت زبانتان را هم مسواک بزنید با این کار باکتریهای بدبو را از بین میبرید.
۷-روزی یک بار از نخ دندان استفاده کنید. پلاک دندانی متشکل از باکتریها است، که با نخ دندان میتوان آنها را حذف کرد.
۸-میتوانید با غرغره کردن آب اکسیژنه بوی بد دهان را کمتر کنید، همچنین استفاده از دهان شویه های آنتی باکتریال در از بین بردن پلاک دندانی هم موثر است.
۹-با استفاده از دهان شویه حاوی فلوراید نفستان را خوشبو کنید.
۱۰-مقدار کافی آب بنوشید، کمبود آب بدن باعث خشکی دهان و تنفس بدبو میشود.
۱۱-استفاده از داروهای آنتی اسید در کسانی که مشکل رفلاکس اسید معده به دهان را دارند میتواند کمک کننده باشد.
۱۲-عفونت سینوس ها یکی دیگر از عوامل بدبو شدن دهان است. پس با مراجعه به پزشک از مشکل سینوس ها آگاه شوید.
۱۳-ماست بخورید تا نفستان خوشبو شود، ماست باعث افزایش و ذخیره شدن باکتریهای  خوبی در دستگاه گوارش میشود که در حفظ سلامت دهان موثر است.
۱۴-آدامس های حاوی زایلیتول بجوید. بطور کلی جویدن آدامس آب دهانتان را زیاد کرده که اگر علت بوی بد دهان خشکی آن باشد در بر طرف کردن آن موثر است.
۱۵-به دندان پزشک مراجعه کنید. حداقل هر ۶ ماه یک بار با مراجعه به دندانپزشکی از سلامت دهان و لثه های خود اطمینان حاصل کنید.
در صورتی که نکات بالا مشکلتان را بر طرف نکرد حتما به پزشک مراجعه کنید. بوی بد دهان میتواند ناشی از عوامل عفونی بیماری های مزمن، برونشیت، دیابت و یا مشکلات کلیوی و کبدی باشد.



این میوه دندانها را سفید و اشتها را کاهش می‌دهد

توت فرنگی میوه‌ای سرشار از ویتامینها و املاح معدنی و با کالری پایین است.
 این میوه منبع غنی از آنتی اکسیدان‌هاست که برای مقابله با بیماریهای قلبی – عروقی، سرطان و نیز به تاخیر انداختن روند پیری بسیار مفید است. در واقع مطالعات انجام شده تایید می‌کند که سطح بالای آنتی اکسیدانی در توت فرنگی در خنثی کردن تاثیرات منفی مولکولهای رادیکال آزاد در سیستم ایمنی بدن شما بسیار موثر است. آنتی اکسیدان‌ها همچنین به جهت تقویت سیستم ایمنی بدن و نیز مقابله با بیماریهایی چون سرماخوردگی و آنفلوآنزا شناخته شده هستند.
به گزارش شبکه خبری تورنتونیوز، میوه توت فرنگی سرشار از ماده معدنی پتاسیم است که این ماده به تنظیم و الکترولیت‌ها در بدن انسان و کاهش خطر بروز حمله قلبی و سکته مغزی کمک می‌کند.
توت فرنگی همچنین حاوی فولیت است که یک ماده اصلی در ساخت گلبولهای قرمز خونی است. این میوه بعلاوه سرشار از ویتامین ث می‌باشد که مقدار آن در توت فرنگی بیشتر از هر نوع میوه مرکبات دیگر است.
ویتامین ث برای مقابله با انواع مختلف سرطان‌ها و همچنین کمک به کاهش کلسترول بد خون مفید است. توت فرنگی همچنین بسته‌ای فوق العاده حاوی ویتامین‌های ب۲، ب۶، ب۵، ویتامین کا، مس و منگنز است. این میوه در عین حال منبعی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ و فیبر نوری محسوب می‌شود. توت فرنگی دندان‌ها را سفید می‌کند و اسید مفید موجود در این میوه به از بین بردن جرم روی دندان‌ها کمک می‌نماید.
همچنین برای پاک سازی لثه‌ها و تقویت و ترمیم آنها مفید است. برای بهره مند شدن از خواص این میوه در پاکسازی دندان‌ها، آب آن را مدتی در دهان نگه دارید و سپس با آب گرم قرقره کنید. هرچند توت فرنگی را می‌توان با هر غذای دیگری استفاده کرد اما مصرف خام آن بیشتر توصیه می‌شود. این میوه در تحریک متابولیسم و کاهش اشتها بسیار مفید است و می‌تواند به عملکرد مناسب هورمون‌های کاهش دهنده وزن کمک کند.


منبع : isna.ir

آیا جرمگیری دندان‌ها را خراب می‌کند؟
معمولاً عادت داریم، هر تغییر رنگی که روی دندانهایمان مشاهده می کنیم آن را جرم نامیده و این تصور را داریم که با جرم گیری بایستی این لکه ها رفع گردد. در حالی که اصلاً اینگونه نیست. 
برای شروع بحث لازم است که انواع لکه های رنگی که در روی دندان ممکن است مشاهده کنیم را نام ببریم:
۱- یکسری از تغییر رنگ‌ها بر روی دندان در واقع پوسیدگی هایی هستند که معمولاً به صورت سیاه رنگ مشاهده می شود و در حالت‌های پیشرفته به صورت حفره در می آیند و در نهایت به پیشرفت پوسیدگی دندان درد شروع می شود. یک راه تشخیص قطعی این تغییر رنگ‌ها این است که در پوسیدگی های پیشرفته در دندان حفره ایجاد می شود. برخلاف جرم که معمولاً بر روی دندان می نشیند و حجم اضافی را اشغال می کند.
 

۲- یکسری از تغییر رنگها در ساختمان خود دندان وجود دارند و معمولاً این تغییر رنگها دائمی بوده و با جرم گیری از بین نمی رود. در ضمن با تراش آن معمولاً در زیر هم همین لکه ها را دارد و این تغییر رنگها یا ناشی از مصرف دارو در زمان رشد جوانه دندان، یا ناشی از نقص تکاملی دندان ها و کمبود املاح مختلف در زمان تشکیل دندان و یا ناشی از افزایش فلوراید آب مصرفی و … می باشد.
 

۳- نوع سوم تغییر رنگها ناشی از موادی است که به طور معمول مصرف می کنیم و رسوباتی که بر روی دندان تشکیل می شود. این رسوبات یا به صورت رنگدانه هستند و یا به صورت جرم که بحث اصلی ما را تشکیل می دهد. این جرم ها بخوبی با جرم گیری از بین می روند. و همین جرم ها هستند که لثه را تخریب کرده و در نهایت باعث لق شدن دندانها می شود بدون اینکه خود دندان مشکلی داشته باشد.
 

 جرم چیست و چگونه تشکیل می شود؟
بزاق ما به طور معمول دارای املاح زیادی است که قدرت رسوب کردن را دارند. این املاح معمولاً در جاهایی که با غذا و مسواک کمتر در تماس است رسوب می کنند.
 
رسوب این املاح همراه است با ایجاد بستر مناسب برای جایگزینی میکروبهایی که به طور طبیعی در دهان وجود دارد و رشد و تکثیر آن … اضافه شدن پروتئین های موجود در غذا و بزاق و همچنین لاشه سلولهای مرده بافت های مختلف دهان در مجموع باعث افزایش حجم این رسوبات شده وبه مرور جرم تشکیل می شود و در دهان قابل مشاهده می شود. چیزی که مهم است این است که ما معمولاً مقدار کمی از جرم تشکیل شده را می توانیم مشاهده کنیم و قسمت عمده این جرم با تخریب لثه در زیر لثه تخریب شده جایگزین شده و از دید مستقیم ما پنهان می ماند و مسئله مهمتر اینکه این جرم های تشکیل شده پر از میکروبهای مختلف است و با مسکواک زدن هم تمیز نمی شود و این میکروبها بین ۲۰ الی ۴۰ درصد جرم تشکیل شده را تشکیل می دهد و افت چسبنده لثه را که محکم به دندان چسبیده را بمرور تخریب کرده و بافت نگهدارنده حیاتی لثه را تخریب کرده و باعث سست شدن پایه های دندان می شود. پس نتیجه می گیریم که با جرم گیری و تمیز کردن این جرم های تشکیل شده بر روی دندان از روند تخریب لثه جلوگیری کنیم.

چرا مردم فکر می کنند که جرم گیری دندان را خراب می کند؟
چنانکه در قسمت اول این بحث ذکر شد جرم های تشکیل شده بر روی دندان به مرور باعث آزردگی لثه شده و خود جایگزین می شود.
 
این امر چون به مرور اتفاق می افتد و بیمار متوجه عقب نشینی لثه نمی شود و لثه ای که عقب نشینی کرده با جرم گیری جایگزین می شود و فضای خالی که بین دندانها در اثر عقب نشینی لثه هم که ایجاد می شود از دید بیمار پنهان می ماند.
موقعی که بیمار برای جرم گیری مراجعه می کند وقتی این جرم ها را تمیز می کنیم لثه تحلیل رفته در معرض دید بیمار قرار می گیرد و چنین احساسی بدست می دهد که جرم گیری باعث از بین رفتن لثه شده است؟ و بقول خودشان هم لثه پایین رفته و هم لای دندانها باز شده. در صورتی که تمام این اتفاقات قبلاً صورت گرفته بوده و لی از دید بیمار پنهان بود.

دو مسئله هم چنین افکاری را تشدید می کند: اول اینکه موقع جرم گیری در هر صورت خونریزی اتفاق می افتد و این امری طبیعی است ولی بیمار این امر را دلیل صدمه دیدن لثه هایش می داند و فکر می کند همین خونریزی ها به علت کنده شدن لثه ها از روی دندان است.
 

دومین مسئله این است که موقعی که جرم به ضخامت کافی روی دندان می نشیند مانع رسیدن سرما و گرما به دندان می شود و به طور طبیعی که دندانهای ما در معرض سرما و گرمای متعادلی در محیط دهان واقع است با وجود این جرمها و عدم رسیدن سرما و گرما به دندان، دندان به مرور حساسیت خود را از دست داده و موقعی که با جرمگیری این جرمها را پاک می کنیم ناگهان دندان در معرض سرما و گرما قرار می گیرد و بیمار تفسیر غلط خود را تکمیل می کند که چون دندانم تراشیده شده به آب سرد و گرم هم حساس شده، جرم گیری کردم لثه هایم پایین رفت. بین دندانهایم فاصله افتاد، دندانم تیر می کشد و … مجموع این افکار بیمار را به این نتیجه می رساند که جرم گیری دندان را خراب می کند.
 

 چند نکته در مورد جرم گیری:
۱- حتماً سالی یک بار جرم گیری را در برنامه بهداشتی خود قرار دهید.
 

۲- مطمئن باشید که با دقت در صحیح مسواک زدن ، تشکیل جرم به حداقل خواهد رسید.
 

۳- اگر موقع مسواک زدن دیدید که از ناحیه ای از لثه هایتان خون می آید، بدانید که آن ناحیه دچار مشکل است و به دندانپزشک خود مراجعه کنید. ناحیه ای که خون می آید بیشتر مسواک بزنید و از خونریزی آن نترسید. مطمئن باشید با خوب مسواک زدن و بیشتر مسواک زدن آن ناحیه خونریزی خیلی کاهش پیدا خواهد کرد .
۴- در صورتی که جرم زیادی داشتید و بعد از جرم گیری دندانهایتان به سرما و گرما حساس شده زیاد نگران نباشید به مرور رفع خواهد شد.
 

۵- بعد از جرم گیری حتماً از دهانشویه مناسب استفاده نمایید تا در بهبود زخمهای به جا مانده از جرم موثر افتد. استفاده مداوم از دهانشویه ها زیاد توصیه نمی شود و یک هفته بعد از جرم گیری می توانید استفاده از دهانشویه را قطع نمایید.
 

۶- هیچ آنتی بیوتیکی قبل و بعد از جرمگیری نیاز نیست. در موارد خاص حتماً دندانپزشکتان تجویز خواهد کرد.
 


منبع : isna.ir







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[مشاهده در: www.ashpazonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 543]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن