تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):ابتداى هر كتابى كه از آسمان نازل شده، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم است. هر گاه بس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819816612




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تو مو می بینی و من پیچش مو


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: تو مو می بینی و من پیچش مو


۱۶ نکته ای که درباره مو نمی دانستید


۱) در حیوانات موهای مختلف کارایی متفاوتی دارند مثلا سبیل برخی حیوانات بسیار بلند هستند و نقش اندام حسی دارند، البته در انسان چنین موهایی وجود ندارد اما گاهی اوقات فولیکول های بزرگی در پوست افراد دیده می شود که به آنها فولیکول های «تایلوتریک» گفته می شود و به نظر می رسد عملکرد حسی دارند. این نوع موها بیشتر در پوست شکم دیده می شود.

۲) فولیکول های مختلف می توانند موهای متفاوتی تولید کنند و حتی موهایی که از یک فولیکول به وجود می آید ممکن است به مرور زمان تحت تاثیر عوامل هورمونی شکل های مختلفی پیدا کنند.

۳) موی انسان از نظر ضخامت به سه نوع کلی تقسیم می شود: لانوگو که موهای نرم و بدون رنگی هستند که در دوران جنینی وجود دارند، موهای کرکی یا ولوس که بیشتر سطح بدن را پس از تولد می پوشانند و موهای ترمینال که ضخیم و پر رنگ بوده و در سر و ریش و ابرو، زیر بغل و از این قبیل وجود دارد.

۴) تعداد فولیکول های مو در یک فرد، بالغ بر پنج میلیون است که در سر تا سر بدن منتشر است و قابل توجه اینکه این تعداد فولیکول مو در زن و مرد و تمامی نژادها یکسان است و تعداد فولیکول های مو در واحد سطح در انسان بیشتر از سایر پستانداران است و علت آنکه کم مو تر به نظر می رسد آن است که اغلب موها زیاد بلند و ضخیم نمی شوند.

۵) در تمامی پستانداران از جمله انسان فولیکول های مو دارای دوره های تناوبی از فعالیت و استراحت هستند. مرحله ای که موها رشد می کنند، مرحله آناژن نامیده می شود و مرحله ای که موها استراحت می کنند، تلوژن نام دارد. در بین این دو مرحله، یک مرحله کوتاه انتقالی به نام کاتاژن وجود دارد. مرحله آناژن در موهای سر چندین برابر موهای نواحی دیگر بدن است. این زمان در افراد مختلف نیز متفاوت است و به همین علت بعضی افراد می توانند موهای بسیار بلندی داشته باشند، در حالیکه موی بعضی دیگر از حد مشخصی بلندتر نمی شود. مرحله کاتاژن در سر کمتر از دو هفته طول می کشد و فاز استراحت یا تلوژن نیز حدود ۳ ماه طول می کشد پس از آن مرحله جدید آناژن شروع می شود و موی جدیدی جای موی قبلی را می گیرد.

تعداد فولیکول های مو در سر حدود صد هزار عدد است. از این تعداد حدود یک درصد در فاز کاتاژن هستند، ۸۰ تا ۹۰ درصد در فاز آناژن و حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد در فاز تلوژن یا استراحت هستند. اگر طول مدت آناژن را ۱۰۰۰ روز فرض کنیم در هر روز حدود ۱۰۰ عدد تار مو می ریزند و موی دیگری جای آنها در می آید. بنابراین ریزش مو پس از بلوغ اگر کمتر از یکصد تار در روز باشد

می توان آن را طبیعی محسوب کرد و جای نگرانی نیست.

۶) شکل موها و میزان رشدشان نیز بسته به ژنتیک افراد فرق می کند، به همین جهت در نژادهای مختلف تفاوت هایی مشاهده می شود. این مساله بیشتر از همه در موهای سر دیده می شود. در نژاد مغولی مثل ژاپنی ها موی سر زبر و سیخ مانند است، در سیاه پوستان موهای سر فرفری است و در نژاد قفقازی نظیر ما ایرانی ها موها انواع مختلفی شامل صاف و فر دارند.

۷) جالب توجه اینکه موی سر در خانم ها معمولا ضخیم تر از آقایان است همچنین محل رویش مو در خانم ها جلوتر از آقایان است.

۸) میزان رشد موها در زن و مرد نیز با هم متفاوت است که البته به محل آن بستگی دارد.

۹) قبل از بلوغ، سرعت رشد موی سر در پسرها بیشتر از دخترهاست اما پس از بلوغ سرعت رشد موی سر در خانم ها بیشتر از آقایان می شود.

۱۰) صرف نظر از جنسیت افراد، بیشترین سرعت رشد موهای بدن بین ۵۰ تا ۷۰ سالگی است.

۱۱) از جمله عواملی که بر سرعت رشد موها تاثیر می گذارند، هورمون ها هستند به طور مثال هورمون استروژن باعث کاهش و هورمون تیروئید باعث افزایش آن می شود.

۱۲) بر خلاف باور عمومی، تراشیدن مو باعث افزایش سرعت رشد آن نمی شود.

۱۳) در انسان رنگدانه اصلی در پوست و مو «ملانین» است. این رنگدانه توسط سلول های رنگدانه ساز به نام ملانوسیت تولید می شود. این سلول ها در پیاز مو قرار دارند.

۱۴) علت اصلی تنوع رنگ در موی انسان ها به ساختمان «ملانین» تولید شده بستگی دارد. دو نوع ملانین وجود دارد:

که یکی مس,ول تولید رنگ سیاه و قهوه ای (یوملانین) ودیگری مسئول تولید رنگی ما بین زرد و قرمز (فئوملانین) است.

اگر در مویی رنگدانه ملانین وجود نداشته باشد، آن مو سفید به نظر می رسد. رنگ موها در نواحی مختلف بدن یکسان نیست. معمولا «مژه ها» در بین موهای بدن تیره تر از بقیه هستند.

۱۵) عامل اصلی در تعیین رنگ موهای یک فرد ژنتیک است اما عوامل دیگری نیز می توانند بر رنگ موها تاثیر بگذارند مثلا برخی از هورمون ها مثل «هورمون محرک ملانوسیت» و یا هورمون های استروژن و پروژسترون می توانند موها را تیره تر کنند و به همین جهت در دوران بارداری ممکن است رنگ موها تیره تر شود.

۱۶) بیشترین رنگ مو در جهان سیاه است. در میان نژادهای مختلف نژاد قفقازی بیشترین تنوع رنگ را دارد که بیشتر بستگی به موقعیت جغرافیایی محل زندگی آنها دارد.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 382]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن