واضح آرشیو وب فارسی:حيات: دبير همايش پدافند غيرعامل: پدافند غيرعامل نوعي مديريت بحران است
تهران – حيات
دبير همايش پدافند غيرعامل درخصوص اين پروژه گفت: پدافند غيرعامل موضوعي است كه در اكثر كشورهاي دنيا اجرا شد و به وسيله اين پدافند هركس به دفاع از خود بدون سلاح مي پردازد و در واقع نوعي مديريت بحران به وسيله افراد و سازمان ها است.
به گزارش خبرنگار سياسي حيات، اصغر زارعي دبير همايش پدافند ملي غيرعامل كه امروز صبح (دوشنبه) در محل وزارت علوم، تحقيقات و فن آوري برگزار شد درخصوص تشكيل كميته پدافند غيرعامل در كشور گفت: پدافند غيرعامل موضوعي است كه سابقه چنداني ندارد و به چند سال اخير بازمي گردد.
وي گفت: به دنبال تشكيل كميته پدافند غيرعامل تمامي دستگاه ها موظف به تاسيس كميته پدافند غيرعامل در مجموعه خود شدند.
مشاور وزير علوم ادامه داد: به دنبال سياست گفته شده، اين كميته در وزارت علوم نيز تاسيس شد و برگزاري اولين همايش پدافند غيرعامل به صورت علمي و پژوهشي پيگيري شد.
وي به تشريح كميته پدافند غيرعامل و كاركردهاي آن پرداخت و گفت: پدافند غيرعامل عبارت است از مجموعه اقدامات و روش هايي كه به منظور كاهش مخاطرات و خسارت ها ناشي از حوادث طبيعي، جنگ و يا شرايط بحراني انجام مي گيرد.
وي با بيان اينكه پروژه پدافند غيرعامل شامل دو بخش نرم و سخت است گفت: در بخش نرم پروژه پدافند غيرعامل مواردي از قبيل عادي سازي شرايط در مواقع بحراني مانند عمليات هاي رواني براي آرام كردن شرايط، ايجاد همبستگي در مقابل دشمن و غيره انجام مي گيرد.
وي افزود: در بخش سخت پدافند غيرعامل مواردي از قبيل استتار و اختفاي اهداف، مراكز، نهادها و غيره در دستور كار است.
وي با اشاره به عناصر اصلي در پدافند غيرعامل گفت: چهار عنصر اصلي در پدافند غيرعامل عبارتند از انسان (به عنوان مهمترين عامل)، سازمان، ابزار و اطلاعات كه به وسيله اين عناصر به هدف اصلي كه همان صيانت و پايداري از كشور باشد مي رسيم.
دبير همايش پدافند ملي وظايف دستگاه هايي را كه اين پروژه را در سازمان خود تاسيس مي كنند را تشريح كرد و گفت: وقتي پدافند غيرعامل در دستگاه ها به اجرا گذاشته شود در شرايط بحراني اين دستگاه ها موظفند كه از سازمان و دستگاه خود محافظت كنند. در واقع در اين پدافند هر نهادي وظيفه دفاع از خود را دارد.
وي ادامه داد: به دليل آنكه دشمن از طريق عمليات رواني و فضاي مجازي تهديدات خود را نشان مي دهد مي توان به وسيله پدافند غيرعامل اين تهديدات را خنثي كرد.
زارعي افزود: در راستاي اين پدافند وزارت علوم مبادرت به ايجاد دانشگاهي صنعتي كه شامل رشته هايي به نام سيسيلي است كرده است.
وي با تاكيد براينكه تاسيس اين دانشگاه در دست تحقيق و بررسي است گفت: رشته سيسيلي مخفف استتار، اختفا و فريب است كه در برخي دانشگاه ها اين رشته تدريس مي شود.
وي در پايان اظهار اميدواري كرد تا با تاسيس دانشگاه صنعتي رشته هاي تخصصي مرتبط با پدافند غيرعامل در آن دانشگاه تدريس شود.
پايان پيام
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]