تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كار خير و صدقه، فقر را مى‏بَرند، بر عمر مى‏افزايند و هفتاد مرگ بد را از صاحب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820113189




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جشنواره‌ي «رسول صبح» با معرفي برگزيدگان پايان يافت


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جشنواره‌ي «رسول صبح» با معرفي برگزيدگان پايان يافت


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات

مراسم پاياني جشنواره‌ي ادبي - پژوهشي رسول صبح، روز گذشته (پنجشنبه، 13 تير) در فرهنگسراي هنر (ارسباران) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين برنامه كه اجراي آن را عباس سجادي به عهده داشت، ابتدا شعر "تنفس صبح" قيصر امين‌پور خوانده شد و در ادامه، مرتضي اميري اسفندقه با موضوع "شخصيت ادبي حضرت امام خميني (ره)" سخن گفت.

او با طرح مقدماتي درباره‌ي شعردوستي ايرانيان و همچنين توجه علما و مجتهدين در دوره‌هاي مختلف تاريخي به شعر، درباره‌ي حضرت امام (ره) گفت: امام (ره) به عنوان معمار انقلاب اسلامي صاحب ديوان شعر هستند؛ چيزي كه در دوره‌ي حيات آن حضرت تصورش را هم نداشتيم؛ يعني آن تصور را به تصديق نرسانده بوديم و فكر نمي‌كرديم با اين همه گستره‌ي فعاليت در حوزه‌هاي سياست، اجتماع، فقه، كلام و...، ايشان شعر هم داشته باشند. در عين‌ حال، هيچ بزرگي به اندازه‌ي امام (ره) از شعر حمايت نكرده‌اند.

اميري اسفندقه در ادامه با استناد به حديث نبوي، بر اين مسأله تأكيد كرد كه شعر بالاترين سخن است و يادآور شد: با به رخ ‌كشيدن اين مسأله از جانب امام (ره)، مي‌توانستيم انتظار شعرهاي زيبايي را از آن حضرت داشته باشيم؛ چنان‌چه مي‌بينيم پس از درگذشت ايشان، غزل معروف با مطلع "من به خال لبت اي دوست گرفتار شدم" مورد استقبال شاعران و هنرمندان بسياري قرار گرفت. اما آيا حالا ما در پي آن هستيم كه بگوييم امام (ره) بالاترين شاعر معاصرند؟ خير، با گفتن اين‌كه امام (ره) بالاترين شاعرند، شأن ايشان را پايين مي‌آوريم؛ چرا كه ايشان داعيه‌ و دغدغه‌ي اين را نداشتند.

اين شاعر در ادامه با استناد به شعري از حضرت امام (ره)، يادآور شد: ايشان سعدي شيرازي را شاعر بزرگي مي‌دانستند و تأكيد مي‌كردند كه اگر او شاعر است، ما چه هستيم؟

او در ادامه خاطرنشان كرد: امام (ره) اگرچه مدعي شاعري نيستند؛ اما با شعرهايي در ديوان آن حضرت آشنا مي‌شويم كه نمي‌توان از كنار آن‌ها سرسري گذشت. با نگاهي به پيشينه‌ي شعر عرفاني در ادبيات ايران مي‌توان بسياري از شعرهاي امام (ره) را با اين رويكرد عرفاني مورد بازخواني دوباره قرار داد.

اميري اسفندقه در پايان از بيان طنز و شعرهاي طنز رهبر كبير انقلاب به عنوان يكي از زمينه‌هاي جدي براي تحقيق در شعر امام (ره) ياد كرد و با خواندن قطعه‌اي به نام قم، به بحث درباره‌ي اين قطعه و نگاه طنز آن پرداخت و تأكيد كرد: جان مطلب اين‌كه حضرت امام (ره) به عنوان يكي از روحانيون بزرگ در عرصه‌ي روحانيت معاصر، توانستند خانه‌تكاني‌اي با اسلوب و انسجام قوي در ايران انجام دهند و در زمينه‌ي شعر نيز بيش‌تر از بقيه‌ي روحانيون متوجه اين موضوع بوده‌اند كه ديواني از ايشان به جا مانده است.

همچنين پرويز بيگي حبيب‌آبادي با اشاره به پتانسيل نهفته در جامعه، از شعر به عنوان هنر ملي ايران ياد كرد و افزود: پس از رحلت حضرت امام (ره)، ده‌ها هزار شعر به مؤسسه‌ي تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) رسيد كه همه‌ي اين‌ها نشان از تعلق خاطر مردم به امام (ره) بود و اين درواقع برخاسته از همان پتانسيل نهفته در كشور است.

در اين مراسم همچنين سينا عليمحمدي، مصطفي محدثي خراساني، حميد هنرجو، محمود حبيبي، عبدالجبار كاكايي و الهام عمومي به شعرخواني پرداختند و در پايان نيز با حضور حسين اسرافيلي، مرتضي اميري اسفندقه، عبدالجبار كاكايي و غلامحسين كريمي دونا - قائم‌مقام معاونت هنري مؤسسه‌ي تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) - جوايز نفرات برگزيده به اين شرح اهدا شد: در بخش نثر: علي شريعتي از كرج، سيده ليلا ميرعيسي‌خاني از زنجان، نيره‌السادات مصطفي از تهران و در بخش شعر نيز سينا عليمحمدي از تهران، محمدجواد شاه‌مرادي از اصفهان و الهام عمومي از خميني‌شهر به عنوان نفرات برگزيده معرفي شدند.

در بخشي از بيانيه‌ي هيأت داوران داوران جشنواره‌ي ادبي - پژوهشي رسول صبح شامل: عبدالجبار كاكايي، حميد هنرجو، حسن احمدي و مرتضي اميري اسفندقه نيز آمده بود: هدف از برپايي اين همايش، كشف استعدادهاي جوان، بزرگداشت امام خميني (ره) و همچنين پاسداشت ارزش‌هاي انقلاب اسلامي است. در اين دوره از جشنواره پس از اعلام فراخوان عمومي، 700 اثر به دبيرخانه ارسال شد كه سرانجام شش نفر به عنوان برگزيده در دو بخش شعر و نثر معرفي شدند.

انتهاي پيام
 جمعه 14 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن