تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 27 اسفند 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏اش از جوانى، توشه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1865943609




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شعر خاقانی و ارزش آن برای انسان امروز


واضح آرشیو وب فارسی::

سعید مهدوی‌فر اظهار می‌کند: اگر استادان، دانشجویان و پژوهشگران بتوانند کتاب "خاقانی‌نامه" را به خوبی بررسی و معرفی کنند، قطعاً جذابیت‌های زیادی برای نسل جدید دارد و می‌تواند به بهتر شناختن ادبیات کهن کمک کند.



این پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی که کتاب "خاقانی‌نامه" را به عنوان برگزیده بخش "درباره شعر" در جشنواره شعر فجر معرفی کرده است، در گفت‌وگو با ایسنا درباره این کتاب صحبت می‌کند: این کتاب، یک مجموعه از مقالات و مقالاتی است که در طول ۱۰ سال گذشته اغلب در مجلات علمی-پژوهشی منتشر کرده‌ام، به عبارت دیگر این کتاب خلاصه‌ای از تحقیقات من است که در پنج بخش گردآوری شده: تصحیح، بلاغت، پشتوانه‌های فرهنگی و همچنین نقد و بررسی. بخش پنجم شامل چهار مقاله است که برای اولین بار منتشر می‌شود.

سعید مهدوی‌فر می‌گوید: بله، متأسفانه خاقانی به نسبت کمتر مورد توجه قرار گرفته است، و دلیل این امر این است که شعر و سخن خاقانی به شدت پیچیده و سنگین است و نثر او نیز معمولاً سخت‌تر از شعرش است، بنابراین برای بسیاری آشنایی کافی با او پیدا نشده است. ارتباط من با این شاعر بزرگ از زمانی آغاز شد که پایان‌نامه دوره کارشناسی ارشد خود را به تحلیل صور خیال دیوان او اختصاص دادم. این پایان‌نامه در سال ۱۳۹۳ برنده جایزه جشنواره فارابی شد و سپس در سال ۱۳۹۵ به شکل یک کتاب سه‌جلدی توسط انتشارات زوّار منتشر شد.

مهدوی‌فر درباره اهمیت سخن خاقانی برای انسان امروز توضیح می‌دهد: برای تأمل در اهمیت سخن خاقانی، باید آثار او را از چند نظر مورد بررسی و تحلیل قرار داد؛ خاقانی یک شاعر است که در فنون شعری و ادبی درجه بالایی دارد. اما متأسفانه کارکردها و اصول هنری او به طور کامل مورد توجه قرار نگرفته و تحلیل‌های کافی در این زمینه صورت نگرفته است. در مقالاتم، سعی کردم برخی از شیوه‌های نو و شگردهای سخنوری او را توضیح دهم. همچنین، برجسته‌ترین ویژگی‌های دیوان خاقانی، غنای اطلاعات فرهنگی است. این دیوان یک دریاچه از اطلاعات در زمینه‌های گوناگون مانند طب، نجوم، تاریخ، جغرافیا، ادیان، فلسفه و غیره است که می‌تواند به ما کمک کند تا بهترین زمان‌های گذشته را درک کنیم.

سعید مهدوی‌فر سپس اظهار داشت: خاقانی یک شاعر است که احساسات خود را به خوبی در شعرش به تصویر کشیده است؛ گاه در سوگ فرزندش اشک می‌ریزد، گاه دشمنان را هجو می‌کند و گاه در جایی دست به ستایش ممدوحش می‌زند. آثار او به طور عمده به موضوعات عشق و معشوق اختصاص دارد.

وی ادامه داد: مطالعه دیوان خاقانی مصداق تعبیر «چون صد آید نود هم پیش ماست» است؛ یعنی اگر بتوانیم ارتباط مناسبی با این متن برقرار کنیم، می‌توانیم متون دیگر را بهتر و دقیق‌تر درک کنیم.

در مورد ناشناخته بودن خاقانی بین مردم و راه‌های آشتی آنها با این شاعر، او اظهار کرد: این موضوع به بخشی از روحیت و عاطفه افراد و به بخشی دشواری سخن وی برمی‌گردد. اگر بتوانیم خاقانی را به خوبی شرح دهیم و تحلیل کنیم، می‌توانیم راه را برای ارتباط بیشتر با این شاعر باز کنیم. به علاوه، برخی از ظرافت‌های هنری و ادبی در دیوان او وجود دارد که در قرون بعد به شکل نظریه‌ها و انگاره‌هایی مانند آشنایی‌زادیی، وجه غالب و غیره بیان شده‌اند. اگر استادان دانشگاه، دانشجویان و پژوهشگران بتوانند خاقانی را به اندازه کافی بررسی و معرفی کنند، قطعاً جاذبه‌های متعددی برای نسل جدید دارد و می‌تواند درک بهتری از ادبیات کهن را فراهم کند.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 630]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن