تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837508980




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

"برجستگی دیپلماسی انرژی در دوران دولت سیزدهم"


واضح آرشیو وب فارسی::

در دولت سیزدهم، در شرایطی که تحریم‌های ایران روز به روز بیشتر می‌شد، قطار توسعه دیپلماسی انرژی به سرعت حرکت کرد. وزارت نفت با ابداع راهکارهایی، توانست تحریم‌ها را پشت سر بگذارد و همکاری‌های بین‌المللی را توسعه دهد.



برخی از اقدامات این دولت عبارتند از: امضای قرارداد سه‌جانبه سوآپ گاز بین ترکمنستان، ایران و آذربایجان؛ فروش نفت در حیاط خلوت آمریکا و صادرات مقادیر قابل توجهی از میعانات گازی و نفت خام سنگین ایران به ونزوئلا؛ تقویت روابط با کشورهای آمریکای لاتین از طریق امضای قراردادها و تفاهم‌نامه‌های متعدد؛ صادرات خدمات فنی و مهندسی به عمان؛ امضای تفاهم‌نامه ۴۰ میلیارد دلاری بین شرکت ملی نفت ایران و گازپروم روسیه؛ و افزایش حدود ۲۰ درصدی صادرات گاز به کشورهای همسایه. این اقدامات از جمله موضوعات مهم دیپلماسی انرژی در این دوره بوده‌اند.

منطقه خاورمیانه، خلیج فارس، دریای عمان و سرزمین‌های حوزه دریای خزر دارای حدود ۷۰ درصد از ذخایر نفتی و ۴۰ درصد از ذخایر تثبیت شده‌ی گاز طبیعی جهان هستند. ایران به دلیل ویژگی‌هایی مانند قرارگیری در این منطقه و تأثیر مستقیم بر اقتصاد جهانی، همچنین سهم بزرگی از انرژی جهانی و موقعیت ژئواستراتژیک و ژئوپلیتیک در حوزه انرژی، از موقعیت ویژه ژئواکونومیک نیز برخوردار است.

اما، به دلیل فشارهای غرب و ناکارآمدی دیپلماسی در حوزه انرژی در گذشته، ایران نتوانسته است از نفوذ ژئوپلیتیکی متناسب در تعاملات منطقه‌ای و جهانی بهره‌مند شود. اقدامات و سیاست‌های کشورهایی مانند عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکا نیز بر تعاملات ایران در حوزه انرژی تأثیر گذاشته‌اند و ایران را از دستیابی به جایگاه واقعی خود در منطقه و نقش آفرینی شایسته در دیپلماسی انرژی محروم کرده است.

به نظر می‌رسد که در دولت سیزدهم، دیپلماسی نفت و گرفتن سهم بازار نفت برای کشور، اولویت اصلی بخش انرژی بوده است و برای دستیابی به این هدف، نیازمند ایجاد زیرساخت‌هایی با مشارکت و همکاری چندین بازیگر در این حوزه بوده است. وزارت نفت در این دوره توانسته است تعاملات خود را با کشورهای مختلف از جمله روسیه، عراق، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان، آمریکای لاتین شامل ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه، چین، عمان، تاجیکستان و ژاپن را گسترش دهد.

به عنوان نتیجه این دیپلماسی فعال، اقداماتی مانند احیای سوآپ گازی، افزایش صادرات گاز، تسهیل وصول درآمدهای صادراتی، راه‌اندازی دفتر نمایندگی وزارت نفت در کشورهای همسایه، افزایش تجارت فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی، تهاتر گاز با برق، و تحقق آرزوی پالایش فراسرزمین از جمله نتایج این دیپلماسی موفق بوده است. امیدواریم که با تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام، وزارت نفت بتواند در ماه‌های آتی، فرصت بیشتری برای اجرای طرح‌های جدید و تحقق وعده‌های پیشین خود داشته باشد و در سال‌های آینده، برنامه‌های وزارت نفت در دولت سیزدهم به شکوفایی برسد.

در کل، با کارایی دولت سیزدهم، مشاهده‌ی احیای دیپلماسی انرژی، افزایش صادرات نفت خام و میعانات گازی کشور، به دست آوردن رکورد بالاترین صادرات از سال ۱۳۹۷ تاکنون، افزایش ۴۰ درصدی درآمدهای حاصل از صادرات نفت، گاز طبیعی و محصولات پتروشیمی، افزایش ۲۲ درصدی حجم صادرات گاز طبیعی، و امضای قراردادهای مختلف در حوزه توسعه میدان‌های نفتی نشان‌دهنده‌ی پیشرفت‌های قابل توجه در این زمینه است.

در این دوره، در حوزه دیپلماسی انرژی، اقدامات بسیاری انجام شد. به عنوان مثال، مجتمع ولید آمونیاک در ونزوئلا بازسازی و نوسازی شد. همچنین شرکت‌های ایرانی به ونزوئلا کمک کردند تا ایستگاه‌های تقویت فشار را بهبود ببخشند. از جمله دیگر اقدامات این دوره می‌توان به صدور نخستین محموله کاتالیست ایران به روسیه، وصول ۲.۷ میلیارد دلار مطالبات معوق از عراق، و اجرایی شدن عملیات پالایش فراسرزمینی در ونزوئلا اشاره کرد.

همچنین، امضای ۱۸ تفاهم‌نامه برای توسعه میدان‌های نفت و گاز به ارزش ۹۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال، تشکیل کارگروه مشترک نفتی بین ایران و عراق، و توافق با عمان برای تشکیل کارگروه مشترک توسعه میدان هنگام از جمله اقدامات دولت سیزدهم در این زمینه بود.

توسعه کشورهای هدف صادرات نفت، گاز، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی، و همچنین تعامل با همسایگان برای رفع ناترازی گازی از جمله ترکمنستان، نتایج مثبتی از سیاست‌های دولت سیزدهم بوده است. این اقدامات باعث شده است که دو سال گذشته نتایج مثبتی در حوزه سیاست‌گذاری انرژی حاصل شود و بسیاری از مسائل را بهبود بخشد.

در دولت سیزدهم، یکی از مواردی که توسعه دیپلماسی انرژی را نشان می‌دهد، افزایش تولید، صادرات و فروش نفت خام و میعانات گازی بوده است. در گذشته، دولت تنها کمتر از نیم میلیون بشکه نفت را در روز می‌فروخت، اما با ارتباط با کشورهای عضو اوپک و اوپک‌پلاس که به کاهش تولید و صادرات نفت می‌پرداختند، ایران از کاهش سقف روزانه فروش نفت معاف شد. این اقدامات منجر به افزایش فروش نفت خام ایران به حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز شده است.

دولت سیزدهم نیز در حوزه دیپلماسی انرژی، تحولات قابل توجهی در صنعت نفت کشور ایجاد کرده است. به رغم تحریم‌ها، تولید و صادرات نفت و پتروشیمی افزایش یافته و همچنین تامین پایدار عرضه بنزین در شرایطی که مصرف بی‌سابقه‌ای داشته باشیم، انجام شده است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 306]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن