پروازهای عمره که از بامداد چهارشنبه ۱۳ دیماه باید شروع میشدند، اما به دلیل عدم تکمیل کاروانها، این پروازها به تعویق افتادند. زمان نهایی برای اعزام زائران ایرانی به عمره هنوز مشخص نشده است.
زائران ایرانی از سال ۱۳۹۴ به دلیل مشکلاتی از جمله تعطیلی روابط، توقف اعزام به عمره را تجربه کردند. پس از مذاکرات و توافقات بین ایران و عربستان، تصمیم گرفته شد که اعزام زائران ایرانی به عمره از سال ۱۴۰۲ مجدداً آغاز شود. ابتدایاً، سازمان حج و زیارت تاریخ شروع پروازهای عمره را ۲۸ آذرماه ۱۴۰۲ اعلام کرد، اما با توجه به عدم تکمیل کاروانها و ناتوانی در تکمیل هزینههای سفر (حدود ۴۰ تا ۴۴ میلیون تومان)، این تاریخ به ۱۳ دیماه ۱۴۰۲ تعویق یافت.
گروهی از زائران که قرار بود در صبح روز ۱۳ دیماه از تهران به عربستان اعزام شوند، با اینکه بلیت پرواز آنها صادر شده بود، پروازی انجام نشد. شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) اعلام کرد که پروازهای ایران به عربستان به دلیل عدم صدور مجوز از سوی عربستان به حالت تعلیق درآمده است. سخنگوی هما افزود: "برای اجرای پروازها به عربستان، مجوز ورود از سازمان هواپیمایی کشوری عربستان مورد نیاز است که هنوز صادر نشده و منتظر دریافت آن هستیم."
او اظهار کرد که صدور مجوزها فرآیندهای قانونی و تشریفات خاصی را دربر میگیرد و کشور عربستان در حال پیگیری این موضوع است. همچنین، وزارت امور خارجه و سازمان هواپیمایی کشوری ایران و ریاست هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در حال پیگیری این مسئله هستند. سپس، اعلام شد که پس از دریافت مجوز، ناوگان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در فرودگاه حضرت امام (ره) و ترمینال سلام آماده است که فرآیند مسافرگیری را آغاز کند.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره تاخیر پروازهای عمره صحبت کرده و گفته است: "رئیس سازمان حج و زیارت به من این خبر را دیشب اطلاع داد و امروز هم وزیر راه در سفر ترکیه بوده و امکان مذاکره نداشتهایم، ولی پیگیری میکنیم تا حل شود. مسأله یک اختلاف فنی بین دو سازمان و شرکت هواپیمایی است که باید حل شود و علیالقاعده نباید موضوعی جدی باشد."
اسماعیلی اظهار کرده که تا حالا امکان مذاکره فراهم نشده است، اما پیگیریها برای حل این اختلاف ادامه دارد.
به علاوه، در خصوص پروازهای عمره که به تعویق افتادهاند، عوامل خدماتی عمره از دیروقت در فرودگاه امام خمینی (ره) معطل شدند و در نهایت از فرودگاه خارج شدند.
قبلاً سازمان حج و زیارت اعلام کرده بود که تا پایان سال نزدیک به ۶۲ هزار زائر از سوی سه شرکت هواپیمایی ایرانی به عربستان منتقل خواهند شد. این پروازها باید توسط ۱۰ ایستگاه پروازی صورت بگیرد و تشریفات اداری برای دریافت مجوزهای پرواز این هواپیماها باید به صورت جداگانه انجام شود. اما برخی از عوامل خدماتی زیارتی اعلام کردند که این اقدام انجام نشده است. حتی با وجود اظهارات این افراد، مدیرکل روابط عمومی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) اعلام کرده است که مجوز یادشده یک مجوز کلی برای ورود هواپیماهای ایرانی به عربستان است و علاوهبر ایران ایر، مشمول هواپیماهای شرکت "معراج" نیز خواهد شد.