تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798407970




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با افسوس و تأثر عمیق باید بگویم که میرشمس‌الدین ادیب سلطانی، یکی از شخصیت‌های برجسته در زمینه فرهنگ و علم، درگذشت.


واضح آرشیو وب فارسی::


درخبرهایی که از ایسنا منتشر شد، خبر درگذشت میرشمس‌الدین ادیب سلطانی، یکی از چهره‌های برجسته فرهنگ و علم، در سن ۹۲ سالگی به دست آمده است. او پزشک، فیلسوف، زبان‌شناس، نقاش، ریاضی‌دان، نویسنده و مترجم متون مهم ادبی و فلسفی بود. در صبح روز پنجشنبه، ۲۰ مهر، در بیمارستان ایرانمهر تهران درگذشت. قبل از اینکه درگذشت کند، او چند روزی را در بخش آی‌سی‌یوی بیمارستان سپری می‌کرد.



میرشمس‌الدین ادیب سلطانی در تاریخ ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۱۰ در محله قلمستان تهران به دنیا آمد. او در کودکی زبان فرانسه را با استفاده از یک کتاب دست دوم به نام "فرانسه بدون معلم" آموخت و زبان انگلیسی را از طریق رادیو بی بی سی یاد گرفت. پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان البرز، در سال ۱۳۲۸ وارد دانشکده طب دانشگاه تهران شد و دکترای پزشکی خود را از دانشکده پزشکی دانشگاه تهران دریافت کرد. سپس برای ادامه تحصیل در روان‌پزشکی بالینی و تحقیقات بیوشیمی به وین رفت و به عنوان دستیار پروفسور هافمن، یکی از معروف‌ترین روان‌پزشکان آن زمان، فعالیت کرد.

میرشمس‌الدین ادیب سلطانی به زبان‌های مختلفی از جمله انگلیسی، آلمانی، فرانسه، یونانی باستان، عربی، ایتالیایی، روسی، عبری، ارمنی، لاتین، پهلوی، اوستایی و زبان‌های پارسی مسلط بود. او ترجمه‌های مستقیم از زبان مبدا به زبان فارسی انجام داد و آثار او بهره‌برداری فراوان از واژگان فارسی و بهره‌گیری از پارسی باستان، پارسی اوستایی و پارسی میانه مشهور بود. او تالیفات متعددی به زبان فارسی و انگلیسی داشت و ترجمه‌های او شامل آثاری همچون "سنجش خرد ناب" از امانوئل کانت، "منطق" از ارسطو، "جستارهای فلسفی" از برتمیرشمس‌الدین ادیب سلطانی، یکی از چهره‌های برجسته فرهنگ و علم، در سن ۹۲ سالگی از دنیا رفت. او پزشک، فیلسوف، زبان‌شناس، نقاش، ریاضی‌دان، نویسنده و مترجم متون ادبی و فلسفی بود. در صبح روز پنجشنبه، ۲۰ مهر، در بیمارستان ایرانمهر تهران درگذشت. قبل از درگذشت، او چند روزی را در بخش آی‌سی‌یوی بیمارستان بستری بود. میرشمس‌الدین ادیب سلطانی در تاریخ ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۱۰ در محله قلمستان تهران به دنیا آمد. او زبان فرانسه را در کودکی با کتاب دست دومی به نام "فرانسه بدون معلم" آموخت و زبان انگلیسی را از رادیو بی‌بی‌سی یاد گرفت. پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان البرز، وی وارد دانشکده طب دانشگاه تهران شد و دکترای پزشکی خود را از دانشکده پزشکی دانشگاه تهران دریافت کرد. سپس برای ادامه تحصیل در روان‌پزشکی بالینی و تحقیقات بیوشیمی به وین رفت و به عنوان دستیار پروفسور هافمن، یکی از برجسته‌ترین روان‌پزشکان آن دوران فعالیت کرد.

میرشمس‌الدین ادیب سلطانی به زبان‌های متعددی از جمله انگلیسی، آلمانی، فرانسه، یونانی باستان، عربی، ایتالیایی، روسی، عبری، ارمنی، لاتین، پهلوی، اوستایی و زبان‌های پارسی مسلط بود. او آثار متعددی را ترجمه کرده و تالیفاتی به زبان‌های فارسی و انگلیسی داشت. از جمله آثار ترجمه‌شده توسط او می‌توان به "سنجش خرد ناب" اثر امانوئل کانت، "منطق" ارسطو، "جستارهای فلسفی" برتراند راسل، "سوگ‌نمایش هملت شاهپور دانمارک" اثر ویلیام شکسپیر و "رساله منطقی-فلسفی" ویتگنشتاین اشاره کرد.

 


 






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 641]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن