واضح آرشیو وب فارسی:: کالایی که در یک کشور تولید و به کشور دیگری منتقل شود را کالای وارداتی میگویند. واردات کالا زمانی رخ میدهد که تولید یک کالا در داخل کشور امکانپذیر یا مقرونبهصرفه نباشد و واردکردن آن به نفع اقتصاد بازار باشد. برای انجام فرایندهای مربوط به واردات کالا علاوه بر شناخت قوانین و مقررات تدوین شده در این زمینه، همواره لازم است که واردکننده کالا با شرایط و مراحل انجام این عملیات آشنا و تجربه کافی در این زمینه داشته باشد.
کالایی که در یک کشور تولید و به کشور دیگری منتقل شود را کالای وارداتی میگویند. واردات کالا زمانی رخ میدهد که تولید یک کالا در داخل کشور امکانپذیر یا مقرونبهصرفه نباشد و واردکردن آن به نفع اقتصاد بازار باشد. برای انجام فرایندهای مربوط به واردات کالا علاوه بر شناخت قوانین و مقررات تدوین شده در این زمینه، همواره لازم است که واردکننده کالا با شرایط و مراحل انجام این عملیات آشنا و تجربه کافی در این زمینه داشته باشد. از جمله این فعالیتها میتوان به فرایندهای مربوط به تجارت و بانکداری بینالملل، حملونقل بینالملل، ترخیص کالا و امور گمرکی، نحوه تخصیص ارز و سایر مسائل تخصصی واردات اشاره کرد.
کارهای ضروری برای واردات کالا
از مهمترین مراحل واردات کالا ثبت سفارش است. هزینه کالا برای ثبت سفارش واردات متغیر بوده و بهتر است انجام این عملیات را عقب نیندازید، زیرا ثبت سفارش بهموقع سبب کاهش هزینهها خواهد شد.
- دریافت مجوز استاندارد جهت واردات کالا از سازمان مربوطه
- پرداخت هزینه پیشپرداخت
- دریافت کلیه اسناد از فروشنده پس از بارگیری محصول برای واردات کالا
- سپردن تمامی امور به یک ترخیصکار حرفهای جهت تسریع امور
- جابهجایی محموله به انبار پس از ترخیص کالا
مراحل واردات کالا
پیش از هر چیز برای انجام خدمات واردات کالا باید مراحل واردات را بهطورکلی بدانید. اولین مرحله در واردات کالا انتخاب کالای موردنیاز بازار است. این مرحله بسیار مهم و تخصصی است و اگر در انتخاب کالای موردنیاز بازار اشتباه کنید، ممکن است تجارت شما با شکست مواجه شود. پس از انتخاب کالا، مراحل واردات کالا شامل:
- پیداکردن کالای موردنیاز برای بازار ایران
- جستجوی تأمینکننده و فروشنده مناسب
- استعلام قیمت و دریافت کاتالوگ از تأمینکننده
- دریافت یک نمونه کالا (سمپل) از فروشنده
- دریافت پروفرما از تأمینکننده
- کسب اطلاعات کافی از شرایط واردات کالای مزبور، قوانین و تعرفههای گمرکی و تهیه لیستی از هزینههای گمرکی و ترخیص کالا
- محاسبه قیمت تمام شده بر مبنای هزینههای تاکنون، زمان توزیع کالا در بازار و...
- مرحله خرید
- بررسی شیوه واردات و تأمین بودجه جهت واردات مرحله پرداخت
- مرحله تحویل کالا
- چک کردن مجوزهای لازم برای واردات کالا با فروشنده
- بررسی اسناد و مدارک لازم با تأمینکننده جهت حمل و بازرسی کالا
- اقدام به دریافتکارت بازرگانی
- هماهنگیهای لازم جهت حمل کالا
قوانین واردات کالا
موارد ذیل قوانین اصلی و مهم در حوزه صادرات و واردات کالا هستند که هر واردکننده کالا موظف است اطلاعات کامل، جامع و بهروزی در مورد این قوانین و آییننامهها را کسب کند:
۱. قانون مقررات صادرات و واردات: این قانون از جمله اصلیترین قوانین پایهای در حوزههای مختلف تجارت است که در سال ۱۳۷۲ توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. این قانون در ۲۴ ماده مختلف تدوین شده و به بیان کلیات و خطقرمزهای مربوط به حوزههای تجاری میپردازد.
۲. آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات: در ادامهی قانون فوق در سال ۱۳۷۳ این قانون توسط هیئت وزیران به تصویب رسید. آییننامه مذکور در ۴۶ ماده تنظیم شده و نکات اجرایی مختلفی را در زمینه واردات کالا بیان میکند.
۳. قانون و آییننامه امور گمرکی: در سال ۱۳۹۰ این قانون توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که حاوی نکاتی در زمینه ترخیص کالا و فرایندهای گمرکی است.
۴. کتاب مقررات صادرات و واردت: این کتاب نکات اجرایی زیادی را در خصوص واردات کالاهای مختلف و تعرفههای مرتبط به آنها بیان میکند.
۵. بخشنامههای اجرایی: بخشنامهها و دستورالعملهای اجرایی جزء مهمترین قوانین واردات کالا به شمار میروند و مطالعهی آنها شما را با جزئیترین و بهروزترین مقررات این حوزه آشنا میکند. برای اطلاع از این بخشنامهها لازم است که به طور مرتب و روزانه اخبار و اطلاعات مربوط به تجارت و واردات کالاهای مختلف را بررسی کنید.
شرایط واردات کالا
واردکنندگان قبل از هر چیز باید از کالاهای ممنوعه اطلاع داشته باشند؛ زیرا واردات هر کالایی به ایران مجاز نیست و پس از آن اقدام به واردات کالا به ایران کند. مرحله بعد تهیه مجوز مربوط به کالاها است. تهیه مجوز باتوجهبه نوع کالا از سازمانهای مختلفی صورت میگیرد. بهعنوانمثال کالاهای خوراکی باید استاندارد بهداشتی و سلامت داشته باشند. این استانداردها گاهی اوقات توسط نمایندگان استاندارد که در اداره گمرک هستند، صادر میشود و گاهی برای دریافت هر استاندارد نیاز است که آزمایشهایی بر روی کالا صورت گیرد تا گواهی استاندارد کالا صادر میشود.
مالیات واردات کالا
هر کالا و محصولی از ارزش گمرکی برخوردار است که این ارزش شامل هزینه حملونقل، هزینه خرید خود کالا، هزینه بستهبندی و حتی هزینه جابهجایی آن میشود و همچنین هر کالایی قبل از ارسال به مقصد باید بیمه شود، پس هزینه بیمه را نیز شامل میشود و تمامی این موارد سبب میشود تا که مالیات واردات کالا شکل بگیرد، علاوه بر این کارفرما از معامله انجام شده سود میکند و درصد سود این فرد در پرداخت مالیات تأثیر دارد.
در پایان
شرکت بازرگانی سپاهان همراه به آدرس اینترنتی www.sepahanhamrah.com با سالها سابقه کار در زمینههای مختلف تجارت بینالملل نهتنها میتواند در انجام مراحل واردات کالا به شما کمک کند، بلکه شما با سپردن امور تجاری خود در زمینههای گوناگون تجارتهای بینالمللی به این شرکت معتبر، میتوانید بدون دغدغه به تجارت بپردازید و با کمک کارشناسان مجربش، تجارت خود را در حوزه بینالملل گسترش دهید.
سؤالات متداول
آیا کارتهای پیلهوری بازارچههای مرزی از عوارض راهداری معاف هستند؟
اگر وسیله حمل ایرانی باشد بله معاف هستند؛ اما چنانچه خارجی باشد خیر معاف نمیباشند.
جامعترین منبع واردات کالا چیست؟
کتاب مقررات صادرات و واردت در حقیقت مهمترین منبع قوانین و مقررات تجارت است که نکات اجرایی زیادی را در خصوص واردات کالاهای مختلف و تعرفههای مرتبط به آنها بیان میکند.
برچسب ها : واردات,واردات کالا