امروز مواردی بیشمار و متعددی در زمینه تجربه درمان لکنت زبان به چشم میخورد. تجربه درمان لکنت زبان هم در کودکان و هم در بزرگسالان قابل مشاهده است. وجود تجربه درمان لکنت زبان در افراد مختلف بیانگر است که این عارضه یک مشکل همیشگی نیست و تنها باید نهایت تلاش را در زمینه رفع آن به کار برد. با مراجعه به مراکز گفتار درمانی می توانید افرادی را که تجربه درمان لکنت زبان دارند از نزدیک ملاقات کنید.
لکنت زبان نوعی اختلال در گفتار است. در این اختلال، همانطور که میدانید، شخص بیمار به راحتی نمیتواند کلمات را ادا کند. برای مثال ممکن است در گفتن کلمهای مانند مادر، حرف م را برای چندین بار تکرار کند:
م م م م مادر!
پیش از آنکه اقدام به درمان لکنت زبان کنید باید نوع آن را دریابید. امروزه با مطالعه بر روی تجربه درمان لکنت زبان میتوان فهمید که کشف علت و نوع این عارضه در روند درمان آن بسیار مهم است.
با توجه به تجربه درمان لکنت زبان، بهتر است شروع درمان این عارضه پس از کشف علت آن باشد. چرا که لکنت زبان علت های بسیاری دارد و روش های درمانی در هر یک از آنها متفاوت است. چنانچه علت زبان به درستی تشخیص داده نشود، روش درمانی نامناسبی برای آن در نظر گرفته خواهد شد. در پی همین اتفاق نیز درمان لکنت زبان با شکست روبرو میشود.
انواع لکنت زبان به این شرح است:
لکنت زبان تونیک:
تجربه درمان لکنت زبان نشان میدهد که درمان این نوع از لکنت زبان از نوع دوم آسان تر است. در لکنت زبان تونیک تلفظ کلمات برای چندین ثانیه متوقف میشود. این توقف به دلیل بروز اختلال در عضلات تلفظی است. افراد بسیار در این زمینه تجربه درمان لکنت زبان دارند.
لکنت زبان کلونیک:
با توجه به تجربه درمان لکنت زبان، این نوع از عارضه اغلب در کودکان بروز میکند. در لکنت زبان کلونیک فرد سیلاب مشخصی از کلمه را به صورت تکراری بیان میکند. علل بروز لکنت زبان کلونیک بسیار متغیر است. عامل وراثت، محیط و یا استرس همه میتواند جز علل بروز لکنت زبان کلونیک باشد.
برای درمان لکنت باید به کلینیک های گفتار درمانی مراجعه کنید. خوشبختانه برای درمان لکنت می توانید از درمان آنلاین بهره مند شوید و در هزینه رفت و آمد و زمانی که صرف این مسئله می شود صرفه جویی کنید.
تنها فردی که می تواند در درمان لکنت به شما کمک کند آسیب شناس گفتار و زبان یا گفتار درمانگر است. علی الخصوص درمانگری که به طور تخصصی درمان لکنت انجام می دهد و تجربه و تبحر زیادی در درمان تخصصی لکنت دارد.
آیا لکنت قابل درمان است ؟ خوشبختانه بله !
درمان در سنین کودکی قطعی است زیرا لکنت اختلالی است که وابسته به عملکرد مغز می باشد و در کودکان دستکاری و ایجاد تغییر در مغز بسیار ساده تر از بزرگسالان است و احتمال بازگشت لکنت در کودکان بسیارکمتر از بزرگسالان است.
در سنین کودکی فرایندی به نام نوروپلاستیسیتی یا انعطاف پذیری عصبی وجود دارد که طی آن در ساختار و سازماندهی مغز تغییراتی در اثر تجربه، یادگیری، و سازگاری رخ می دهد. گفته می شد این فرایند در سنین کودکی بروز می کند اما تحقیقات جدید نشان داده اند که در بزرگسالی برخی جنبه های مغز نیز قابل تغییرند. باید بدانید در سنین پایین تر این انعطاف پذیری بسیار زیاد می باشد. درنتیجه تاثیر درمان با افزایش سن کاهش می یابد و درمان لکنت مزمن، سخت تر و زمان بر تر است.
درمان لکنت به طور میانگین 6 الی 9 ماه طول می کشد و به فاکتور های مختلفی مانند سن کودک، شدت لکنت، خلق و خوی کودک و... بستگی دارد و به دو روش انجام میگیرد:
درمان مستقیم و درمان غیر مستقیم
درمان های غیر مستقیم درمان هایی هستند که کودک به طور فعال در مسیر درمان شرکت نمی کند و به صورت مستقیم تکنیکی آموزش نمی بیند بلکه آموزش ها و تکنیک ها و موارد لازم به والد داده می شود، والد آن ها را اجرا می کند و کودک به صورت غیر مستقیم تحت درمان قرار می گیرد. درمان های مستقیم درمان هایی هستند که در آن کودک به صورت مستقیم تکنیک ها را آموزش می بیند و تمرین ها را با درمانگر و والد خود انجام می دهد.