تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس رابطه اش را با خدا اصلاح كند، خداوند رابطه او را با مردم اصلاح خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817866676




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قوانین دود گرفته


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: مجلس شورای اسلامی سال‌هاست به بحث آلودگی هوا وارد شده و تاکنون قوانین جامع و کاملی را در این زمینه تصویب کرده است.



از «قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا» مصوب سال 74 گرفته تا «قانون هوای پاک» مصوب سال96. همچنین در دو دهه گذشته آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های بسیاری نیز در این زمینه از سوی هیات وزیران، شورای اسلامی شهر تهران و دیگر کلانشهرها و شورای عالی هماهنگی ترافیک کشور تصویب شده است. اما شاهد آن هستیم که بسیاری از مواد قوانین مصوب مجلس در حوزه آلودگی هوا و همچنین بخش‌های زیادی از مصوبات دیگر نهادها در این زمینه در عرصه اجرا روی زمین مانده است و این پدیده شوم سال به سال بیشتر از گذشته قربانی می‌گیرد.

اجرا نشدن این قوانین و مقررات در درجه اول نشان‌دهنده ضعف دولت‌های گذشته در عرصه اجرا و در درجه دوم حاکی از ضعف ادوار مختلف مجلس در عرصه نظارت است. اما در عین حال باید توجه داشت که بار مالی ناشی از اجرای این مصوبات نیز در سال‌های گذشته تامین نشده و همین اتفاق عاملی شده است برای تاخیر در اجرای این قوانین و مقررات، چراکه اجرای بسیاری از این قوانین و مقررات منوط به تحقق بخش‌هایی از درآمدهای عمومی دولت است و بخش‌های زیادی از این منابع مالی در سال‌های پیاپی محقق نشده است.

به عنوان مثال، براساس قانون هوای پاک دولت باید خودروسازان را به تولید خودروهای دوگانه‌سوز بیشتر مکلف کند و جلوی تولید وسایل نقلیه آلاینده با مصرف سوخت بالا را بگیرد، اما تا وقتی منابع مالی مورد نیاز این قوانین محقق نشود، نمی‌توان از دولت انتظار اجرای این قوانین را داشت.

از سوی دیگر، وجود بعضی قوانین معارض و متضاد باعث کند شدن چرخ حرکت دولت در مسیر مقابله با آلودگی هوا شده است، به عنوان مثال براساس قانون هوای پاک، دولت باید برای واردات خودروهای هیبریدی مشوق‌هایی قائل و همزمان برنامه‌ای بلندمدت نیز باید برای تولید این خودروها از سوی وزارت صنعت تدوین شود. این در حالی است که قانون دیگری برای جلوگیری از واردات خودروهای خارجی به تصویب رسیده که در آن بسیاری از مشوق‌های واردات خودروهای هیبریدی حذف شده است.

وجود این تناقض‌ها و تداوم روند آلودگی هوای کلانشهرها در سال‌های گذشته، این پرسش را در ذهن افکار عمومی ایجاد کرده است که با وجود قوانین و مقررات متعدد برای جلوگیری از آلودگی هوا، چرا هنوز تغییر محسوسی در این زمینه ایجاد نشده است. در این باره می‌توان گفت وجود برخی رانت‌ها در عرصه صنعت نیز باعث شده است اجرای بسیاری از این مصوبات با تاخیری چندین ساله همراه شود. مثلا براساس قانون هوای پاک، 30 درصد منابع ناشی از هدفمندی یارانه‌ها باید در اختیار بخش‌های صنعتی قرار می‌گرفت تا به تولید فیلترهای تصفیه هوا برای کارخانه‌های آلاینده بپردازند. اما اکنون می‌بینیم هنوز گامی جدی در این زمینه برداشته نشده است و کارخانه‌های آلاینده همچنان به آلوده کردن هوا ادامه می‌دهند.

در چنین مواردی که اجرای قوانین و مقررات نیاز به تامین منابع مالی ندارد و صرفا فشار برخی افراد و گروه‌های ذی‌نفوذ جلوی اجرای مصوبات را گرفته است، هم مجلس می‌تواند در نقش نظارتی خود، مسوولان دولتی را موظف به پاسخگویی درباره دلایل اجرا نشدن این قوانین کند و هم دادستانی به عنوان مدعی‌العموم حق دارد براساس اختیارات قانونی خود، دولت را در این باره مؤاخذه کند. باید توجه داشت که مدعی‌العموم وظیفه دارد هرجا که منافع مردم و بیت‌المال در معرض خطر قرار می‌گیرد به مساله ورود پیدا کند و مساله آلودگی هوا نیز از جمله مسائلی است که سلامت آحاد جامعه را تهدید می‌کند. ‌ محمدحسین قربانی - نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس / روزنامه جام جم


شنبه 9 آذر 1398 ساعت 12:56





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن