محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829536053
پا چنبری (کلاب فوت) چیست؟ درمان و علت پاچنبری
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
پاچنبري يک تغيير شکل مادرزادي است که از بدو تولد وجود دارد پاچنبری چیست؟ پاچنبري (Clubfoot) يكي از شايعترين و قديميترين بيماريهايي است كه بشر آن را شناخته است. اين بيماري از بدو تولد نمود پيدا ميكند. در اين بدشكلي پا، قسمت جلوي پا به سمت داخل و پايين چرخيده و پاشنه نيز به سمت داخل ميچرخد. در عارضه پاچنبری (کلاب فوت)، تاندونهایی که عضلات پا را به استخوانهای مچ پا متصل میکنند کوتاه و سفت میشوند، که همین باعث میشود مچ پا به داخل بچرخد. اگر چه عارضه پاچنبری در همان هنگام تولد قابل تشخیص است، اما بسیاری از موارد آن ابتدا در طول سونوگرافیهای دوران بارداری تشخیص داده میشوند. تقریباً در نیمی از کودکان مبتلا به عارضه پاچنبری، هر دو پا درگیر میشوند. همچنین، احتمال دچار شدن به این بدشکلی در پسرها دو برابر دخترها است. علت پا چنبری پژوهشگران هنوز در مورد علت کلاب فوت مطمئن نیستند. قابل قبولترین نظریه این است که پا چنبری پیآمد ترکیبی از عاملهای محیطی و ژنتیکی است. احتمال ابتلای نوزادان به این بیماری در خانواده هایی که سابقه ابتلا به این بیماری را دارند، بیشتر است. انواع پاچنبري
پاچنبري يكي از شايعترين و قديميترين بيماريهايي است كه بشر آن را شناخته است اغلب عارضه پاچنبری (کلاب فوت) به دو دسته اصلی تقسیم میشود: · پاچنبری منفرد (ناشناخته): شایعترین نوع این بدشکلی است و در کودکانی بروز میکند که مشکل پزشکی دیگری ندارند.
· پاچنبری غیرمنفرد: به همراه انواع مختلفی از بیماریها یا اختلالات عصبی-عضلانی، مانند آرتروگریپوز و اسپینا بیفیدا ( مهره شکاف دار) رخ میدهد. معمولاً اگر پاچنبری با یک عارضه عصبی-عضلانی مرتبط باشد نسبت به درمان مقاومتر بوده و نیازمند دوره طولانیتری از درمانهای غیرجراحی، یا حتی انجام چند مورد جراحی، خواهد بود. عارضه پاچنبری، با هر شدتی یا از هر نوعی که باشد، بدون درمان بهبود نمییابد. اگر عارضه پاچنبری کودکی درمان نشده باشد به جای راه رفتن روی کف پا بر روی کناره مچ پاها راه خواهد رفت، کالهای (زوائد استخوانی) دردناکی در مچ پاهای او به وجود خواهد آمد، قادر به پوشیدن کفش نخواهد بود و به صورت مادامالعمر دچار درد مچ پا شده و در اغلب موارد دامنه فعالیتهایش به شدت محدود میشود. پزشک معالج میبایست به والدین آن دسته از نوزادان مبتلا به پاچنبری که مشکل پزشکی قابل توجه دیگری ندارد اطمینان دهد که با انجام اقدامات درمانی مناسب پاهای فرزندشان درمان خواهد شد، به طوری که بتواند زندگی پویا و نرمالی داشته باشد. ميزان شيوع پا چنبری
شدت پاچنبری هر چقدر هم زیاد باشد باز هم در درمان اولیه آن از جراحی استفاده نمیشود پاچنبري يک تغيير شکل مادرزادي است که از بدو تولد وجود دارد. در اين بد شکلي پا، قسمت جلو پا به سمت داخل و پايين چرخيده و در عقب، پاشنه هم به سمت داخل چرخيده است. • در هر ۱۰۰۰ تولد زنده، يک مورد پا چنبري وجود دارد. • در پسرها دو برابر دخترها رخ مي دهد. • مي تواند يک طرفه يا دو طرفه باشد. • در بيشتر موارد سابقه فاميلي اين عارضه وجود دارد. • احتمال رخداد اين عارضه در کودکان ديگر خانواده اي که يک کودک مبتلا دارند، پايين و در حدود ۳ درصد است. تشخیص پا چنبری بیماری کلاب فوت هنگام معاینه فیزیکی به درستی تشخیص داده میشود، پزشک گاهی دستور انجام پرتونگاری (عکسبرداری با اشعه ایکس) را نیز میدهد. راه ها و روش های درمان پا چنبری در اینجا هدف درمان این است که درد پا از بین برود و پا عملکرد طبیعی خود را به دست بیاورد، به طوری که بیمار بتواند هنگام راه رفتن و ایستادن کف پای خود را به طور کامل روی زمین بگذارد.
عارضه پاچنبری، با هر شدتی یا از هر نوعی که باشد، بدون درمان بهبود نمییابد درمان بدون جراحی شدت پاچنبری (کلاب فوت) هر چقدر هم زیاد باشد، باز هم در درمان اولیه آن از جراحی استفاده نمیشود. روش پونستی پرکاربردترین تکنیک مورد استفاده در آمریکای شمالی و سراسر دنیا روش پونستی است، که در آن از کشش ملایم و گچ گرفتن برای اصلاح تدریجی این عارضه استفاده میشود. بهترین زمان برای استفاده از روشی پونستی کمی پس از تولد است، البته نوزادانی در سنین بالاتر هم با این روش به خوبی درمان شدهاند. اصول کار این روش عبارتند از: ·دستکاری و گچ گرفتن پای نوزاد به آرامی کشیده میشود و طوری دستکاری میشود که در وضعیت صحیح قرار بگیرد. سپس از انگشتان پا تا ران گچ گرفته میشود تا پا در جای خود ثابت بماند. هر هفته این پروسه که شامل کشیدن، اصلاح وضعیت و گچ گرفتن است تکرار میشود، تا زمانی که بهبود چشمگیری در وضعیت پا حاصل شود. در اکثر موارد این بهبودی حدوداً طی 6 تا 8 هفته به دست میآید. · آزاد کردن (تنوتومی) تاندون آشیل پس از دوره دستکاری و گچ گرفتن، اکثر نوزادان برای آزاد کردن تاندون آشیل (طناب پاشنه) از سفتی و کوتاهی دائمی به انجام یک عمل جراحی جزئی نیاز پیدا میکنند. در این عمل سریع ( موسوم به تنوتومی)، پزشک از ابزار بسیار نازکی برای برش دادن تاندون استفاده میکند. برش بسیار کوچک است و نیاز به بخیه ندارد. پا باز هم گچ گرفته میشود تا در زمان بهبودی تاندون، که معمولاً حدود 3 هفته طول میکشد، از آن محافظت شود. تا زمانی که گچ باز شود، تاندون آشیل دوباره رشد کرده و به اندازه مناسب و بلندتری میرسد و به این ترتیب پاچنبری به طور کامل اصلاح میشود. ·روش فرانسوی یکی دیگر از روشهای غیرجراحی اصلاح پاچنبری (کلاب فوت) است که شامل کشش، متحرکسازی و نواربندی میشود. روش فرانسوی (که به آن روش عملکردی یا درمان فیزیکی هم گفته میشود) عموماً تحت نظر یک متخصص طب فیزیکی باتجربه و آموزش دیده انجام میشود. درمان به روش فرانسوی هم مانند روش پونستی کمی بعد از تولد آغاز میشود و نیازمند مشارکت خانواده است. پای بچه میبایست هر روز کشیده و دستکاری شود، و با نوار چسب مخصوص بسته شود تا دامنه حرکت به دست آمده با استفاده از دستکاری حفظ شود. پس از نواربندی هم، یک اسپلینت پلاستیکی بر روی نوار چسب گذاشته میشود تا بهبودی حاصل شده در دامنه حرکت حفظ گردد. در این روش تقریباً هفتهای سه بار باید به متخصص طب فیزیکی مراجعه کرد. از آنجا که این برنامه هر روز باید انجام شود، پزشک روش صحیح انجام آن در خانه را به والدین یاد میدهد. وضعیت پای اکثر نوزادان پس از 3 ماه به طور چشمگیری بهبود مییابد، و به همین دلیل نیاز به مراجعه به متخصص کمتر میشود. نوزادان تحت درمان با روش فرانسوی نیز مانند نوزادان درمان شده با روش پونستی معمولاً برای بهبود توانایی خم کردن مچ پا به عقب، به آزاد کردن تاندون آشیل نیاز پیدا میکنند. برای جلوگیری از بروز مجدد پاچنبری، خانواده میبایست برنامه روزانه کشش، نواربندی و اسپلینتگذاری را تا زمان 2 تا 3 سالگی کودک ادامه دهند.
یکی از روشهای غیرجراحی پاچنبری شامل کشش، متحرکسازی و نواربندی میشود · بستن بریس معمولاً عارضه پاچنبری (کلاب فوت) حتی پس از اصلاح موفقیتآمیز با گچ گرفتن هم عود میکند. برای اطمینان از اینکه پا برای همیشه وضعیت اصلاح شده خود را حفظ میکند، نوزاد باید چند سالی بریس (که متشکل از کفش و تسمه فلزی است) را بپوشد. بریس مچ پا را در زاویه مناسب نگه میدارد تا وضعیت اصلاح شده حفظ شود. اگر چه برنامه بریس بستن میتواند برای والدین و خانوادهها طاقتفرسا باشد، اما انجام آن برای جلوگیری از بروز مجدد عارضه ضروری است. نوزاد باید در سه ماه اول بریس را تقریباً در تمام مدت (یعنی 23 ساعت در روز) بپوشد. پزشک به تدریج زمان مورد نیاز برای پوشیدن بریس را به تمام طول شب و زمانهای خواب محدود میکند. (تقریباً 12 تا 14 ساعت در روز). اکثر کودکان این برنامه بستن بریس را به مدت 3 تا 4 سال ادامه میدهند. بریسها انواع مختلفی دارند (همگی از کفش، صندل یا پاپوشهای سفارشی متصل به دو سر یک تسمه فلزی تشکیل شدهاند). این تسمه میتواند ثابت باشد که در این صورت پاها با هم حرکت میکنند، و یا اینکه متحرک باشد که باعث میشود هر یک از پاها جداگانه حرکت کنند. پزشک برای والدین شرح میدهد که نوزادشان به چه بریسی نیاز دارد. معمولاً نوزادان در چند روز اول استفاده از بریس بیقراری میکنند، اما با گذشت مدتی به آن عادت میکنند. عمل جراحی هر چند که بسیاری از موارد پاچنبری (کلاب فوت) با استفاده از روشهای غیرجراحی با موفقیت درمان میشوند، اما گاهی اوقات این بدشکلی را نمیتوان با این روشها به طور کامل اصلاح نمود و یا این که عارضه عود میکند که اغلب دلیل آن ناتوانی والدین در پیگیری برنامه درمان است. به علاوه، این بدشکلی در بعضی از نوزادان به حدی شدید است که به کشش پاسخ نمیدهد. در چنین مواردی برای تنظیم تاندونها، رباطها و مفاصل پا به جراحی نیاز است.
بیماری کلاب فوت در صورت درمان نشدن مشکلات جدیتری را به دنبال خواهد داشت عوارض پا چنبری بدشکلی پا چنبری معمولاً تا زمانی که کودک ایستادن و راه رفتن را شروع نکرده است مشکلی به وجود نمیآورد. کودک در صورت درمان شدن عارضه میتواند تقریباً طبیعی راه برود، بااین حال در زمینههای زیر با مشکل روبهرو خواهد شد: ♦ توانایی حرکتی: توانایی حرکتی این گروه از کودکان اندکی محدودتر از دیگران است. ♦ اندازه کفش: پای دچار عارضه یک تا یک و نیم سایز کوچکتر از پای سالم است. البته بیماری کلاب فوت در صورت درمان نشدن مشکلات جدیتری را به دنبال خواهد داشت که بعضی از آنها عبارتاند از: ♦ آرتروز: این کودکان مستعد ابتلا به آرتروز هستند. ♦ تصور داشتن ظاهری ناخوشایند: ظاهر غیرعادی پا باعث میشود تا بیمار در دوران نوجوانی از ظاهر خود شرمسار گردد. ♦ راه رفتن غیرعادی: چرخش مچ پا باعث میشود تا کودک نتواند روی کف پا راه برود و مجبور شود برای گام برداشتن بخش کروی پا، خارج پا یا حتی در موارد شدید بالای پا را روی زمین بگذارد. ♦ مشکلات رشد عضلانی: تغییر در شیوه راه رفتن از رشد طبیعی عضلههای ساق پا جلوگیری میکند و پینهها یا زخمهای بزرگی را روی پا ایجاد میکند که باعث میشود تا بیمار به شیوهای ناخوشایند و غیرعادی راه برود.
گردآوری: بخش سلامت بیتوته منابع:footmed.ir orped.ir
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]
صفحات پیشنهادی
بیماری کرون چیست؟ (علت، علائم و درمان کرون)
در بیماری کرون هر بخشی از دستگاه گوارش میتواند مبتلا شود کرون یکی از بیماری های التهابی روده است ولی این بیماری غیر از روده روی سایر قسمت های بدن نیز تأثیر می گذارد و باعث بیماری آن ها می شود شروع سن این بیماری در فاصله سنی 10 تا 30 سالگی است و اولین نشانه هبهترین راه درمان سرطان سینه چیست؟
بهترین راه درمان سرطان سینه چیست یک متخصص جراحی سرطان سینه گفت با پیشرفت تکنیکهای جراحی پستان و به کارگیری روشهای درمانی همزمان از جمله شیمی درمانی ۶۵ درصد بیمارانی که دچار سرطان سینه هستند دیگر نیازی به قطع عضو و برداشتن کامل پستان ندارند آفتابنیوز مریم طباطباییان اظهاراشیتیسم یا نرمی استخوان چیست؟ + علائم و روش های درمان آن
بیماری راشیتیسم موجب خمیدگی استخوان ها میشود راشیتیسم راشیتیسم یک بیماری مربوط به رشد استخوانها است که در نوزادان دیده می شود راشیتیسم بیشتر در کودکان دچار سوءتغذیه شایع است علت اصلی بیماری راشیتیسم کمبود ویتامین دی است راشیتیسم چیست راشیتیسم یا نرمی استخوان یا نرماعلت اصلی ریزش مو چیست و برای جلوگیری از ریزش مو چه کنیم؟
ریزش مو در خانم ها بسیار ناراحت کننده است و باعث مضطرب شدن فرد می شود موی شما اطلاعات زیادی در مورد سلامت و شخصیت شما بیان می کنند موی بلند کوتاه و یا براق بیش از آنچه تصور می شود برای خانم ها مهم است و برای بسیاری از خانم ها مو بیانگر شخصیت شماست اما اگر موهای یک خانمشکستن ناخن ها؛ از علت تا درمان
شکستن ناخن ها از علت تا درمان مهمترین علت شکستن ناخن ها گاهی به سبب خیس و خشک شدن دست ها با مواد قلیایی مثل شوینده هاست و یا ضربه های کوچک به ناخن ها در اثر برخورد با وسایل آشپزخانه که بسیار رخ می دهد شکستن ناخن خیلی رایج است و با بلندی آنها ارتباط مستقیم دارد و معمولاعلت لاغری کودکان چیست؟
علت لاغری کودکان چیست والدین میتوانند با در نظر داشتن سلامت مواد غذایی و صرف وقت کافی اینگونه غذاها را به نحو سالم و مقوی به کودکان بدهند آفتابنیوز برای همه پزشکان این جمله بسیار آشناست دکتر کودک من غذا خوب نمیخورد و لاغر است برای من که بهعنوان فوق تخصص غدد مشغول خدمعلت قفل شدن زانو چیست؟
علت قفل شدن زانو چیست یک فوق تخصص زانو با اشاره به اینکه مهمترین علت قفل شدن زانو ساییدگی کشکک زانو است گفت بهترین روش برای بیمارانی که دچار تروما و آسیب شدید زانو نیستند کنار گذاشتن روش های نامناسب ورزشی و تقویت عضلات چهار سر زانو است آفتابنیوز دکتر امین مرادی درباره عللپیر چشمی چیست و چگونه درمان میشود ؟
خستگي زودهنگام چشم در مطالعه طولانيمدت یکی از علائم پیرچشمی است پير چشمي معمولا بالاي سن 40سال شروع مي شود و علت آن كم شدن قدرت تطابق عدسي چشم است و به نظر میرسد که این بیماری بتواند به عنوان شایعترین بیماری بشر قلمداد شود پیرچشمی Presbyopia اصطلاحی است به معنای کاهش دامنهبهترین درمانهای طبیعی برای نقرس چیست؟
بهترین درمانهای طبیعی برای نقرس چیست یک محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین عوامل ایجاد کننده نقرس و راهکارهای درمان این عارضه توضیحاتی را داد آفتابنیوز حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره نقرس اظهار کرد این بیماری بر اثر افزایش اسید اوریک خون به وجود میآید و بعلت و درمان نرمی غضروف کشکک زانو (کندرومالاسی)
نرمی کشکک زانو باعث ایجاد درد در جلوی زانو می شود نرمی کشکک زانو یکی از رایج ترین دلایل درد مزمن زانو است بیماری نرمی غضروف استخوان کشکک زانو در نوجوانان و جوانان ۱۰ تا ۲۵ساله شایع تر است و اولین علامتش احساس درد در مفصل زانوست انجام ورزش های خاص مثل فوتبال دو میدانی قا-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها