محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842884568
بیماری کرون چیست؟ (علت، علائم و درمان کرون)
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
در بیماری کرون هر بخشی از دستگاه گوارش میتواند مبتلا شود کرون یکی از بیماری های التهابی روده است. ولی این بیماری غیر از روده، روی سایر قسمت های بدن نیز تأثیر می گذارد و باعث بیماری آن ها می شود.شروع سن این بیماری در فاصله سنی 10 تا 30 سالگی است و اولین نشانه ها در این فاصله دیده می شود.
بیماری کرون (Crohns disease) یک بیماری التهابی روده است که در آن آسیبهای التهابی در دیوارهی روده ایجاد میشود. این بیماری مزمن است و معمولاً در دو دورهی سنی بیشتر ظاهر میشود؛ یکی بین 10 تا 30 سال و دیگری حوالی 60 سالگی و بعد از آن است. وقتی بیماری کرون آغاز میشود میتواند باعث علایم شوند که در تمام عمر میآیند و میروند. در این بیماری هر بخشی از دستگاه گوارش میتواند مبتلا شود و التهاب تمام ضخامت جداره روده را درگیر میکند و بنابراین ممکن سبب ایجاد آبسه (کیسهای از تجمع چرک)، فیستول (ایجاد غیر طبیعیِ راهی نِی مانند از داخل روده به قسمتها و اعضای دیگر بدن) یا تنگی در روده شود. ضایعات و آسیبهای التهابی به صورت قسمت قسمت، دیوارهی روده را درگیر میکند و التهاب در طول دیواره پیوسته نیست، بلکه به بیانی لکه لکه است.
کرون در افرادی که فردی از اعضای خانواده شان به این بیماری مبتلا است، معمول تر است علل بیماری کرون: دلیل اصلی بیماری همچنان ناشناخته است. قبل از این به نظر می رسید استرس و رژیم غذایی از علل بروز بیماری باشند اما حالا پزشکان می دانند که این دو، سبب تشدید بیماری می شوند اما علت بیماری نیستند. دسته ای از دلایل مثل وراثت و نقص سیستم ایمنی احتمالاً در وقوع بیماری نقش دارند. • سیستم ایمنی: ممکن است یک باکتری و ویروس آغاز کننده بیماری باشد. زمانی که سیستم ایمنی سعی در مقابله با میکرو ارگانیسم مهاجم دارد، یک پاسخ غیرطبیعی از سیستم ایمنی باعث حمله به سلولهای دستگاه گوارش و ایجاد علایم شود. • وراثت : کرون در افرادی که فردی از اعضای خانواده شان به این بیماری مبتلا است، معمول تر است. بنابراین ژن ها در مستعد کردن افراد به کرون نقش دارند اما اکثر افراد مبتلا به کرون سابقه خانوادگی بیماری را ندارند.
بسیاری از بیماران کرون تب خفیف را که به علت عفونت یا التهاب است تجربه می کنند
ο سن: کرون در هر سنی می تواند بروز کند اما بیشتر در جوانی بروز می کند. بیشتر افرادی که مبتلا به کرون پیشرفته هستند تا قبل از ۳۰ سالگی بیماریشان تشخیص داده می شود. ο قومیت: اگرچه بیماری کرون در هر گروه و قومیت رخ می دهد اما افراد سفید پوست اروپای شرقی و یهودی ها بالاترین ریسک را دارند. ο سابقه خانوادگی:شما ریسک بالاتری برای ابتلا به بیماری دارید اگر پدر، مادر یا خواهر و برادر و یا فرزندتان به این بیماری مبتلا باشد. از هر ۵ نفر مبتلا به کرون ۱ نفر سابقه خانوادگی مثبت دارد. ο کشیدن سیگار: کشیدن سیگار مهمترین ریسک فاکتور قابل کنترل در بیماری کرون پیشرونده است. همچنین کشیدن سیگار منجر به افزایش شدت بیماری و بیشتر شدن ریسک نیاز به جراحی است. ο داروهای ضد التهابی غیر استروییدی (NSAID): این داروها شامل ایبوبروفن، ناپروکسن سدیم، دیکلوفناک سدیم و غیره است. در حالیکه این داروها سبب بروز کرون نمی شوند اما می توانند منجر به التهاب روده و بدتر شدن بیماری شوند. ο جایی که زندگی می کنید: اگر در شهر یا یک کشور صنعتی زندگی می کنید شانس بیشتری برای بروز بیماری دارید. این نشان می دهد که فاکتورهای محیطی شامل رژیم غذایی پر چرب و غذاهای تصفیه شده در این بیماری نقش دارند. افرادی که در آب و هوای شمالی تر زندگی می کنند به نظر می رسد ریسک بالاتری برای ابتلا دارند.
بیماری کرون یک بیماری التهابی روده است علایم بیماری کرون: در بعضی از بیماران مبتلا به کرون تنها قسمت انتهایی روده کوچک (ایلیوم) آسیب دیده است. در حالی که در برخی دیگر بیماری ممکن است سرتاسر روده بزرگ (کولون) را مبتلا نماید. مناطق شایع التهاب در بیماری کرون انتهای روده کوچک و روده بزرگ (کولون) است. علایم و نشانه های بیماری کرون را می توان از خفیف تا شدید دسته بندی کرد. علایم معمولاً به تدریج از ملایم به شدید تغییر می کنند اما گاهی برخی بیماران به صورت ناگهانی علایم شدید را تجربه می کنند. حتی گاهی در دوره هایی از بیماری علامت ها به صورت کامل از بین می روند که این مرحله را دوره خاموشی بیماری می نامند. زمانی که بیماری در دوره فعال خود باشد، علایم می توانند شامل موارد زیر باشند:
◊ اسهال : اسهال یک مشکل شایع در بیماران مبتلا به کرون است. دلپیچه های شدید نیز که به علت تشدید حرکات روده است، می توانند به دفع مدفوع شل منجر شوند. ◊ تب و خستگی : بسیاری از بیماران کرون درجاتی از تب خفیف را که احتمالا به علت عفونت یا التهاب است، تجربه می کنند. حتی گاهی احساس خستگی شدید و کمبود انرژی هم تجربه می شود.
◊ درد شکمی و دلپیچه : التهاب و زخم می تواند بر روی حرکات طبیعی مواد در داخل لوله گوارش تأثیرگذارد و منجر به دلپیچه و درد شود. بیماران ممکن است از یک ناراحتی مختصر تا درد شدید شکمی همراه با تهوع و استفراغ را تجربه نمایند. ◊ خون در مدفوع : بیمار ممکن است در توالت متوجه دفع خون روشن و یا خونی تیره مخلوط با مدفوع خود شود. همچنین ممکن است دچار خونریزی مخفی در مدفوع گردد که در ظاهر مدفوع مشخص نیست. ◊ زخم های دهانی: ممکن است زخم هایی دهانی شبیه آفت ایجاد گردد. ◊ کم شدن اشتها و کاهش وزن: دردشکم، دلپیچه و پاسخ های التهابی در دیواره روده می تواند روی اشتها و توانایی هضم وجذب مواد غذایی موثر باشند. ◊ مشکلات اطراف مقعد: ممکن است دچار درد و خروج چرک وخون به علت التهاب در نزدیکی مقعد باشید. این ترشحات از طریق یک یا چند تونل ظریف پوستی به اطراف مقعد سر باز میکنند که به آن فیستول می گوییم. مبتلایان به کرون شدید می توانند علائم زیر را هم تجربه نمایند: – التهاب پوست،چشم، مفاصل – التهاب کبد و یا مجاری صفراوی – تأخیر بلوغ و رشد جنسی در کودکان
علایم و نشانه های بیماری کرون را می توان از خفیف تا شدید دسته بندی کرد عوارض بیماری کرون: ♦ التهاب (قرمزی، درد و تورم) در مفاصل محیطی مانند مچ دست، زانو، آرنج و مچ پا یا التهاب ♦ مفاصل در ستون فقرات؛ شایعترین علامت خارج رودهای در کرون) ♦ اختلالات کبدی و ضفراوی مانند التهاب در کبد یا ایجاد سنگ صفراوی ♦ تظاهرات پوستی مانند زخم در ساقِ پا یا برآمدگیهای قرمز و دردناک در جلوی ساقِ پا ♦ مشکلات چشمی با علایمی مانند ترس از نور، تاری دید، سردرد و پرخونی ملتحمه ♦ سایر عوارض مانند سنگ ادراری، کم خونی و سرطانی شدن ضایعات موجود در رودهی بزرگ ♦ تنگی و انسداد رودهی باریک یا رودهی بزرگ ♦ فیستول (ایجاد غیر طبیعیِ راهی نِی مانند از داخل روده به قسمتها و اعضای دیگر بدن) که منجر به تخلیهی خودبخود روده به روده، روده به مثانه، روده به پوست و ... ♦ آبسه (کیسهای از تجمع چرک) در اطراف روده یا اعضای مجاور درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟ 1. اگر شما یا یکی از اعضای خانواده تان علایم بیماری کرون را دارید. 2. اگر اجابت مزاج شما سیاه و قیری است یا در آن خون وجود دارد. 3. اگر شکم شما متورم شده است. 4. اگر درجه حرارت بدن بالای 3/38 درجه سانتیگراد برود.
آزمایش و تشخیص بیماری کرون: وسیله تشخیص قطعی برای کرون وجود ندارد و پزشک شما با رد سایر دلایل برای علایم تان کرون را تشخیص می دهد. احتمالاً پزشکتان از رادیولوژی و کولونوسکوپی همراه با نمونه برداری برای تاًیید تشخیص شما استفاده می کند. شما ممکن است به یک یا دو تست و پروسیجر دیگر نیاز پیدا کنید. ¤ آزمایش خون: آزمایش کم خونی و یا وجود عفونت پزشکان ممکن است برای بررسی کم خونی و یا نشانه عفونت از شما بخواهند آزمایش خون انجام دهید. درحال حاضر معتبر ترین منابع علمی هیچ شناساگر خونی را برای تشخیص کرون معرفی نکرده اند. آزمایش خون مخفی در مدفوع نیز گاهی انجام می شود. ¤ پروسیجرها ¤ کولونوسکوپی: در کولونوسکوپی یک لوله قابل ارتجاع و نازک که یک دوربین در سر آن تعبیه شده است به پزشکتان اجازه می دهد که تمام طول روده بزرگ را مشاهده کند. در حین انجام کولونوسکوپی پزشکتان نمونه هایی از بافت روده برای بررسی بیشتر و تاًیید بیماری کرون بر می دارد. وجود سلول های ملتهب خوشه ای در دیواره روده به تشخیص بیماری کمک می کند. ¤ سیمگویید سکوپی: در این پروسیجر پزشکتان فقط قسمت انتهایی روده بزرگ (سیگمویید) را نگاه می کند. ¤ CT اسکن : در سی تی اسکن اطلاعات جامع تری نسبت به عکس ساده بدست می آید. در این پروسیجر یک نگاه کامل از بیرون به روده ها انداخته می شود. ¤ CT انتروگرافی: نوع خاصی از سی تی اسکن است که عکس های بهتری از روده کوچک میگیرد. این تست جایگزین آزمایش باریم همراه با اشعه ایکس در بسیاری از مراکز شده است. ¤ کپسول اندوسکوپی: برای این تست شما یک کپسول که دوربینی درون آن قرار دارد را قورت می دهید. دوربین عکس های متعددی می گیرد.که به کامپیوتر منتقل می شود. سپس عکس ها برای بررسی علایم کرون، بررسی و تفسیر می شود. دوربین از طریق مدفوع شما دفع میشود. با وجود کپسول اندوسکوپی ممکن است لازم باشد همچنان کولونوسکوپی همراه با بیوپسی انجام شود. ¤ MRI: در این آزمایش به وسیله یک محیط مغناطیسی و امواج رادیویی تصاویری از ارگانهای داخلی بدن بدست می آید. این آزمایش به صورت اختصاصی برای بررسی فیستول و یا بررسی روده کوچک مفید است. ¤ دابل بالن اندوسکوپی: برای انجام این تست از دستگاه اندوسکوپی بلندتری استفاده می شود که دستگاه اندوسکوپی معمولی قادر به دسترسی به آن مناطق نیست. این تکنیک زمانی کاربرد دارد که کپسول اندوسکوپی مساله غیر نرمالی را نشان می دهد اما تشخیص همچنان مبهم است. ¤ عکس برداری از روده کوچک: در این تست روده کوچک بررسی می شود که در کولونوسکوپی قابل بررسی نیست. ابتدا شما یک مایع حاوی باریم را می نوشید و پزشک بر اساس نیاز از سی تی اسکن و یا MRI استفاده می کند.
آنتیبیوتیکها در درمان کرون کاربرد دارند و به کاهش التهاب روده کمک میکنند درمان بیماری کرون: داروها به شکل مؤثری علایم بیماری کرون را بهبود میبخشند. اغلب این داروها به وسیلهی جلوگیری از التهاب روده عمل میکنند. مثلاً داروهایی که آمینوسالیسیلات نامیده میشوند اولین داروهایی هستند که در درمان به کار میروند. ممکن است در موارد متوسط تا شدید بیماری کرون از داروهای کورتونی نیز استفاده شود. آنتیبیوتیکها نیز در درمان کرون کاربرد دارند و به از بین بردن باکتریها در قسمتهای تحریک شدهی روده و کاهش التهاب کمک میکنند. داروهای سرکوب کنندهی سیستم ایمنی نیز در برخی موارد خاص به کار میروند ولی چون عوارض زیادی دارند،پزشک حتیالمقدور از آنها استفاده نمیکند. داروهای دیگری نیز وجود دارند که به درمان کرون کمک میکنند و پزشک بسته به شرایط بیمار از آنها ممکن است استفاده نماید. جــــــــــراحی نیز یک راهِ دیگر درمانی است. در جراحی برخی قسمتهای روده برداشته میشوند. جراحی تنها در مواردی توصیه میشود که: - انسداد روده بهوجود آمده باشد. - رغم درمانهای دارویی صحیح، علایم پایدر مانده باشند. - فیستولها برخلاف درمانهای دارویی بهبود نیابند.
بیماری کرون میتواند خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ را افزایش دهد رژیم غذایی در بیماری کرون: رژیم غذایی نیز در درمان بیماری کرون مؤثر است. هر چند که از نظر علمی تأثیرِ هیچ نوع رژیم غذایی خاصی برای بیماریهای التهابی روده، ثابت نشده است اما اغلب پزشکان معتقدند که بیمار خود میتواند بفهمد که چه غذاهایی تحریک کنندهی علایم بیماریِ آنها به خصوص در دوران تشدید بیماری است. وقتی از غذاهایی که محرک علایم شماست پرهیز کنید، درمییابید که نشانههایی مانند دفع گاز رودهای، نفخ، درد شکمی، دلپیچه و اسهال بیشتر قابل کنترل میشوند. با کاهش این علایم شما به رودهی ملتهبِ خود فرصت میدهید که التیام یابد. پرهیزهای غذایی در بیماری کرون شامل: ·هرگونه نوشیدنی الکلی ·کره، روغن، کرههای گیاهی، سس مایونز ·نوشیدنیهای گازدار ·قهوه، چای، شکلات ·پوستهی ذرت ·محصولات لبنی (در صورت عدم تحمل لاکتوز) ·غذاهای چرب و سرخ کردنیها ·غذاهای پرفیبر ·غذاهایی که تولید گاز و ایجاد نفخ میکنند (عدس، بنشن، لوبیاها، پیاز و انواع کلم) ·آجیل و دانههای خوراکی (کرهی بادام زمینی و کرهی دانههای دیگر) ·میوههای خام ·سبزیهای خام ·گوشت قرمز ·غذاهای تند و پرادویه ·غلات سبوسدار و سبوس
رژیم غذایی در درمان بیماری کرون مؤثر است پیشگیری از بیماری کرون: هیچ راهی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد. اما شما باید از موقعیتهایی که به بدن شما آسیب میرسانند، اجتناب کنید. در دورههای بیعلامتی، یک رژیم غذایی مناسب و متعادل داشته باشید تا ویتامینها و مواد مورد نیاز بدنتان تأمین شود. با اینکار شما عوارض ناشی از تغذیهی نامناسب مانند کم خونی و کاهش وزن را کاهش میدهید. سیگار نکشید! بیماری کرون میتواند خطر ابتلا به سرطانِ رودهی بزرگ را افزایش دهد. به منظور یافتنِ ضایعاتِ پیشسرطانی یا سرطان در مراحل اولیهی آن؛ باید به شکل منظم تحت بررسی روده ی بزرگ باشید. باید به طور منظم کولونوسکوپی شوید. کولونوسکوپی باید هر یک تا دو سال، یکبار برای شما انجام شود. گردآوری: بخش سلامت بیتوته منابع: ibd-info.ir drmoshaver.com
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]
صفحات پیشنهادی
بیماری پنوموتوراکس چیست؟(علائم و درمان پنوموتوراکس)
هوا بوسیله سوراخی که در خود دستگاه تنفس ایجاد میشود وارد فضای پلور می شود پنوموتوراکس به معنی وجود هوا در پرده جنب می باشد که مانع باز شدن کامل ریه میشود پنوموتوراکس pneumothorax رويهم افتادگي قسمتي از يك ريه يا همه آن در اثر نفوذ هواي آزاد بين دو لايه جنب غشاي نازآنژیوادم علائم و درمان بیماری آنژیوادم
علت اغلب آنژیوادم های مزمن ناشناخته است آنژیوادم به انگلیسی Angioedema عبارت است از ادم پوست بافت زیر جلدی مخاط و زیر مخاط آنژیوادم بسیار شبیه کهیر است ولی بافتهای عمقیتری را درگیر میسازد نام دیگر بیماری Quincke disease می باشد علت و علل آنژیوادم علعلائم اصلی بیماریهای تیروئید چیست؟
علائم اصلی بیماریهای تیروئید چیست بیماریهای تیروئید شایع هستند ولی خوشبختانه انواع شدید و خطرناک آن شیوع کمی دارند و بیشتر موارد مربوط به بیماریهای خیلی ملایم و کم خطر غده تیروئید است آفتابنیوز در مورد تیروئید موضوع مهمی را باید بدانیم و آن این که مشکلات مختلف و متفاوتیانسداد روده چیست؟ (علائم ،علل و درمان انسداد روده)
چسبندگی روده می تواند باعث انسداد روده شوند انسداد روده انسدادی است که از عبور غذا و مایعات از روده کوچک یا بزرگ جلوگیری میکند انسداد روده میتواند بخاطر نوارهای فیبری بافتهای شکم چسبندگیهای داخل شکم که پس از جراحی ایجاد میشود غدههای التهابی یا عفونی روده فتق و توآشنایی با علائم و درمان بیماری فلج بل
علائم فلج بل معمولا به طور ناگهانی پدیدار می شوند فلج بل بیماری است که در آن عضلات یک سمت صورت ضعیف یا فلج می شوند این بیماری تنها یک سمت از صورت را در یک زمان تحت تاثیر می دهد و موجب سستی یا سفت شدن آن سمت می شود آنجلینا جولی هنرپیشه هالیوودی یکی از چهره های سرشناسی اعلائم و درمان گاز بیش از اندازه روده
علائم و درمان گاز بیش از اندازه روده هنگامی که غذا به طور کامل در روده کوچک تجزیه نمی شود به همان شکل وارد روده بزرگ می شود جایی که باکتری ها غذا را هرچه بیشتر گوارش می کنند اما این کار با تولید گاز همراه است آفتابنیوز تولید گاز در دستگاه گوارش یکی از مشکلات شایع برای بسیفرمول طب سنتی برای درمان سنگ کلیه چیست؟
فرمول طب سنتی برای درمان سنگ کلیه چیست یکی از عوامل زمینه ساز بروز سنگ کلیه کم تحرکی است کم تحرکی که مثلاً در هنگام بیماری یا ناتوانی رخ می دهد می تواند سبب برداشت کلسیم بیشتری از استخوان شده لذا غلظت کلسیم در ادرار افزایش می یابد آفتابنیوز یکی از عوامل زمینه ساز بروز سنعلائم مخفی پوکی استخوان چیست؟
علائم مخفی پوکی استخوان چیست ۴ علامت پنهانی که نشان میدهد استخوانهای شما دچار مشکل شدهاند آفتابنیوز شما نیز همانند بیشتر افراد ممکن است مشکلاتی همچون پوکی استخوان را مرتبط به سنین بالا بدانید و زیاد نگران آن نباشید اگرچه این موضوع درست است و شکستگی استخوانها بیشتر در اراههای درمان بیماری آنفولانزا
راههای درمان بیماری آنفولانزا قادری توصیه کرد برای درمان آنفلوآنزا بیمار صبح و شب از بخور اسطو خدوس اکالیپتوس و مرزنجوش استفاده کند و بیماران سعی کنند تا پایان درمان بیماری برای جلوگیری از انتقال آن به دیگران مواردی را رعایت کنند آفتابنیوز محمود قادری متخصص طب ایرخوددرمانی این بیماری ممنوع است
خوددرمانی این بیماری ممنوع است عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد آنفلوآنزایی که هم اکنون در برخی نقاط کشور شیوع پیدا کرده آنفلوآنزای فصلی است که هرگز نباید مبتلایان به این بیماری به خوددرمانی روی بیاورند آفتابنیوز فهیم زاد گفت هر فردی که به آنفلوآنزا-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها