واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
بیماری ازگود اشلاتر در پسران و دختران یازده تا پانزده سال اتفاق می افتد بیماری ازگود-اشلاتر بیماری التهاب استخوان، غضروف و یا تاندون بالای استخوان قلم پا (درشت نی) است، یعنی جایی که تاندون کاسه زانو (کشکک) وصل می شود. اغلب اوقات فقط یک زانو دچار آن می شود.
بیماری ازگود اشلاتر (به انگلیسی: Osgood-Schlatter disease) یک بیماری مربوط به اسخوانسازی بیشازحد طبیعی در ناحیه برجستگی استخوان درشت نی است.معمولا بیماران از درد ناحیه مربوطه شاکی هستند. بیماری ازگود اشلاتر در پسران و دختران یازده تا پانزده سال اتفاق می افتد.بیماری در پسران شیوع بیشتری نسبت به دخترها دارد.این بیماری با سطح فعالیتهای فرد ارتباط دارد.در ورزشکاران شیوع بیماری به علت بالا بودن میزان فعالیت فرد بیشتر از افراد غیر ورزشکار است.
بیماری ازگود-اشلاتر بیماری التهاب استخوان و غضروف است علت بیماری ازگود اشلاتر علت بیماری به طور دقیق مشخص نیست اما می تواند در ارتباط با رشد سریع استخوان و ضربات باشد. در اکثر موارد مرحله ای از رشد سریع استخوانی پیش از شروع بیماری وجود دارد. با توجه به اینکه تاندون عضله چهارسر ران که تاندون پاتلار نامیده میشود به برجستگی استخوان درشت نی اتصال می یابد کششهای تاندون پاتلار(مثلاً به علت انقباضهای شدید عضلات چهارسر) به ویژه در قسمت انتهایی آن به برجستگی درشت نی انتقال می یابد و باعث افزایش استخوان سازی در این نواحی می شود. استخوان سازی می تواند در قسمت پشت تاندون پاتلار نیز ایجاد گردد.
برای تشخیص بیماری ازگود اشلاتر معمولاً از رادیوگرافی زانو و اسکن استخوان استفاده میشود علایم و نشانههای بیماری ازگود اشلاتر مهمترین علامت بیماری ازگود اشلاتر برجستگی دردناک در زیر زانو یعنی در بالاترین قسمت استخوان درشت نی در نوجوانان 16- 10 ساله است. این بیماری بیشتر در ورزشکاران دیده شده و در پسران شایعتر از دختران است. بیماری در نیمی از موارد دو طرفه است. علایم و نشانههای بیماری ازگود اشلاتر عبارتنداز: -وجود درد در قسمت جلوی زانو -برجستگی بیشتر از حد معمول در ناحیه برجستگی استخوان درشت نی -حساسیت به لمس در ناحیه برجستگی استخوان درشت نی -درد با فعالیت تشدید و با استراحت کاهش مییابد. -انقباض مقاومتی عضله چهار سر باعث تشدید درد میگردد. -افزایش درد به هنگام چهار زانو یا دو زانو نشستن و فعالیت هایی چون دویدن و پریدن. -ضعف و آتروفی عضله چهار سرران در مراحل پیشرفته وجود دارد. -رادیوگرافی برجسته شدن و گاهی قطعه قطعه شدن برجستگی درشت نی را نشان میدهد.
مهمترین علامت بیماری ازگود اشلاتر برجستگی دردناک در زیر زانو است تشخیص بیماری ازگود اشلاتر برای تشخیص معمولاً از رادیوگرافی زانو و گاهی اسکن استخوان استفاده میشود. برای تخفیف درد، گرم کردن محل درد با کمپرس گرم، بالشتکهای گرمکننده، استفاده از جریان آن گردابی گرم، لامپهای گرمایی، دیاترمی یا امواج ماوراء صورت کمککننده است.
درمان بیماری ازگود اشلاتر درمان ابتدایی عبارتست از به کار بردن کیسه یخ بر روی محل عارضه، داروها (در صورت نیاز) و کاهش تحرک ورزشی به کاربردن کیسه یخ برروی محل عارضه ممکن است مفید باشد. استفاده از یک بالشتک نرم برروی زانو توصیه میشود. گاهی ممکن است لازم باشد پای بسته به مدت 8-6 هفته بیحرکت گردد (با کمک زانوبند کشی، گچگیری یا آتلگیری) جراحی در صورت عدم موفقیت اقدامات حمایتی فوق به ندرت ممکن است لازم گردد. حمایت روحی روانی از بیماران با اطمینان دادن در این مورد که بیماری با گذشت زمان برطرف میگردد مهم است. داروها برای ناراحتی خفیف، استفاده از داروهای بدون نسخه نظیر آسپیرین احتمالاً کافی است. در صورت عدم موفقیت سایر درمانها ممکن است از تزریق کورتون استفاده شود. تزریق کورتون ممکن است باعث ضعیف شدن تاندونها گردد، بنابراین تحمل کردن بیماری تا زمان التیام آن بهتر از استفاده از تزریق کورتون است. فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری استراحت دادن به اندام مبتلا مهمترین درمان است. ممکن است لازم باشد از چوب زیربغل، گچ یا آتل و یا یک زانوبند کشی برای جلوگیری از خم شدن کامل زانو استفاده شود. کودک باید در طی زمان از شرکت در فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری های ورزشی خودداری کند. این حالت موقت بوده و پس از فروکش التهاب کودک میتواند فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری های طبیعی خود را از سر بگیرد، ولی اغلب دوره درمانی لازم 12-2 ماه است. از فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری های جهشی و فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری هایی که باعث بروز درد در زانو میشوند خودداری کنید. رژیم غذایی رژیم خاصی نیاز نیست، مگر در مورد کودکان دارای اضافه وزن درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟ اگر کودکان شما دارای علایم بیماری اسگود ـ شلاتر باشد. بروز موارد زیر در طی درمان: - افزایش درد - تب گردآوری: بخش سلامت بیتوته منابع:danesh.roshd.ir robabnaz43.persianblog.ir
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]