واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: خوبترین و بدترین کشورهایجهان کدامند؟/ایران چه رتبهای دارد؟
سرمایهگذاری کمتر در بریتانیا و اشتغالزایی کمتر سبب کاهش تولید بریتانیا شده است. این ارزیابی از سال ۲۰۱۴ میلادی به این سو انجام میشود. بریتانیا همچنین رتبه پایینی را در زمینه صلح و امنیت بینالمللی کسب کرده است.
آفتابنیوز : سرویس بینالملل- شاخص کشورهای خوب با توجه به ۳۵ معیار معرفی شده از سوی سازمان ملل، بانک جهانی و سایر سازمانهای بینالمللی ارائه شده است. در شاخص امسال رتبه بریتانیا از چهارمین کشور خوب به رتبه هشتم در میان ۱۶۳ کشور مورد بررسی تنزل یافته است آن هم به دلیل صادرات تسلیحات سنگین و کمکهای ناکافی به کشورهای خارجی فقیر.
به گزارش آفتابنیوز، در این شاخص به مواردی چون رتبهبندی براساس فرهنگ، سلامت، امنیت و محیط زیست جهانی توجه میشود و تفاوت آن با رتبههای سنتی آن است که در آن ربتهبندیها صرفا عوامل اقتصادی و اجتماعی مورد ارزیابی و سنجش قرار گرفتهاند.
روزنامه «ایندیپندنت» با انتشار گزارشی در اینباره مینویسد سرمایهگذاری کمتر در بریتانیا و اشتغالزایی کمتر سبب کاهش تولید بریتانیا شده است. این ارزیابی از سال ۲۰۱۴ میلادی به این سو انجام میشود. بریتانیا همچنین رتبه پایینی را در زمینه صلح و امنیت بینالمللی کسب کرده است.
«سایمون آنهولت» خالق این شاخص که متعلق به روزنامه «ایندپیندنت» است میگوید که نکته جالب توجه درباره بریتانیا آن است که نقشهای امدادی و کمکرسانی بریتانیا در افغانستان کاهش یافته و درعوض صادرات تسلیحات آن کشور افزایش یافته است به خصوص با پادشاهی عربستان سعودی و کشورهای عربی منطقه.
«ایندیپندنت» پیشتر گزارش داده بود که میزان صادرات تسلیحات بریتانیا به عربستان سعودی از زمان آغاز جنگ در یمن به میزان ۵۰۰ درصد افزایش یافته است. در سال گذشته بریتاینا از لحاظ فناوری و علوم رتبه اول را از آن خود کرده بود در حالی که در سال ۲۰۱۷ میلادی پنجمین رتبه را از آن خود کرد؛ آن هم براساس معیارهایی چون تعداد دانشجویان خارجی، نشریات، جوایز نوبل و اختراعات ثبت شده. از نظر رفاه و برابری در سال ۲۰۱۶ میلادی بریتانیا در رتبه پنجم از نظر سهماش در رفاه و برابری قرار گرفته و اکنون در رتبه ۳۵ قرار دارد.
بریتانیا هنوز در میان ده کشور برتر از نظر «خوب» بودن شاخص است با این حال، سوئیس، ایرلند پیش از آن کشور قرار دارند و از نظر رفاه و برابری آلمان و فنلاند جایگاه بهتری را دارند. در صدر فهرست هلند بهترین کشور است و در حالی که عراق، لیبی و افغانستان در پایین ترین رتبه قرار دارند. پس از هلند کشورهای بعدی از نظر خوب بودن به ترتیب سوئیس، دانمارک، فنلاند، آلمان، سوئد، ایرلند، بریتانیا، اتریش، نروژ، فرانسه، مجارستان، بلژیک ، کانادا و سنگاپور قرار دارند.
از میان کشورهای منطقه ترکیه در رتبه سی و هشتم قرار دارد و اردن در رتبه پنجاه و دوم است. تونس در رتبه پنجاه و ششم و امارات در رتبه پنجاه و هشتم قرار گرفته است. قطر در رتبه شصتام قرار دارد و لبنان در رتبه شصت و دوم است.
عمان در رتبه شصت و هشتم و مصر در رتبه هفتاد و سوم است. ارمنستان در رتبه هفتاد و پنجم قرار دارد. کویت در رتبه هشتاد و پنجم است و جمهوری اذربایجان در رتبه هشتاد و نهم. عربستان سعودی در رتبه صد و ششم قرار گرفته است.
ایران نیز در رتبه صد و سی و یکم قرار گرفته است. پیش از ایران ویتنام، بروندی، لسوتو و نیجریه قرار گرفتهاند و پس از ایران گینه، لیبریا و لائوس.
سوریه، آنگولا، مالی، موریتانی، چاد یمن، عراق، لیبی و افغانستان نیز از نظر خوب بودن شاخصها در بدترین و پایینترین رده قرار دارند.
۲۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]