واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چگونه اختلال خُلقی فصلی را درمان کنیم؟
در وسط زمستان وقتی آسمان خاکستری میشود، آفتاب زودتر غروب میکند و شبها سرد هستند، دلمان میخواهد کاش هوا گرم بود و کنار دریا بودیم. تقریبا دو درصد افراد، با تغییرات فصلی دچار نوعی افسردگی میشوند،
آفتابنیوز : این اختلال تاثیرات متفاوتی روی افراد دارد، اما یک سری علائم هستند که شناساییشان مهم است و باید بتوانیم آنها را تشخیص دهیم.
بیشتر ما این فکر را کردهایم:” وای، میتوانستم الان ساحل باشم”، در وسط زمستان وقتی آسمان خاکستری میشود، آفتاب زودتر غروب میکند و شبها سرد هستند، دلمان میخواهد کاش هوا گرم بود و کنار دریا بودیم. تقریبا دو درصد افراد، با تغییرات فصلی دچار نوعی افسردگی میشوند، که به آن SAD یا اختلال خُلقی فصلی میگویند. این حالت با کمتر در معرض نورخورشید بودن در پاییز و زمستان روی میدهد.
احساس خستگی و فرسودگی
کسی که با این اختلال در جدال است ممکن است احساس کمبود انرژی کند که دلیل خاصی ندارد. احساس خستگی جسمی و ذهنی هم احتمالا وجود دارد.
مراودات اجتماعی کمتر
معمولا افراد زمان کمتری را با دوستان میگذرانند، فعالیتهای اجتماعی کمتری دارند و تفریحات هم کمتر میشود در حالیکه پیش از شروع سرما برای تمام این موارد وقت زیادی صرف میکردند. کمبود ارتباطات روزمره با نزدیکان همراه با کاهش نظافت شخصی از علائم جدیتر این اختلال محسوب میشود.
کاهش تمرکز
ممکن است حافظه دچار مشکلی ناگهانی شود و همچنین تمرکز بهم بریزد. مثلا در یادآوری قرارهای ملاقات مشکل ایجاد شده و تصمیمگیریهای عادی و همیشگی به کُندی صورت میگیرد.
اختلالات خواب
تغییرات ناگهانی در خوردوخوراک یا خواب میتواند علامتی قابل توجه در چنین اختلاتی باشد. اغلب فرد، کمتر یا بیشتر از معمول میخوابد ولی همچنان احساس کمخوابی دارد در نتیجه مکررا احساس خستگی و فرسودگی میکند.
درد بیدلیل درعضله و مفصل
همهجای بدن درد میکند اما دلیل خاصی ندارد. ممکن است درناحیه گردن، کمر، زانوها، لگن، شانهها، درد وجود داشته باشد همچنین سردرد و دل آشوبگی هم دراین حالت رخ میدهد.
زودخشمی و بدخلقی
بسیاری از افرادی که از اختلال SAD رنج میبرند احساس میکنند پریشانند و دلیلش را هم نمیدانند. همچنین احساس میکنند خلق و خویشان متغیر است و از موقعیتهایی که بوجود می آید و چیزهایی که معمولا تاثیری رویشان نداشته، آزرده میشوند.
اضطراب
خیلی از افراد دچار این اختلال، نگران و بیقرارند و ربطی هم به شرایط خاصی در زندگیشان ندارد که بتوانند شناساییاش کنند. این نگرانی میتواند طیفهای مختلفی داشته باشد، از نگرانی خفیف گرفته تا ترسی ازپادرآور.
حالا که این علائم احتمالی را شناختید چه باید بکنید؟
راههایی برای غلبه بر این اختلال وجود دارد که به شما پیشنهاد میدهیم:
ورزش منظم
تا جایی که امکان دارد در معرض نورآفتاب قرار بگیرید، اگر هم نورآفتاب ممکن نیست، از لایت باکس استفاده کنید.
از یک حرفهای در زمینه سلامت روان کمک بگیرید.
اگر لازم بود از یک پزشک متخصص برای استفاده از دارو کمک بگیرید.
غلبه بر اندوههای زمستانی تجربهای بسیار واقعی است که همزمان با تغییرات فصلی و کاهش نور روی میدهد. اگر فکر میکنید قرار است با این اختلال دست و پنجه نرم کنید هرچه زودتر دنبال راهچاره باشید.
منبع: مجله سلامت
۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۰۴:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]