تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832066766




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فاجعه انسانی در میانمار؛ اعتراض یا سکوت


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: فاجعه انسانی در میانمار؛ اعتراض یا سکوت
فاجعه انسانی کشتار مسلمانان در میانمار آزمونی است برای کسانی که دل در گرو انسانیت دارند. اعتراض و یا سکوت در قبال این جنایت می‌تواند بیان کند که یک جریان چقدر در قبال انسانیت صادق و دغدغه‌مند است.
13 شهریور بود که خبر سوزاندن کودکان مسلمان میانمار در فضای خبری کشور طنین‌انداز شد. حدود پانصد هزار مسلمان روهینگایی آواره شدند و دولت با ارسال کمک‌های انسانی برای مسلمانان میانمار مخالفت کرد. قبل از شروع تنش جدید نیز مسلمانان روز خوشی نداشتند. به گزارش یونیسف ۱۵۰ کودک در اثر تبعیض دولت میانمار می‌مردند.

فقدان خداوندی متشخص، تفاوت عمده بودیسم نسبت به ادیان ابراهیمی عنوان می‌شود. برخی نیز این دین را دین صلح نامیده‌اند. نیم‌نگاهی به فاجعه انسانی در میانمار اما، خبر از یک نسل کشی می‌دهد. فاجعه اساسی‌تری که می‌تواند مطرح شود، سکوت در قبال چنین فاجعه‌ای است.

کشتار مذهبی؛ حکایتی دیرین

سابقه نسل‌‎کشی‌های مذهبی در طول تاریخ تداوم داشته است. هرچند تمدن اسلامی در برایندی کلی رواداری زیادی با اقلیت‌ها داشت و نمونه آن را می‌توان در کلیساهای تاریخی و اقلیت‌های دینی در تمدن اسلامی دید. جنگ‌های صلیبی یکی از جلوه‌های پررنگ مسئله کشتار مذهبی است.

کشتار و آزار مذهبی امروز دیگر به اندازه گذشته به عنوان بخشی از واقعیت شناخته نمی‌شود. نگاه غیرتبعیض‌آمیز به انسان فارغ از دین، رنگ و جنسیت، چنین رفتارهایی را غیرانسانی‌تر می‌نمایاند. کشتار مسلمانان در میانمار امروز مصداق بارز جنایت بر علیه بشریت است. سکوت آن سانگ سوچی در مقابل چنین جنایتی به عنوان رییس دولت این کشور و برنده جایزه صلح نوبل، به اعتقاد بسیاری، معنای چنین جایزه‌ای را زیر سوال برده است.

بهانه جنایت علیه بشریت در میانمار حمله تروریستی به چند پایگاه پلیس توسط گروه‌های روهینگایی اعلام شده است که مسلمانان نیز متعلق به این منطقه هستند. ناظران حقوق بشری و آوارگان این منطقه می‌گویند که ارتش این کشور با آتش زدن خانه‌ها و کشتن، در تلاش است تا مردم را مجبور به فرار کند.

فاجعه انسانی؛ اعتراض یا سکوت

پس از نسل‌کشی مسلمانان در میانمار، بسیاری از وجدان‌های آگاه جهان به زبان آمدند و اعتراض کردند. این در حالی است که آن سانگ سوچی، برنده جایزه صبح نوبل که حالا رهبر دولت میانمار است، این مسئله را از اساس کذب و «کوه یخ اطلاعات نادرست» خوانده و هیچ واکنشی به این مسئله نشان نداده است.

قضیه میانمار حالا آزمونی برای صداقت روشنفکران، قدرت‌ها و جریان‌های سیاسی و اجتماعی تبدیل شده است. سکوت در قبال این نسل کشی می‌تواند معانی فراوانی داشته باشد، اما آنچه در این میان خود را نشان می‌دهد، ندیدن جان بسیاری از انسان‌هاست که به واسطه مسلمان بودن، قتل عام می‌شوند. این سکوت به طبع، صداقت مدعیان انسان‌دوستانه را از بین خواهد برد.

کشتار و تضییع حقوق مسلمانان میانمار در طول سالیان اخیر، از سوی سازمان ملل نیز شناسایی شده است. این سازمان جهانی مسلمانان این کشور را به عنوان «اقلیت دینی که در معرض بیش‌ترین ظلم‌های انسانی در جهان قرار دارند»، اعلام کرده است. کشور میانمار تابعیت مسلمانان را انکار می‌کند و آنها را مهاجران غیرقانونی از بنگلادش می‌خواند.

ریشه اختلافات مذهبی اکثریت بودایی و اقلیت مسلمان در میانمار به سال ۱۷۷۴ باز می‌گردد، زمانی که اختلافات توسط فردی به نام «بوداپایا» شکل گرفت. از آن سال به بعد مسلمانان این کشور درگیر آزار بوده‌اند. آزار و کشتار مسلمانان میانمار در فاصله‌ سال‌‎های ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۸، ۱۹۴۸، ۱۹۶۲، ۲۰۰۱، ۲۰۱۲، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ مورد ثبت و شناسائی قرار گرفته است.

 فارغ از ریشه‌های سیاسی و اجتماعی یک نسل‌کشی، باید به نفس اخلاقی و انسانی فاجعه نیز نگریست، آیا می‌توان اخلاق و انسانیت را با هر توجیهی قربانی ساخت؟ برخی معتقدند که کشتار مسلمانان می‌تواند به واسطه تمامیت ارضی میانمار توجیه شود.


* میثم قهوه‌چیان - خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)



تاریخ انتشار: ۱۱:۴۱ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ - 12 September 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن