تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):وقتى كه برادر دينى‏ات از تو جدا شد، سخنى پشت سر او نگو، مگر اين كه دوست دارى او د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798643148




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فاجعه انسانی در میانمار؛ اعتراض یا سکوت


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: فاجعه انسانی در میانمار؛ اعتراض یا سکوت
فاجعه انسانی کشتار مسلمانان در میانمار آزمونی است برای کسانی که دل در گرو انسانیت دارند. اعتراض و یا سکوت در قبال این جنایت می‌تواند بیان کند که یک جریان چقدر در قبال انسانیت صادق و دغدغه‌مند است.
13 شهریور بود که خبر سوزاندن کودکان مسلمان میانمار در فضای خبری کشور طنین‌انداز شد. حدود پانصد هزار مسلمان روهینگایی آواره شدند و دولت با ارسال کمک‌های انسانی برای مسلمانان میانمار مخالفت کرد. قبل از شروع تنش جدید نیز مسلمانان روز خوشی نداشتند. به گزارش یونیسف ۱۵۰ کودک در اثر تبعیض دولت میانمار می‌مردند.

فقدان خداوندی متشخص، تفاوت عمده بودیسم نسبت به ادیان ابراهیمی عنوان می‌شود. برخی نیز این دین را دین صلح نامیده‌اند. نیم‌نگاهی به فاجعه انسانی در میانمار اما، خبر از یک نسل کشی می‌دهد. فاجعه اساسی‌تری که می‌تواند مطرح شود، سکوت در قبال چنین فاجعه‌ای است.

کشتار مذهبی؛ حکایتی دیرین

سابقه نسل‌‎کشی‌های مذهبی در طول تاریخ تداوم داشته است. هرچند تمدن اسلامی در برایندی کلی رواداری زیادی با اقلیت‌ها داشت و نمونه آن را می‌توان در کلیساهای تاریخی و اقلیت‌های دینی در تمدن اسلامی دید. جنگ‌های صلیبی یکی از جلوه‌های پررنگ مسئله کشتار مذهبی است.

کشتار و آزار مذهبی امروز دیگر به اندازه گذشته به عنوان بخشی از واقعیت شناخته نمی‌شود. نگاه غیرتبعیض‌آمیز به انسان فارغ از دین، رنگ و جنسیت، چنین رفتارهایی را غیرانسانی‌تر می‌نمایاند. کشتار مسلمانان در میانمار امروز مصداق بارز جنایت بر علیه بشریت است. سکوت آن سانگ سوچی در مقابل چنین جنایتی به عنوان رییس دولت این کشور و برنده جایزه صلح نوبل، به اعتقاد بسیاری، معنای چنین جایزه‌ای را زیر سوال برده است.

بهانه جنایت علیه بشریت در میانمار حمله تروریستی به چند پایگاه پلیس توسط گروه‌های روهینگایی اعلام شده است که مسلمانان نیز متعلق به این منطقه هستند. ناظران حقوق بشری و آوارگان این منطقه می‌گویند که ارتش این کشور با آتش زدن خانه‌ها و کشتن، در تلاش است تا مردم را مجبور به فرار کند.

فاجعه انسانی؛ اعتراض یا سکوت

پس از نسل‌کشی مسلمانان در میانمار، بسیاری از وجدان‌های آگاه جهان به زبان آمدند و اعتراض کردند. این در حالی است که آن سانگ سوچی، برنده جایزه صبح نوبل که حالا رهبر دولت میانمار است، این مسئله را از اساس کذب و «کوه یخ اطلاعات نادرست» خوانده و هیچ واکنشی به این مسئله نشان نداده است.

قضیه میانمار حالا آزمونی برای صداقت روشنفکران، قدرت‌ها و جریان‌های سیاسی و اجتماعی تبدیل شده است. سکوت در قبال این نسل کشی می‌تواند معانی فراوانی داشته باشد، اما آنچه در این میان خود را نشان می‌دهد، ندیدن جان بسیاری از انسان‌هاست که به واسطه مسلمان بودن، قتل عام می‌شوند. این سکوت به طبع، صداقت مدعیان انسان‌دوستانه را از بین خواهد برد.

کشتار و تضییع حقوق مسلمانان میانمار در طول سالیان اخیر، از سوی سازمان ملل نیز شناسایی شده است. این سازمان جهانی مسلمانان این کشور را به عنوان «اقلیت دینی که در معرض بیش‌ترین ظلم‌های انسانی در جهان قرار دارند»، اعلام کرده است. کشور میانمار تابعیت مسلمانان را انکار می‌کند و آنها را مهاجران غیرقانونی از بنگلادش می‌خواند.

ریشه اختلافات مذهبی اکثریت بودایی و اقلیت مسلمان در میانمار به سال ۱۷۷۴ باز می‌گردد، زمانی که اختلافات توسط فردی به نام «بوداپایا» شکل گرفت. از آن سال به بعد مسلمانان این کشور درگیر آزار بوده‌اند. آزار و کشتار مسلمانان میانمار در فاصله‌ سال‌‎های ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۸، ۱۹۴۸، ۱۹۶۲، ۲۰۰۱، ۲۰۱۲، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ مورد ثبت و شناسائی قرار گرفته است.

 فارغ از ریشه‌های سیاسی و اجتماعی یک نسل‌کشی، باید به نفس اخلاقی و انسانی فاجعه نیز نگریست، آیا می‌توان اخلاق و انسانیت را با هر توجیهی قربانی ساخت؟ برخی معتقدند که کشتار مسلمانان می‌تواند به واسطه تمامیت ارضی میانمار توجیه شود.


* میثم قهوه‌چیان - خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)



تاریخ انتشار: ۱۱:۴۱ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ - 12 September 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن