پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850382691
کیانوش عیاری: در این سالها آب خوش از گلویم پایین نرفته
واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: کیانوش عیاری: در این سالها آب خوش از گلویم پایین نرفته
کیانوش عیاری با ابراز ناراحتی و دلشکستگی از اتفاقاتی که در طول دوران فیلمسازیاش برای آثارش رخ داده، آرزوهایی حسرتبار دارد و میگوید که ایکاش فیلمهای بیشتری ساخته بود.
به گزارش ایسنا، کارگردان فیلمهای «تنوره دیو»، «شبح کژدم»، «آن سوی آتش»، «آبادانیها»، «بودن یا نبودن»، «بیدار شو آرزو»، «خانه پدری» و «کاناپه» قرار است همزمان با برپایی نوزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران تقدیر شود و مراسم بزرگداشت او به همراه سه هنرمند دیگر در جشن نکوداشت خانه سینما برگزار خواهد شد.
این فیلمساز که چندان زیاد هم اهل مصاحبه نیست، در سالهای گذشته گفتوگوهایی در رسانهها داشته که محور بیشتر آنها وضعیت فیلم توقیفیاش یعنی «خانه پدری» بوده است. هرچند وی درباره برخی موضوعات مهم اجتماعی هم واکنشهایی نشان داده بود که در آنها باز هم ردی از رویکرد فیلمسازی اش دیده میشد.
عیاری که به دلیل انجام برخی تدارکات برای فیلمبرداری سریال جدیدش (پس از سریال روزگار قریب) روزهای شلوغی را میگذراند، به بهانه فرا رسیدن روز ملی سینما و بزرگداشتی که قرار است برایش برگزار شود و نیز در شرایطی که برخی خبرها حاکی از آن است که احتمالا به زودی شاهد اکران عمومی فیلم «خانه پدری» اش خواهیم بود، با ایسنا گفتوگو کرد؛ گفتوگویی که قرار بود بیشتر درباره سینما و شخص کیانوش عیاری و ویژگیهای خاص او در کار باشد، اما به دلیل نامهربانیهایی که از آن ها گله مند است، سمت و سوی متفاوتی گرفت.
در این سالها آب خوش از گلویم پایین نرفته است
او در این گفتوگو و پس از اشاره به نزدیکی روز ملی سینما و بزرگداشتش وحس و حالی که الان به سینما دارد، بیان کرد: آدمی که دل شکسته و خسته باشد چه می تواند بگوید؟! چه حسی می تواند داشته باشد؟ ازسال ۶۳ که اولین فیلمام را ساختم و حتی دو سال قبل از آن هم که یک فیلم بلند برای تلویزیون ساخته بودم تا الان، همه کارهایم یا توقیف شده یا به نحوی اذیت و آزار شدهاند. از این رو نمیدانم واقعا احساسم چگونه است چون در این سالها آب خوش از گلوی من پایین نرفته است که بخواهم چیزی را در عرصه حرفهای خودم دوست داشته باشم یا برایم لذت بخش باشد. الان اصلا چیزی برای من نمانده که لذت بخش باشد.
وی سپس با اشاره به برخی فیلم هایش ادامه داد: سال ۱۳۶۳ که فیلم «تنوره دیو» را ساختم فقط و فقط کارشکنی دیدم، البته هر از گاهی مسئولی هم بوده که با مسائل من با حسن نیت برخورد کرده، نه با من بلکه با دیگر فیلمسازان ولی من چون همیشه سکوت میکردم و غر نمی زدم و مسائلم را رسانهای نمیکردم، شاید کمتر در معرض مخالفتها قرار گرفته باشم.
عیاری گفت: آن زمان «تنوره دیو» برای فستیوال دهلی انتخاب شد و این فستیوال در آن موقع یکی از پنج جشنواره الف دنیا بود؛ جشنواره ای که جانشین جشنواره جهانی تهران پس از انقلاب شده بود و بعدها از دهلی به قاهره منتقل شد. در آن مقطع فیلم مرا به بهانه اینکه باید زیرنویس شود به هلند فرستادند و در نهایت دیر رسید و هیچ اتفاقی هم برایش نیفتاد و شرایط به گونهای پیش رفت که کاملاً معلوم بود خیلی علاقهای وجود نداشته این فیلم به جشنواره برود، آن هم نه به خاطر اینکه تنوره دیو مسئله داشت، بلکه به نظر میآمد با خود من مسئله دارند و طبیعی است که تولیدیهای من نیز تحت تأثیر نگاهی قرار گرفت که نسبت به من وجود داشت.
وقتی مانع نمایش «آبادانیها» در کن شدند
وی افزود: بعد از آن نوبت به «شبح کژدم» رسید و بعد فیلم «آن سوی آتش» که دو سالِ تمام، نمایش داده نمی شد و ممنوعالخروج بود، چون آقایانی مسئول امور بین الملل تلویزیون در آن زمان بودند که میگفتند اگر این فیلم از کشور خارج شود یکسری روزنامه های خارجی از آن مشتی آهنین و محکم علیه ایران درست می کنند و به سود ایران نیست که این فیلم به خارج از کشور برود و به این بهانه فیلم دو سال توقیف شد، در حالی که تردید ندارم آن دو نفر مسئول وقت در سال ۶۶ واقعا نگران آنچه می گفتند نبودند، بلکه به نگاههای شخصی چنان پوششی میدادند که کارشان موجه شود. بعد از آن نوبت به فیلم «آبادانیها» رسید که به عنوان اولین فیلم سینمایی ایران به جشنواره کن دعوت شد ولی از حضورش در این جشنواره جلوگیری شد در حالی که شنید آن سال شانسهای برای موفقیت این فیلم وجود داشت.
او با اشاره به مدیران وقت که فیلم را از جشنواره کن برگرداندند، بیان کرد: با این کار بدون هیچ تردیدی سرنوشت من از یمین به یسار رفت، چون مگر میشود فیلمی به چنین جشنوارهای راه یابد و حتی یک نمایش معمولی داشته باشد اما در سرنوشت یک جوان بی تاثیر باشد؟ درحالی که کسانی که مانع از حضور این فیلم در جشنواره کن شدند اهمیتی برایشان نداشت که بر سر سازنده جوان این فیلم چه می آید یا مثلا این اتفاق چه تاثیر مثبتی میتوانست بر شکل گیری سینمای نوین پس از انقلاب داشته باشد.
چرا «خانه پدری» هفت سال توقیف میشود؟
عیاری با مرور بیشتر فیلمهایش که به مشکل برخورده بودند، به «خانه پدری» رسید و گفت: درباره این فیلم هم انگار باز نظر شخصی بر هر چیزی اولی است، چون این فیلم کوچکترین مسئلهای نداشته که هفت سال است در توقیف به سر میبرد و اصلا چرا باید این اتفاق بیفتد؟ جز ترس، تنگ نظری و سوء تفاهم چه چیزی باعث این اتفاق شده است؟ درباره «کاناپه» هم بهتر است صحبت نکنم چون انتظاری ندارم؛ همانطور که به همه بازیگرانی که می خواستند موهایشان را برای بازی در فیلم کوتاه کنند گفتم فکر نکنید این فیلم شما را به عرش میبرد، چرا که کاناپه توقیف می شود.
او اظهار کرد: من انتظاری نداشتم که این فیلم به آسانی امکانی برای عرضه پیدا کند ولی انتظار دارم نگاهی مسلط بر اوضاع، تشخیص دهد که اتفاقا نمایش فیلم کاناپه میتواند یک مقدار به تلاطمهای دم افزون جامعه در جهت آرامتر شدن آن حداقل در یک وجه، کمک کند.
وی با اشاره به سختیهایی که پس از توقیف «خانه پدری» کشیده است، افزود: شش سال طول کشید تا پس از خانه پدری دوباره بتوانم فیلم بسازم و باز هم میسازم، اما بعد از «کاناپه» دیگر هیچ نقش زنی را در خلوت یا در حضور محارمش با روسری نشان نخواهم داد، یعنی اصلاً به سمت گرفتن چنین صحنه هایی نمیروم، همه یا در مکان عمومی خواهند بود یا حذف میشوند.
به اکران کاناپه امیدوارم
عیاری در پاسخ به اینکه با این اوصاف آیا به اکران فیلم «کاناپه» امیدی دارد با بیان اینکه صد در صد امیدوار است، به انگیزه هایی که باعث ساخت این فیلم شدند اشاره و اظهار کرد: همیشه از اینکه زن را در خلوت خودش با حجاب نشان دهم خجالت میکشیدم وخجالت میکشم. هنگام ساخت سریال «روزگار قریب» هم همین حس را داشتم و وقتی فرح پهلوی و شمس را در سال ۵۳ با حجاب تصویر کردم دیدم این یک دروغ خیلی جدی و دامنهدار است، چون سینمای مدعی واقعگرایانه ایران در قدم اول واقعیت را تحرف میکند، به همین دلایل بود که در کاناپه آنچه را به آن اعتقاد داشتم اجرا کردم.
هیچ کاری را برای متفاوت بودن انجام ندادم
او درباره اینکه با ساخت این فیلم به نوعی پیشرو شده است، تاکید کرد: هیچ کدام از این کارها را برای پیشرو یا متفاوت بودن انجام نداده و نمیدهم، بلکه به طور غریزی در بهترین شکل ممکن کار میکنم و حتی یک حرکت جلوتر را نیز پیشبینی نمیکنم که عاقبتش چه می شود. اصلا به نظرم خجالت آور است که تصور کنم نسبت به جامعه خودم تعهداتی دارم که باید آن را قالب فیلم اجرا کنم، این شرم آور است که احساس مسئولیت کنم چون باید احساس مسئولیت درون انسان جوشیده شود و آن وقت است که کار اصولی تر می شود.
در ادامه این گفت و گو به یکی دیگر از فعالیت های عیاری در کنار فیلمساری اشاره شد که نتایج آن به صورت کتاب درامده اما منتشر نشده است. یکی از این کتاب ها به مصاحبه ای خیالی میان عیاری و مرحوم جلال مقدم مربوط است که او مدتی قبل در نمایشی از فیلم فرار از تله به آن اشاره کرده بود.
مصاحبه خیالی با جلال مقدم کتاب میشود؟!
او درباره این کتاب توضیح داد: یک زمان خانم نوشابه امیری ـ سردبیر مجله گزارش فیلم ـ با آگاهی از علاقه من به جلال مقدم پیشنهاد داد که مصاحبه ای با او داشته باشم و اشاره اش هم به مصاحبه تروفو و هیچکاک بود اما گرفتاریهای من مانع شد که مصاحبه را به وقت خودش انجام دهم تا این که آن حادثه اتفاق افتاد و ایشان درگذشت و این اندوه برای من باقی ماند که چرا چنین فرصتی را از دست دادم، به همین دلیل مصاحبه خیالی را با روح جلال مقدم داشتم که در حد یک کتاب شد.
وی گفت: البته در این کار پیش از آنکه مصاحبه با جلال مقدم داشته باشم به چشم انداز و باوری پرداخته ام که جلال مقدم در سینما داشت و من آن را دوست می داشتم، چون معتقدم جلال مقدم یکی از بنیانگذاران نوعی سینمای رها و تاحدودی دلخوش بود که در عین داشتن تلخی ها، یک نمونه خوب برای سینمای مشابه خود در غرب محسوب می شود.
بخش پایانی این گفتوگو که به سینمای رها و رهاشدگی خود عیاری ختم شده بود، با حسرت ها و آرزوهای این فیلمساز ادامه پیدا کرد.
اشتباه و حسرتهای کیانوش عیاری
او گفت: بزرگترین حسرت من این است که سال های زیادی را به خاطر مسائل بی ارزش از دست دادم. مثلا در انجمن تهیه کنندگان سینما عضو بودم و رئیس آنجا شدم، آن هم جایی که عباس شباویزها یا میثاقی ها حضور داشتند و نمی دانم آدمی که هنوز هم فیلمساز آماتور است چرا باید رئیس انجمن تهیه کنندگان سینمای ایران شود؟ درواقع اینها دورانی بود که به نظرم به بطالت گذشت و حتی به نظرم بصیرتی را که به خاطر حضور در این مجامع داشتم ارزشی ندارد درحالی که می توانستم فیلم بسازم.
وی خاطرنشان کرد: البته حسرت نمی خورم که ای کاش نوع فیلمسازی دیگری را در پیش گرفته بودم ولی ای کاش اولین دعوتی را که از یک فیلمساز ایرانی برای کار داشتم دنبال میکردم. این دعوت زمانی که در سال ۶۸ از کن به پاریس بر می گشتیم از سوی انجمنی فرانسوی به من پیشنهاد شد تا با سرمایه گذاری دولت فرانسه یک فیلم سینمایی بسازم اما فقط یک قول پیشپاافتاده به نماینده ای از "آراز فیلم ارومیه" برای ساخت دو نیمه سیب باعث شد این کار را نکنم و این اشتباه به همین راحتی سرنوشت خودم و حتا بُعدی از سینمای ایران را تحت تأثیر قرار داد.
کیانوش عیاری در پاسخ به اینکه آیا اشاره اش به فعالیت های صنفی به دلسرد بودن از صنف ارتباط دارد و آیا اصلا در طول این سالها بویژه با توقیف فیلم هایش حمایتی شده است؟ گفت: هیچ حمایتی که از من نشده اما حرفم به معنای مشکل داشتن با فعالیت صنفی نیست. بلکه معتقدم اکر آن هایی که مشوقم بودند اهمیتی به سرنوشتم می دادند میگفتند کیانوش وارد این عرصه (فعالیت صنفی) نشو و فیلم بساز که این بیشتر برای سینمای ایران اهمیت دارد؛ بویژه با این مافیابازی های سخیف به همین دلیل حالا فکر می کنم اگر یک فیلم بیشتر میساختم تاثیر بیشتری بر شکل گیری این سینما می توانستم داشته باشم.
انتظار عیاری برای گشایش در امور
او در آخر درباره ساخت فیلمی جدید افزود: فعلا در اولین قدم انتظار دارم خانه پدری اکران شود تا ببینم گشایش اتفاق افتاده و بعد به واسطه آن قدم بعدی را بردارم. خانه پدری در سال ۸۹ ساخته شد و می توانست در سال ۹۰ اکران شود، آن وقت من هم روحیه داشتم تا بیشتر و بهتر کار کنم، اما تنگناهای خانه پدری باعث شد در ارتباط با ساخت فیلم بعدی هم به مشکل بخورم.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۸ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۶ - 10 September 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
گریم بازیگران در سریال جدید کیانوش عیاری +عکس
گریم بازیگران در سریال جدید کیانوش عیاری عکس کیانوش عیاری تصویربرداری مجموعه تلویزیونی جدید شبکه یک به نام ۸۷ متر را آغاز کرد آفتابنیوز خبرگزاری صبا نوشت سریال ۸۷ متر یک درام اجتماعی است که داستان آن درباره دو خانواده به نام پوردورانی و خلیلی است علیرضا پوردورانی به هکیانوش عیاری سریالش را کلید زد
کیانوش عیاری سریالش را کلید زد کیانوش عیاری تصویربرداری مجموعه تلویزیونی جدید شبکه یک به نام ۸۷ متر را آغاز کرد به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شبکه یک این سریال یک درام اجتماعی است که داستان آن درباره دو خانواده به نام پوردورانی و خلیلی است علیرضا پوردورانی به همراه همسآخرین خبرها از سریال تازه کیانوش عیاری
آخرین خبرها از سریال تازه کیانوش عیاری مدیر تولید مجموعه تلویزیونی ۸۷ متر از احتمال تغییر مجدد لوکیشن اصلی این سریال خبر داد حسن آقاکریمی گفت به دلیل اینکه بیشتر سریال در لوکیشن اصلی یعنی خانه خانواده پوردَوَرانیها و خلیلیها اتفاق میافتد با نظر کارگردان مجموعه لوکیشن خانسریال کیانوش عیاری متوقف شد
سریال کیانوش عیاری متوقف شد تصویربرداری سریال ۸۷ متر کیانوش عیاری متوقف شده است پیگیریهای ایسنا حاکی از این است که تصویربرداری این سریال از روز شنبه ۲۸ مرداد ماه به دلیل آنچه مشکلات مالی عنوان میشود متوقف شده است این در حالی است که روابط عمومی شبکه یک چهارشنبه ۲۵ مردادکیانوش عیاری: با شرط سنی برای اکران فیلمم موافقم | پایگاه خبری تراز
تراز کیانوش عیاری کارگردان فیلم خانه پدری معتقد است اتفاقات و تصمیمات جدید در حوزه اکران فیلمها را میتوان به فال نیک گرفت به گزارش تراز براهیم داروغهزاده معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در مصاحبهای اعلام کرد٬ فیلم «خانه پدری» با شرایط خاص امکاآخرین خبرها از سریال تازه کیانوش عیاری/ عکس
آخرین خبرها از سریال تازه کیانوش عیاری عکس روز نو مدیر تولید مجموعه تلویزیونی ۸۷ متر از احتمال تغییر مجدد لوکیشن اصلی این سریال خبر داد حسن آقاکریمی گفت به دلیل اینکه بیشتر سریال در لوکیشن اصلی یعنی خانه خانواده پوردَوَرانیها و خلیلیها اتفاق میافتد با نظر کارگردان مجموعفراخوان کارکرد خوشنویسی و خط در هنرهای تجسمی
فراخوان کارکرد خوشنویسی و خط در هنرهای تجسمی هنرمندان علاقهمند به حضور در چهارمین دوره رقابت بینالمللی Calligraphies in Conversation در سال ۲۰۱۷ که در کالیفرنیای آمریکا برگزار میشود میتوانند آثارشان را برای این رقابت و حضور در نمایشگاه از طریق پورتال بیافرین ارسال کنند به گادامه تصویربرداری «مرز خوشبختی» در خیابانهای تهران + تصاویر - ایسنا
پس از اتمام فاز اول مجموعه تلویزیونی مرزخوشبختی به کارگردانی حسین سهیلیزاده و تهیهکنندگی مهران رسام در شهر محلات تصویربرداری فاز دوم در غرب تهران آغاز شد به گزارش ایسنا مجید پرکار جانشین تهیهکننده اعلام کرد فاز اول تصویربرداری مرز خوشبختی در شهر محلات و در لوکیشن های640 هزار فرهنگی تا 10 سال آینده بازنشسته می شوند/خبر خوش وزیر آموزش و پرورش برای فرهنگیان
رییس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش 640 هزار فرهنگی تا 10 سال آینده بازنشسته می شوند خبر خوش وزیر آموزش و پرورش برای فرهنگیان تهران - ایرنا - رییس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه وزیر آموزش و پرورش در هفته معلم خبرهای خوش معیشتینقشه کشوری توسعه خوشه های صنایع دستی شناسایی و تهیه شود
معاون وزیر صنعت نقشه کشوری توسعه خوشه های صنایع دستی شناسایی و تهیه شود تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک با سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ایران خواستارشناسایی و تهیه نقشه کشوری توسعه خوشه های صنایع دستی شد به گزارش ر-